Kolovoz 08, 2025, 06:37:33 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: smjese za gumu...recimo  (Posjeta: 6839 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline inemec

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
smjese za gumu...recimo
« u: Ožujak 23, 2012, 12:37:00 poslijepodne »
Dali zna netko dali postoji negdje kod nas za kupiti i kako bi se to zvalo, nekakva dvo komponentna smjesa ili nesto takvo da kad se zamuti mozeš premazati s tim nešto ili umučiti u to i kad se osuši da bude gumirano ili slično....
Al ga i ja zakomplicira....ukratko....jel ima gdje kupit kakva smjesa za gumiranje  :D

Offline tomek1221

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
Odg: smjese za gumu...recimo
« Odgovori #1 u: Ožujak 23, 2012, 12:39:04 poslijepodne »
sta trebas gumirat imam ja covjeka sta se bavi sa tim.

Offline inemec

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Ožujak 23, 2012, 12:51:50 poslijepodne »
ma nemam trenutno nista konkretno, nego mi uvijek kad nesta pravim mi padne na pamet da bi to bilo fora gumirat nekako, al nikad nista slično u nijednoj trgovini nisam vidio...pa reko da pitam vas ovdje, mozda je neko imao nekakva iskustva.

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #3 u: Ožujak 23, 2012, 15:00:53 poslijepodne »
ima takvih smjesa, ali zapravo to nije guma (na bazi kaučuka). tim gumastim "bojama" premazuju npr bazene

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • http://www.akvaristika.tk
« Odgovori #4 u: Ožujak 23, 2012, 19:06:08 poslijepodne »
ima i sredstvo za premazivanje savova na satorima... za gumiranje platna
biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)

Offline pulek

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 53
« Odgovori #5 u: Ožujak 23, 2012, 19:26:26 poslijepodne »
Odeš kod vulkanizera i nažicas komad sirove gume ona inače dolazi u kolutu kao gumena traka narežeš je na sitne komadiče i rastopiš ju sa benzinom za kučanstvo i dobiš tekuču sirovu gumu pa je možeš koristiti kao premaz a kad benzin ishlapi guma otvrdne.Inace se ta otopljena guma koristi za krpanje zračnica.

Offline gašo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 65
  • Žuja je zakon
« Odgovori #6 u: Ožujak 23, 2012, 19:31:27 poslijepodne »
Moja žena radi u trgovini boja i lakova i znam da se kod nje , a vjerovatno i u svim drugim trgovinama tog tipa može kupiti guma za lijepljenje
šoferšajbe.Po izgledu je isto kao i tuba silikona ,a unutra je tekuća guma crne boje. Ja sam prije par godina to koristio za lijepljenje ruba oko šoferšajbe koji je bio ispucao od sunca i zuba vrimena i dobro mi se pokazalo.Osim toga imaš i druga sredstva koja su u biti tekuća guma ,a služe za premazivanje napuklina na betonskim taracama, bazenima, bunarima i slično. Mislim da se zove "Filgum" koji je malo krući kad se osuši,  drugo sredstvo je "Ceresit" -Aqua block i on je dosta mekan,  treće je "Sika"-Aqua fil. Samo ja mislim da su to sredstva koja ne smiješ staviti unutar akv. zbog svoje otrovnosti i otpuštanja kojekakvih kemijskih supstanci u vodu.

Offline pulek

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 53
« Odgovori #7 u: Ožujak 23, 2012, 19:33:08 poslijepodne »
Evo sad sam se sjetio ima za kupit i gotova tekuča guma u specijaliziranim dučanima za vulkanizere i postoje boje za zidove koje sadrže postotak gume u sebi pa su nakon nanošenja perive a ne otapaju se vodom.

Offline inemec

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Ožujak 26, 2012, 07:10:54 prijepodne »
Odeš kod vulkanizera i nažicas komad sirove gume ona inače dolazi u kolutu kao gumena traka narežeš je na sitne komadiče i rastopiš ju sa benzinom za kučanstvo i dobiš tekuču sirovu gumu pa je možeš koristiti kao premaz a kad benzin ishlapi guma otvrdne.Inace se ta otopljena guma koristi za krpanje zračnica.

kontam da ću ovo prvo probati  :D uglavnom hvala svima na idejama, bit će isprobane  ;)