Srpanj 18, 2025, 23:58:12 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Kaj velite na ovo?  (Posjeta: 3968 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Rossi

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
    • Parking senzori, alarmi, daljinsko centralno!!
Kaj velite na ovo?
« u: Travanj 02, 2012, 00:08:14 prijepodne »
sustav za voznju na vodik... u kombinaciji sa gorivom...

http://www.atiana.nl/en/

jeftino je da to nije normalno i ak je stvarno tak kak pise, isplati se kupit. ak nije neka patka...
R-46

Offline Grozota

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • poʞ ǝuǝɯ ǝɾ ǝʌs n npǝɹ' ǝu ɯɐuz ɐz sɐʌ
Odg: Kaj velite na ovo?
« Odgovori #1 u: Travanj 02, 2012, 00:19:31 prijepodne »
Vidio sam to već dosta davno.... dosta je otići samo na youtube i upisati water engine i šta sve ljudi rade i da funkcionira. Imam frenda koji brije na takve stvarčice, čak je naručivao nekakve kitove i ima nečega u tome.
Samo kome je to u interesu da takve stvarčice dođu u široku upotrebu. Lik koji je prvi predstavio svoj water engine se čudom otrovao hranom par dana nakon što ga je predstavio
:devil-smiley-029:

Offline AndrejX

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
  • Disklejmer: ne prodajem papricice niti sjemenke
    • http://www.viralx.com
« Odgovori #2 u: Travanj 02, 2012, 00:21:50 prijepodne »
Prevara koja se periodicki aktivira kad podivljaju cijene goriva, a krsi elementarne zakone fizike.
Jos je lude sto se te igracke nisu mjenjale desetljecima od vremena kad su automobili bili neefikasni gutaci goriva sa rasklimanim rasplinjacima, a bas bih volio vidjeti kako to spojiti na danasnje automobile sa svom silom senzora i ECU-om.

Nego vid ovo, vrlo zanimljivo:

http://www.youtube.com/watch?v=Kv9vMzXJbho&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=XK5UVpWpq0w&feature=related

Offline AndrejX

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Travanj 02, 2012, 00:25:08 prijepodne »
Vidio sam to već dosta davno.... dosta je otići samo na youtube i upisati water engine i šta sve ljudi rade i da funkcionira. Imam frenda koji brije na takve stvarčice, čak je naručivao nekakve kitove i ima nečega u tome.
Samo kome je to u interesu da takve stvarčice dođu u široku upotrebu. Lik koji je prvi predstavio svoj water engine se čudom otrovao hranom par dana nakon što ga je predstavio

Joj da, uvijek neki takav revolucionar nekim cudom nastrada kad treba javno pokazati ucinak svog izuma  :D
Stvarno ne vidim tko te moze sprijeciti da dovezes auto subotom na Jarun te pred par tisuca ljudi te ga natankas s kantom iz jezera - oce CIA/KGB/UDBA pobiti sve svjedoke ?  :D

Evo popis onih koji su tvrdili da su uspjeli, koliko vidim nitko se nije otrovao hranom ali je vecina zavrsila u prdekani jer su ozenili naivne inestitore  :D
http://en.wikipedia.org/wiki/Water-fuelled_car

Offline Rossi

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Travanj 02, 2012, 00:37:17 prijepodne »
oh crap.... a bas sam se ponadao da bi moglo bit nekaj od toga.
R-46

Offline Zeleni

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #5 u: Travanj 02, 2012, 09:27:46 prijepodne »
nije baš da je prevara... možeš doć do mene pa vidjet kako radi :)

Offline Salem

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Travno
« Odgovori #6 u: Travanj 02, 2012, 09:34:52 prijepodne »
No pa nije tako strašno, samo treba realizirati hladnu fuziju zapravo bilo kakvu kontroliranu fuziju pa imate riješen auto na vodu. Zanimljivo kako je mali ili nikakav interes za pošalice koje zaista mogu smanjitiu potrošnju 10-20% i pri tome su besplatne ali ako netko reklamira nekakav ćiribu-ćiriba koji treba kupiti i ugraditi u motor interes je neuporedivo veći.

Offline Rossi

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Travanj 02, 2012, 09:46:27 prijepodne »
nije baš da je prevara... možeš doć do mene pa vidjet kako radi :)

ma znam ja da to radi, ima frend u autu kaj je sam radio, al ovo mi se cini ok jer fakat malo kosta, za 1500 kuna kupis sve i ugradis, a ovi na filmicu govore o ciframa od 2000 dolara.

nego kaj si i ti sam to radio ili si narucio kit slican ovom i ono najvaznije, kakvi su ucinci, dal se primjeti razlika, dal se isplati investicija, razlika izmedu benzinca i diesela.....
R-46

Offline Zeleni

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Travanj 02, 2012, 11:00:24 prijepodne »
stari je ugradio u svoj auto, ima DIY verziju ali je i kupio jedan ovakav da vidi koji je bolji.. po nekakvih mjerenjima ispada da je bolji ovaj koji je on napravio...

potrošnja na njegovom golfu 1.9 TDI iz 97 se smanjila za nekih 15 % ovisno o vožnji, gradskoj ili otvorenoj cesti... ali ima i neke potenciometre pa si tamo štelaš ovisno o vrsti vožnje...

na benzinac još nismo ugrađivali jer nismo još imali riješen nepovratni ventil (da nebi došlo do zapaljenja motora) ali i na tome sad radi pa bi mogli uskoro i u benzinca ugraditi...

kaj se tiće malo da obajsnim o tome:

dakle vrši se kemijska dijaliza vode, voda se rastvara na kisik, vodik i treći plin koji se naziva praskavac i koji sadrži enormno puno energije... baš u tom plinu je caka, dakle izvod iz posude u kojoj se skupljaju plinovi nastali dijalizom, se spoji na cijev usisa zraka u motor, tamo se praskavac miješa za zrakom, te takvu smjesu vuče u motor, pošto se sad tu nalazi puno energije, motor ne mora vuči puno goriva da bi je pretvorio u kinetičku energiju nego dio uzima od smjese praskavca i zraka :) (tu dolazimo kod problema sa benzincima jer se pale sa svječicom pa bi u slučaju dolaska tog plina direktno u motor moglo doći do eksplozije motora)

jedina mana toga je ta kaj ti ne priznaju to na tehničkoom pregledu pa moraš skidat i onda opet ponovo stavljat....

Offline Salem

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Travanj 02, 2012, 12:00:30 poslijepodne »
Citat: Zeleni
potrošnja na njegovom golfu 1.9 TDI iz 97 se smanjila za nekih 15 % ovisno o vožnji, gradskoj ili otvorenoj cesti...

Jeli a kako ste to izmjerili?

dakle vrši se kemijska dijaliza vode, voda se rastvara na kisik, vodik i treći plin koji se naziva praskavac i koji sadrži enormno puno energije...

Treći plin tj. praskavac nije ništa drugo nego smjesa vodika i kisika pa prema tome u igri su samo 2 (dva) plina. I točno je da praskavac sadrži (po težini) enormno puno energije ali isto tako je potrebno i uložiti enormno puno energije da bi se od vode dobio praskavac. Nije sasvim nemoguće da dodavanje praskavca u smjesu iz nekog čudnog razloga povećava efikasnost izgaranja ali objašnjenje rada te sprave je onda sasvim drugačije nego ovo što si ga ti dao

jedina mana toga je ta kaj ti ne priznaju to na tehničkoom pregledu pa moraš skidat i onda opet ponovo stavljat....

Ne razumijem kako ne priznaju što ti imaju tu priznavat?

Offline Zeleni

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Travanj 02, 2012, 12:17:11 poslijepodne »
potrošnja na njegovom golfu 1.9 TDI iz 97 se smanjila za nekih 15 % ovisno o vožnji, gradskoj ili otvorenoj cesti...

Jeli a kako ste to izmjerili?

jednostavno, napuniš pun tank, prođeš određeni put bez uređaja, ponovo napuniš pun tank i vidiš koliko si napunio...

onda isto tako sa upaljenim uređajem ponoviš to sve i vidiš koliko si napunio...

napraviš tako par puta da dobiješ neki prosjek i tak izmjeriš :)

kaj se tiče sad neke kemije nisam tu stručan pa nisam znao, jbg. ne bavim se time nego sam iz sjećanja pokušao ljudima koji nisu upućeni u to objasnit kako radi... drago mi je da si me ispravio kaj se tiče broja plinova ;)

a kaj se tiče tehničkog, moraš skinut uređaj jer inače auto ne prolazi tehnički, opet nisam 100 % ziher ali mislim da je tako...

Offline gmatanic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶
« Odgovori #11 u: Travanj 02, 2012, 12:19:52 poslijepodne »
stari je ugradio u svoj auto, ima DIY verziju ali je i kupio jedan ovakav da vidi koji je bolji.. po nekakvih mjerenjima ispada da je bolji ovaj koji je on napravio...

potrošnja na njegovom golfu 1.9 TDI iz 97 se smanjila za nekih 15 % ovisno o vožnji, gradskoj ili otvorenoj cesti... ali ima i neke potenciometre pa si tamo štelaš ovisno o vrsti vožnje...

na benzinac još nismo ugrađivali jer nismo još imali riješen nepovratni ventil (da nebi došlo do zapaljenja motora) ali i na tome sad radi pa bi mogli uskoro i u benzinca ugraditi...

kaj se tiće malo da obajsnim o tome:

dakle vrši se kemijska dijaliza vode, voda se rastvara na kisik, vodik i treći plin koji se naziva praskavac i koji sadrži enormno puno energije... baš u tom plinu je caka, dakle izvod iz posude u kojoj se skupljaju plinovi nastali dijalizom, se spoji na cijev usisa zraka u motor, tamo se praskavac miješa za zrakom, te takvu smjesu vuče u motor, pošto se sad tu nalazi puno energije, motor ne mora vuči puno goriva da bi je pretvorio u kinetičku energiju nego dio uzima od smjese praskavca i zraka :) (tu dolazimo kod problema sa benzincima jer se pale sa svječicom pa bi u slučaju dolaska tog plina direktno u motor moglo doći do eksplozije motora)

Ne kažem ni da radi ni da ne radi, to ne znam, ali...
Nije mi jasno kako automobil zna da mu već dolazi smjesa koja nije čisti zrak, pa zna da mora slati manje goriva. Odnosno, ako računalo količinu goriva koju je potrebno ubrizgati računa na temelju količine usisanog zraka + ostalih nekoliko parametara (pritisak papučice gasa, trenutačni broj okretaja motora...) kako ono sad zna da mu treba manje goriva sa ovim sistemom dodanim? Zar ne bi po toj logici trebalo mijenjati mapu u računalu?
Give a man a gun, and he can rob a bank. Give a man a bank, and he can rob the world

Offline Zeleni

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Travanj 02, 2012, 12:25:15 poslijepodne »
Nije mi jasno kako automobil zna da mu već dolazi smjesa koja nije čisti zrak, pa zna da mora slati manje goriva. Odnosno, ako računalo količinu goriva koju je potrebno ubrizgati računa na temelju količine usisanog zraka + ostalih nekoliko parametara (pritisak papučice gasa, trenutačni broj okretaja motora...) kako ono sad zna da mu treba manje goriva sa ovim sistemom dodanim? Zar ne bi po toj logici trebalo mijenjati mapu u računalu?

stavlja se neka nova elektronika mislim, na lambda sondu, ili čak novi čip, nisam ziher... uglavnom nekaj se i tu mijenja i dobije se sve u kompletu...

Offline AndrejX

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Travanj 02, 2012, 12:36:36 poslijepodne »

Potrosnju ces smanjiti 10-15% samo ako malo pripazis, a podsvjesno to uredno cinis kad ti netko kaze da  je auto postao super stedljiv. Drugi je problem sto se gotovo u pravilu igra s osiromasivanjem smjese sto dugorocno ta sobom povlaci druge probleme.

Citat:

Joj...ajmo malo ponoviti kemiju i fiziku iz osnovne skole. Elektrolizom vode dobijamo vodik i kisik, ne postoji nikakav plin "praskavac" nego je to sam vodik koji u omjeru s kisikom 2:1 postaje eksplozivan.   Inace sam vodik ima toliko "puno energije" da ga vozila koja su konstruirana za pogon tim energentom trose cetiri puta vise nego sto bi trosila benzina:
http://en.wikipedia.org/wiki/BMW_Hydrogen_7

Treba javiti Bavarcima da su dzabe krecili i da su im dosta dvije tegle od krastavaca i malo zica :)

Primarni zajeb price je da se elektricna energija za elektrolizu stvara niotkuda ili da alternator ima visak struje sto jednostavno nije istina i to ce svaki seoski elektricar ili mehanicar potvrditi.

Da ne duljim - onaj tko na ulozenih 150W dobije 151W energije moze slobodno odustati od spajanja teglica i nakon sto pokupi Nobelovu nagradi otici u zasluzenu mirovinu kao najbogatija osoba u galaksiji.

Offline AndrejX

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Travanj 02, 2012, 12:43:05 poslijepodne »

Ne zna niti ga zanima jer je ionako kolicina vodika koju dobija na usisu mizerna plus sto dodaju sklop koji korigira lambda sondu tako da ECU smanjuje kolicinu goriva zbog cega motor radi sa siromasnom smjesom. To je tajna te "smanjene" potrosnje ali se zaboravlja da su moderni motori ionako vrlo nategnuti s parametrima i te da svako uplitanje ima dugorocne posljedice.

Offline gmatanic

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Travanj 02, 2012, 12:50:42 poslijepodne »
dodaju sklop koji korigira lambda sondu

odnosno računalo tako dobiva podatke koji nisu točni?

motor radi sa siromasnom smjesom

što bi bilo i manje snage..

e da.. vezano za "računalo tako dobiva podatke koji nisu točni".... Zna netko gdje je najjeftiniji MAF senzor za Hyundai Accent 1.3 iz 2000. :D
Kad ga je trebalo promijeniti bilo je govora o nekih skoro 2000 kn  :nerv:
Give a man a gun, and he can rob a bank. Give a man a bank, and he can rob the world

Offline AndrejX

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Travanj 02, 2012, 13:03:59 poslijepodne »
dodaju sklop koji korigira lambda sondu

odnosno računalo tako dobiva podatke koji nisu točni?

Upravo tako.

Citat:
što bi bilo i manje snage..

Ne samo snage nego i losije hladenje klipa te ventila. Jedan od argumenata s kojim se znaju hvaliti je niza temperatura ispuha koja je zapravo svakome s imalo mozga zabrinjavajuc podatak - ako se u cilindru odvija reakcija s istom ili vecom kolicinom energije onda je logicno da je temperatura na izlazu visa ili barem ista.  Niza znaci da je veci dio otpadne topline (onih neiskoristenih 65%) ostao u motoru.

Citat:
e da.. vezano za "računalo tako dobiva podatke koji nisu točni".... Zna netko gdje je najjeftiniji MAF senzor za Hyundai Accent 1.3 iz 2000. :D
Kad ga je trebalo promijeniti bilo je govora o nekih skoro 2000 kn  :nerv:

Moja iskustva s pokvarenim senzorima protoka govore da si nagrabusio :)

Offline gmatanic

• Punopravni član
« Odgovori #17 u: Travanj 02, 2012, 13:10:23 poslijepodne »
Niza znaci da je veci dio otpadne topline (onih neiskoristenih 65%) ostao u motoru.

Ili da se efikasnost motora povećala  :a02m6:

Offline Salem

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Travanj 02, 2012, 13:20:44 poslijepodne »
Citat: AndrejX
2:1 postaje eksplozivan.   Inace sam vodik ima toliko "puno energije" da ga vozila koja su konstruirana za pogon tim energentom trose cetiri puta vise nego sto bi trosila benzina:
http://en.wikipedia.org/wiki/BMW_Hydrogen_7

A da li se radi o kilometraži po kili ili po litri? Jer ako je ono prvo LH2 (tekući vodik) je najefikasnije još praktično gorivo poznato raketnoj znanosti, ako je ono drugo onda je obratno :D

Primarni zajeb price je da se elektricna energija za elektrolizu stvara niotkuda ili da alternator ima visak struje sto jednostavno nije istina i to ce svaki seoski elektricar ili mehanicar potvrditi.

Ma s tim HHO napravama nisu ni dosegli takva fundamentalna pitanja. Jer kad bolje razmislim količina praskavca koju mogu proizvesti takvi mali elektrolizeri je daleko manja od one koja bi trebala da se nadomjesti 10-20% goriva pa je manje-više svejedno koliko struje povuče iz alternatora

Da ne duljim - onaj tko na ulozenih 150W dobije 151W energije moze slobodno odustati od spajanja teglica i nakon sto pokupi Nobelovu nagradi otici u zasluzenu mirovinu kao najbogatija osoba u galaksiji.

Ma ima takvih koliko voliš samo su se iz nekog čudnog razloga dosad svi odlučili za drugačiju poslovnu strategiju - da svoj izum prodaju bedakima preko interneta ili televizije umjesto onim umišljenim elitistima iz Nobelovog odbora

Offline AndrejX

• Punopravni član
« Odgovori #19 u: Travanj 02, 2012, 13:44:45 poslijepodne »
A da li se radi o kilometraži po kili ili po litri? Jer ako je ono prvo LH2 (tekući vodik) je najefikasnije još praktično gorivo poznato raketnoj znanosti, ako je ono drugo onda je obratno :D

Ajd pogodi ;)

Ma s tim HHO napravama nisu ni dosegli takva fundamentalna pitanja. Jer kad bolje razmislim količina praskavca koju mogu proizvesti takvi mali elektrolizeri je daleko manja od one koja bi trebala da se nadomjesti 10-20% goriva pa je manje-više svejedno koliko struje povuče iz alternatora

Koliko sam vidio takve igracke cuclaju po 150W pa nema tu govora o nekakvoj znacajnijoj kolicini vodika.  Problem cijele price je sto nije znacajnije u osnovama evoluirala zadnjih cetrdeset godina gdje je vec na pocetku bila vezana uz velike americke kante s 5.0 motorima koji su trosili trideset litara u leru i gdje je kamencic ispod papucice gasa spustio potrosnju za par litara.

Kako je tehnologija motora napredovala oni su samo mijenjali pricu pa su od automobila koji ide na vodu skocili do poboljsivaca izgaranja te kako niti tamo nisu briljirali sad su im dizelasi u fokusu paznje. Zadnji trend im je orgonski generator koji uopce ne moras spojiti na motor :)

Citat:
Ma ima takvih koliko voliš samo su se iz nekog čudnog razloga dosad svi odlučili za drugačiju poslovnu strategiju - da svoj izum prodaju bedakima preko interneta ili televizije umjesto onim umišljenim elitistima iz Nobelovog odbora

Ma oni ne zele komercijalizirati pricu jer im je dobrobit planete na umu pa rade prodaju na sitno :)

Offline Renta

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #20 u: Travanj 02, 2012, 14:17:05 poslijepodne »

Nisam sve čitao ali kaj nije prije par mjeseci bilo čini mi se na "Provjereno" od NoveTV reportaža o tipu koji si je preuredio auto da ide na vodu..i vozi tip to normalno. Jel gledao to još netko od Vas?

Offline AndrejX

• Punopravni član
« Odgovori #21 u: Travanj 02, 2012, 14:20:13 poslijepodne »
Preuredio ga je tako da je napred stavio dvije teglice od krastavaca s nesto zica, ali glavno pogonsko gorivo je i dalje benzin  ;)

Offline Renta

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #22 u: Travanj 02, 2012, 14:26:29 poslijepodne »

Može biti da nisam dobro pratio...svakako nisam čuo ništa što su govorili jer mi moji balavci navečer skaču po glavi kad kao gledamo televiziju... :D :D

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #23 u: Travanj 02, 2012, 15:07:21 poslijepodne »
ako je zbog ustede nije li puno jednostavnije mjesati ulje s dizelom pa na to voziti nego se zezat s ovime pa da i radi? vjerujem da bi se dalo dosta ustediti ukoliko nepocnu svi to raditi, malo je prljav posao filtrirati stara ulja ali opet, uz cijenu goriva koja samo sve vise raste..

Offline Salem

• Punopravni član
« Odgovori #24 u: Travanj 02, 2012, 18:16:22 poslijepodne »
Na koje staro ulje misliš - jestivo od friganja ili motorno? Ono prvo je sasvim moguće i isprobano samo što ga treba profiltrirati prije upotrebe. Kvaka je u tome da moraš biti u situaciji da možeš (besplatno) dobiti staro ulje jer litra jestivog ulja košta više od litre dizela - pretpostavljam?