Evo ovako, kupio sam u Villiju akvarij poseidon riviera 60, u kompletu s grijačem i filterom(prevelik, puno mjesta zauzima)

Cikliranje traje 7 dana, podlogu sam stavio onu zemlju, neznam točan naziv (zuta kantica

) i šljunak. Od biljaka sam išao tj. tražio najprikladnije za početak. Mislim da je anubias, onda neka vrsta lopoča i druge dvije sam zaboravio kako se zovu

. Puno mi je to novih izraza za početak.
Uglavnom već mi je žao što nisam uzeo bar 150L al ako ovo dobro krene do Nove godine sigurno uzimam veći

Mislim da cikliranje teče ok, po panju su se pojavile neke alge, tj neki organizim, kolko sam pročitao to je normalno. Ubacio sam Nutrafin cycle, aquaplus i plant gro( tekuće gnoivo).
Svjetlo namjestio na 10 sati rada dnevno i čekam

Što se tiče riba tu mi nastaje problem jer ja bi svaša a akvarij je premal.
Prvo volio bi da se dobro zeleni, pun bilja (svi prijedlozi dobro došli s tim da nebi za ovaj mali ubacivao CO2, znači što bi usjevalo s dobrom podlogom i gnojenjem)
Od riba sam planira: 10ak neonki, 1 grmastousni som, 3-4 Corydorsa, 1 bikolora i sad što je najveći problem a zaista bi volio imat to su Bocije (valjda sam dobro napisao one crno-narančaste)...znam da narastu dosta veliki i da bi ih trebao min. 3 komada čak neki mi kažu da nebi bilo pametno s bikolorom. Bocija mi je prelijepa riba i uzmem li u obzir da bi kroz godinu dana uzeo tank 150/200L mislim da će tolko izdrzat.
Redovitije ću mijenjat vodu i bit prezadovoljan.
Šta kažete na odabir? Najbitnija mi je stvar da akvarij štima i da sve bude u nekom skladu. Tako da ako neide ne ide. Prijedloge za kombinaciju riba su dobro došli.
Sad još idem probar par slikica ubacit.