Kolovoz 15, 2025, 16:55:47 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Kutni akvarij  (Posjeta: 1467 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Zack

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Kutni akvarij
« u: Studeni 18, 2005, 17:17:00 poslijepodne »

Koja je preporuka iskusnijih. Kupiti kutni akvarij i da li su OK akvariji sa zaobljenim staklom ili su bolji dijamantnog oblika sa ravnim staklom (da ne izgleda sve kao pod povećalom...)

Offline Krcko

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
Kutni akvarij
« Odgovori #1 u: Studeni 18, 2005, 18:12:00 poslijepodne »

Što se tiče samih riba njima je jedino bitno da imaju prostora za plivanje a sve ovo ostalo je samo estetika. O tome kakvog oblika će ti biti akvarij ovisi jedino to koliko si spreman platiti, najskuplji su ovi sa sfernim/zaobljenim staklom, jeftiniji dijamanatni i ovi naši najučestaliji vulgaris pravokutni. Gledaj da akvarij što "prirodnije" uklopiš u postojeći raspored u stanu
Ludim smatraju onoga čije se ludost ne poklapa sa ludošću većine!

Offline Moris Popovic

• Punopravni član
    • http://www.2advanced.com
Kutni akvarij
« Odgovori #2 u: Studeni 18, 2005, 18:22:00 poslijepodne »
https://www.akvarij.net/forum/forum_posts.asp?TID=10437&PN=3

evo, pa pogledaj kako izgleda moj kutni. ja sam zadovoljan..
TORINO/ITALIJA
Svaki auto je lijep ali Ferrari je Ferrari

Offline Zack

• Novi član
  • *
Kutni akvarij
« Odgovori #3 u: Studeni 18, 2005, 18:47:00 poslijepodne »
Thanks Krcko. Moris, tvoj kupljen ili samogradnja (btw, super izgleda)? Ako kupljen, imaš savjet gdje?

Offline AquaMike

• Punopravni član
Kutni akvarij
« Odgovori #4 u: Studeni 18, 2005, 18:58:00 poslijepodne »

Kods ugaonih tankova treba imati u vidu sledece:

Zaobljeni: Obicno su pravljeni od "acrylic" (vrsta plastike).Dobra strana zaobljenog prednjeg zida je da ne izoblicava vidno polje. Mana im je sto su osetljivi na grebanje i skuplji od staklenih.

"Dijamantni": Prave se uglavnom od klasicnog stakla. Dobra strana je sto su jeftiniji i sto je staklo manje podlozno grebanju. Losa strana je "lomljenje" stakla lomi i vidno polje. Nesto kao kad gledas kroz prizmu.

Offline Moris Popovic

• Punopravni član
Kutni akvarij
« Odgovori #5 u: Studeni 18, 2005, 19:02:00 poslijepodne »
Je, kupljen je. JUVEL DELTA 100 (150 lit). sve original filter, aq, stolcic, 2x neonke. Kupljen je za 120 eura - 890 kn u torinu. U hrvatskoj je mislim malo skuplji. ako si u zagrebu ili okolici pogledaj neke shopove gdje imaju juwel akvarije. ako si u blizini italije mogu ti pogledati najblizu trgovinu i koliko kosta, pa ga mozes kupiti i u italiji.

Kuci ti se ne isplati ovo raditi jer je malo zeznuto spajati ove kuteve, ne znam da li bi silikon izdrzao..
TORINO/ITALIJA

Offline Moris Popovic

• Punopravni član
Kutni akvarij
« Odgovori #6 u: Studeni 18, 2005, 19:09:00 poslijepodne »

Citat: AquaMike

Kods ugaonih tankova treba imati u vidu sledece:

Zaobljeni: Obicno su pravljeni od "acrylic" (vrsta plastike). Dobra strana zaobljenog prednjeg zida je da ne izoblicava vidno polje. Mana im je sto su osetljivi na grebanje i skuplji od staklenih.

"Dijamantni": Prave se uglavnom od klasicnog stakla. Dobra strana je sto su jeftiniji i sto je staklo manje podlozno grebanju. Losa strana je "lomljenje" stakla lomi i vidno polje. Nesto kao kad gledas kroz prizmu.  

ne bih se bas slozio s tobom oko dijamantnog, ne lomi bas vidno polje, ima dosta veiko staklo u prednjem planu, one dvije stranice uske su oko 15 cm.. Nema veze prizma s ovim, sve je prilagodjeno gledaocu.

Nije da kazem da su kutni bolji od kvadratnih, ali ja sam ga kupio iz znatizelje i niske cijene i mislim da nije los, zaobljeni su dosta skupi.
TORINO/ITALIJA

Offline AquaMike

• Punopravni član
Kutni akvarij
« Odgovori #7 u: Studeni 18, 2005, 19:33:00 poslijepodne »

Citat:
ne bih se bas slozio s tobom oko dijamantnog, ne lomi bas vidno polje, ima dosta veiko staklo u prednjem planu, one dvije stranice uske su oko 15 cm.. Nema veze prizma s ovim, sve je prilagodjeno gledaocu.

Dovoljno je da pogledas sa ugla "normalnog" (pravougaonog) i bice ti jasno. Naravno, ukoliko su bocne stranice manje, to i nije tako kriticno. Medjutim, ima ih i suludo napravljenih, pogotovo u DIY verzijama. Skoro sam video jedan osmougaoni. U radnji (prazan) izgleda fantasticno, ali cim se nalije voda u njega, gotovo nista se ne vidi u njemu normalno, ... potpuno beskorisnikanistar sa vodom.

Fazon je u tome da prednje staklo mora biti dosta vece od bocnih stranica i onda je OK.

Offline Moris Popovic

• Punopravni član
Kutni akvarij
« Odgovori #8 u: Studeni 18, 2005, 19:49:00 poslijepodne »
ne znam za DIY verzje, ali ovaj moj je ok. ne kazem da je super, ali ipak preferiram "obicni" pravokutni Aq. mislim da je u obicnom "panorama" najljepsa. Edited by: Moris Popovic
TORINO/ITALIJA

Offline Kresho

• Punopravni član
Kutni akvarij
« Odgovori #9 u: Studeni 18, 2005, 20:00:00 poslijepodne »
Po meni su ljepši sa zaobljenim staklom.

Offline Zack

• Novi član
  • *
Kutni akvarij
« Odgovori #10 u: Studeni 18, 2005, 20:19:00 poslijepodne »

Dal netko ima info kolika je razlika u cijeni zaobljenog i ravnog kutnog akvarija? Sudeći po komentarima čini mi se osjetna... I pogledao sam Juwel-ove stranice i nemaju na popisu dealera/prodajnih mjesta nijedno u nas. Netko ima za preporucit neki domaci shop sa Juwelovim ili sl. akvarijima? (Moris, hvala na ponudi - javim ako cu kupovati vani)

Offline Apach

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
    • http://www.renault-club.net
Kutni akvarij
« Odgovori #11 u: Studeni 19, 2005, 10:46:00 prijepodne »
Probaj u sljedecima: Belugo (zastupnik za juwel), Zoo villi, Pet
shop... oni svi ti sigurno drze juwela jer sam si ja sad kupio novi tak
da sam kod njih gledao. mada je Pet shop najskuplji, tako da ne
preporucam da samo u njega odes nego i pogledaj ova ostala dva!

Pozdrav

Offline Zack

• Novi član
  • *
Kutni akvarij
« Odgovori #12 u: Studeni 21, 2005, 13:25:00 poslijepodne »

Hvala! I hvala svima na savjetima i komentarima.