Bit ce mladih, imam ja platy-e samo svaki put mali broj prezivi moras dobro paziti kad se jedna udeblja odma je odvojiti ja sam zakasnio svaki put tako da mi ostalo po 2-3 komada od svakog legla i treba im mjesta za skrivanje razmisli o nekom panju ili jos biljaka!
Ja sam imao neugodno iskustvo s -odma odvoji onu koja je deblja-
imao sam samo jedan akvarij te sam kupio kotilicu, unutra sam stavio šverticu te se ona okotila,ali kroz izrezane otvore za svježu vodu izlazile su mlade ribice u ralje udovica stavili smo mrežicu i tako spriječili izlaželje ribica van među druge odrasle ribe.Riješili smo jedan problem no nastao je drugi,švertica je opet bila debela i smatrao sam da ju trebam odvojiti,stavio sam ju u kotilicu i bila je dva dana unutra.Kada je navečer moja kćer krenula u provjeravanje ima li mladunaca shvatila je da je švertica uginula,bila je crna odozada i 100% sam siguran da je preživjela do sutra imali bi podmladka.Zaključak je da nije dolazila friška voda te da je ponestalo kisika,makar je bilo zraka ispod poklopca u kotilici.Sada kada moja kćer ima mali akvarij u svojoj sobi stavio sam kotilicu tamo pa ću ih prenest,no mlađ u onom akvariju je već porasla i bojim se da će ih pojest(ove male ribice kojne se kote).