Kolovoz 07, 2025, 14:21:33 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: šta im fali? zašto grizu bilje?  (Posjeta: 797 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline dario

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
šta im fali? zašto grizu bilje?
« u: Studeni 24, 2005, 16:20:00 poslijepodne »
ovako, imam problem sa biljkama...
u zadnje vrijeme mi ribice grizu vrhove bilja, nisam ih baš uhvatio na djelu, vjerojatno jedu po noći!
hranim ih listićima jedanput dnevno, jel treba češće?
najviše su stradale bacopa monieri i hygrophilla difformis, uopće nemaju vrhove! hoće li se oporaviti? na bacopi su pojeli i neke bočne listiće!
od riba imam gupyje, molije, algare, anciustruse, zebrice, neonke, švertove i botiu l.
ako netko zna kako da ih odvratim od jedenja bilja, bio bih zahvalan
još samo da napomenem da im ponekad ubacim i nešto malo prokuhanog povrća
-  Zagreb/Savica  -

Offline Pandorica

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
šta im fali? zašto grizu bilje?
« Odgovori #1 u: Studeni 24, 2005, 20:58:00 poslijepodne »
hm... gupici, mollyci i svertovi vole klopati bilje - algare ne racunam jer je biljna hrana za nih baza prehrane...

odvratiti ih bas i ne mozes, mozes samo umanjiti tu zelju-tj svaki dan im davati oparenu blitvu ili spinat i to po dva - tri lista, cijela, ne sjeckana, pricvrstiti gumicom za kamen i oni ce samo cupkati i jesti to... to ce ih zabaviti i ne bi trebali onda navaljivati na bilje...
također im stavljaj kuhani grasak ociscen od kozice, kuhanu tikvicu i patliđan...
a to da im ponekad ubacis nesto kuhanog povrca-nisi rekao koliko i kada... pokusaj cesce ubacivati ovo sto sam ti navela i trebalo bi pomoci..

i naravno, uvedi im u prehranu nekakvu hranu za ribe na bazi bilja - postoji neka tetrina (imam ju al joj bas i ne znam ime) i također mozes uvesti SAK GREEN - ludi su za time... i to je to... ako to ne upali onda ne znam pomoci...
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.