Lipanj 26, 2025, 01:14:39 prijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Slingovi Avicularia  (Posjeta: 1417 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline T-boy144

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
Slingovi Avicularia
« u: Ožujak 22, 2012, 12:10:29 poslijepodne »
Uskoro mi stizu 3 slinga Avicularia: 2 versija i 1 metallica. Puno sam kopao po netu pa sam nasao da znaju iznenada uginut slingovi. Dali se to nekom desilo od vas? Ako je netko prije imao ove slingove neka ukratko opise kako iz je drzao. Unaprijed hvala!  :)

Offline vukovarac5

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Vukovar
Odg: Slingovi Avicularia
« Odgovori #1 u: Ožujak 22, 2012, 12:36:59 poslijepodne »
Uskoro mi stizu 3 slinga Avicularia: 2 versija i 1 metallica. Puno sam kopao po netu pa sam nasao da znaju iznenada uginut slingovi. Dali se to nekom desilo od vas? Ako je netko prije imao ove slingove neka ukratko opise kako iz je drzao. Unaprijed hvala!  :)

To je tako sa Aviculariama ... jednostavno znaju uginuti iako im je sve 100% odgovarajuce .

Offline poseidon80

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • Herpeto&Arachno freak
« Odgovori #2 u: Ožujak 22, 2012, 12:47:25 poslijepodne »
Uskoro mi stizu 3 slinga Avicularia: 2 versija i 1 metallica. Puno sam kopao po netu pa sam nasao da znaju iznenada uginut slingovi. Dali se to nekom desilo od vas? Ako je netko prije imao ove slingove neka ukratko opise kako iz je drzao. Unaprijed hvala!  :)

Ne brini,uz odgovarajuće uvijete držanja,redovno održavanje vlage i kontrolu vlage i temperature,te uvijek dostupnu posudicu sa vodom,ne bi trebao imati nikakvih problema,no nikad ne znaš.Neke su stvari određene prirodnom selekcijom,odnosno slabošću pojedine jedinke,koja se ne uspije održati na životu.

Poznat je SADS(Sudden Avicularia Death Sindrom) i ne radi se samo o smrti slingova,već i iznenadnoj smrti poluodraslih i odraslih jedinka.Oprečna su mišljenja vezana za SADS,progooglaj malo,pronaći ćeš puno informacija o tome.

Evo jedan link sa Archano boards foruma.

http://www.arachnoboards.com/ab/showthread.php?173870-SADS%28Sudden-Avicularia-Death-Syndrome%29

Sretno !

Offline phasid man

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 27
  • Baculum Extradentatum --> Chromatopelma cyanopubes
« Odgovori #3 u: Ožujak 22, 2012, 13:10:51 poslijepodne »
 :o ja cu uskoro dobit versija ... za to nisam znao .... ima tko kome se to dogodilo na ovom furumu ? SADS sucks!
Baculum Extradentatum x20
Chromatopelma Cyanopubescens x1
Eliptorhina Javanica x2

Offline pero djetlić

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 u: Ožujak 22, 2012, 13:24:02 poslijepodne »
nista se ne brinite... moze se uvjek dogoditi da umre svaka tarnatula ... meni je krepao p.lugardi iz nepoznatih razloga .... iako su avicularije poznate po tom sindromu... ali nije tolko cest sindrom....

Offline vedrank

• Opomena do 30.11
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #5 u: Ožujak 22, 2012, 20:39:49 poslijepodne »
Ma to su po meni gluposti, meni su uginule 2 maculate isto tako, sve su imale i jele normalno i uginule prek noci, tako da to je normalno, ako se desi, desi se

Offline pero djetlić

• Novi član
  • *
« Odgovori #6 u: Ožujak 23, 2012, 12:23:11 poslijepodne »
to i ja kazem :) uvjek se moze dogoditi da nabaci rikavelu :D

Offline T-boy144

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #7 u: Ožujak 24, 2012, 17:24:56 poslijepodne »
Ali znaci uglavnom treba imati visoku vlagu i dobru ventilaciju? To je malo zezuto jer koliko ja znam ta dva pojma ne idu zajedno. Sto je veca ventilacija vlaga je visa. Kako vi odrzavate visoku vlagu uz dobru ventilaciju?

Offline Grozota

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • poʞ ǝuǝɯ ǝɾ ǝʌs n npǝɹ' ǝu ɯɐuz ɐz sɐʌ
« Odgovori #8 u: Ožujak 24, 2012, 17:52:53 poslijepodne »
Ali znaci uglavnom treba imati visoku vlagu i dobru ventilaciju? To je malo zezuto jer koliko ja znam ta dva pojma ne idu zajedno. Sto je veca ventilacija vlaga je visa. Kako vi odrzavate visoku vlagu uz dobru ventilaciju?

Mali terariji mi imaju jedan veliki otvor za zrak (gore) , Veliki imaju 2 ili više otvora za zrak (najčešće jedan veći gore i dole bočno (1-2)
Posuda za vodu, jedan dio tererija malo vlažniji, jednom tjedno našpricam dio terarija i sve ok
:devil-smiley-029: