Kolovoz 16, 2025, 10:53:42 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: JBL cristal profi e700 ciscenje i zamena f.materijala  (Posjeta: 719 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline chola

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
JBL cristal profi e700 ciscenje i zamena f.materijala
« u: Ožujak 26, 2012, 14:55:47 poslijepodne »
Imam pomenuti filter u biljnom akvarijumu od 120 l oko 10 meseci i mogu reci da je odlican. Necujan je, dobro filtrira i lak za odrzavanje. Zanima me, kada treba zameniti sundjere i keramicke prstenove? U prirucniku za odrzavanje kaze da se prvi deo sundjera menja na 6 meseci ili 3 puta ciscenje a drugi deo sundjera za ciscenje da treba menjati redje. Zanima me da neko ima vise iskustva sa ovim ili ostalim kanister filterima u vezi zamene filter materijala.

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Odg: JBL cristal profi e700 ciscenje i zamena f.materijala
« Odgovori #1 u: Ožujak 26, 2012, 15:20:41 poslijepodne »
ma ne trebas mijenjati spuzve, samo ih operi s vremena na vrijeme. Naravno ne sve odjednom. Ja imam spuzve starije od 5 godina i jos su OK. Keramika je vecdruga prica, tamo ti se zapune pore pa joj se smanji efekt filtracije, ali opet, ne treba ju mijenjati tako cesto.

Offline tonkovic.kreso

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
Odg: JBL cristal profi e700 ciscenje i zamena f.materijala
« Odgovori #2 u: Ožujak 26, 2012, 22:02:57 poslijepodne »
ja primjer na starom filteru imam spužvu i keramiku staru skoro 10g i nevidim razloga zažto ju mjenjat pa sam proces cikliranja traje 1-2mj
To što proizvođać piše je logički normalno jer kad bi svi mjenjali medije kao ja kome bi ih prodali zar ne ali svakako poslušaj i druge članove jer svi imamo svoje mišljenje ja sam prije par mjeseci kupio jbl e701 i stavio ga na aq.od 80l koliko ga zasad mogu ocjenit po protoku neču ga čistit vjerovatno do kraja godine