Lipanj 25, 2025, 20:38:15 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: hocu bradonju!!!  (Posjeta: 2122 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline ProWarpig

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 27
hocu bradonju!!!
« u: Ožujak 18, 2012, 08:27:30 prijepodne »
zelio bih kupiti bradatu agamu i puno sam citao o njoj na internetu samo me zbunjuje prehrana i rasvjeta. negdje pise da joj treba stavit svu hranu pa neka jede kolko hoce, neko kaze da joj treba dati svaki drugi dan itd. i nerazumjem onaj dio o dodacima prehrani. dali trebam po noci ugasit svu rasvjetu? molim vas pomagajte!!!

Offline gaby123

• Punopravni član
Odg: hocu bradonju!!!
« Odgovori #1 u: Ožujak 18, 2012, 08:43:35 prijepodne »
zelio bih kupiti bradatu agamu i puno sam citao o njoj na internetu samo me zbunjuje prehrana i rasvjeta. negdje pise da joj treba stavit svu hranu pa neka jede kolko hoce, neko kaze da joj treba dati svaki drugi dan itd. i nerazumjem onaj dio o dodacima prehrani. dali trebam po noci ugasit svu rasvjetu? molim vas pomagajte!!!
Pozdrav i dobrodosao! :zagrljaj:
Jesi procitao :http://www.akvarij.net/index.php?option=com_content&view=article&id=219:pogona-vitticeps-bradata-agama-ukratko-i-openito&catid=56:gmazovi&Itemid=176 ako nisi obavezno procitaj!
Rasvjeta : http://www.akvarij.net/index.php?option=com_content&view=article&id=232:terarijska-rasvjeta&catid=94:oprema&Itemid=178

Prehrana svaki dan koliko zeli jesti stavis joj 5-6 zohara/cvrcaka/fobasa pa ako pojede das joj jos...dok se ne najede. Trebas joj davati i biljni obrok uz mesni iako mlada agama ne voli bas voce i povrce dok je mala. Trebas joj prasiti hranu sa vitaminima i mineralima.
Rasvijetu trebas gasiti po noci treba imati 12h dan-12h noc osim u zimi i ljetu kada se vrijeme dana i noci mijenja! :)

Offline ProWarpig

• Novi član
  • *
« Odgovori #2 u: Ožujak 18, 2012, 08:55:28 prijepodne »
hvala ti puno  :klap: procitao sam ja sve to ali su me zbunili forumi jer svatko nesto drugo napise  X-( i jos sam sto tocno da kupim kao dodatak prehrani? i jeli ju ja trebam kupatii svakih mjesec dana ili staviti osudicu da se sama kupa? unaprijed hvala  :)  i btw tek sam sad skuzio da si i ti iz zadra :)
« Zadnja izmjena: Ožujak 18, 2012, 09:02:03 prijepodne od ProWarpig »

Offline leopard gecko Trevor

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #3 u: Ožujak 18, 2012, 09:04:38 prijepodne »
Prehrana svaki dan koliko zeli jesti stavis joj 5-6 zohara/cvrcaka/fobasa pa ako pojede das joj jos...dok se ne najede. Trebas joj davati i biljni obrok uz mesni iako mlada agama ne voli bas voce i povrce dok je mala. Trebas joj prasiti hranu sa vitaminima i mineralima.
Rasvijetu trebas gasiti po noci treba imati 12h dan-12h noc osim u zimi i ljetu kada se vrijeme dana i noci mijenja! :)

Daje se oko 30 žohara ili 50 fobasa odrasloj agami, mladoj se toliko da svaka 2-3 dana.
1.0.0 Bradata agama
0.1.0 Leopard gekon
1.1.1 Divovski africki puz

Offline schoko

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: zagreb
« Odgovori #4 u: Ožujak 18, 2012, 09:07:16 prijepodne »
Za vitamine ja koristim Nekton msa i to im das dva puta tjedno
ovo za kupanje samo napunis lavor sa mlakom vodom i stavis ju unutra(nesmije biti preduboko) ali obavezno moras biti uz nju
Sretno s nabavkom  ;)

Offline ProWarpig

• Novi član
  • *
« Odgovori #5 u: Ožujak 18, 2012, 09:09:27 prijepodne »
hvala puno svima  :klap:

Offline gaby123

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Ožujak 18, 2012, 09:10:21 prijepodne »

Daje se oko 30 žohara ili 50 fobasa odrasloj agami, mladoj se toliko da svaka 2-3 dana.
pa znam ali stavis prvo malo nemogu ih natrpati 30 u zdjelicu!!

Offline Chilii

• Urednica terra redakcije
  • Forum Administrator
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 43
  • AkTer jedna od šest :)
« Odgovori #7 u: Ožujak 18, 2012, 09:49:08 prijepodne »

pa znam ali stavis prvo malo nemogu ih natrpati 30 u zdjelicu!!

Ma jel, a zašto ne? Kupiš veću zdjelicu!

hvala ti puno  :klap: procitao sam ja sve to ali su me zbunili forumi jer svatko nesto drugo napise  X-( i jos sam sto tocno da kupim kao dodatak prehrani? i jeli ju ja trebam kupatii svakih mjesec dana ili staviti osudicu da se sama kupa? unaprijed hvala  :)  i btw tek sam sad skuzio da si i ti iz zadra :)

Za dodatak kupiš Nekton MSA i Nekton REP i to se oboje posipa po hrani. Za mladu agamu je potrebno posipati svaki dan a za odraslu 2,3 puta tjedno.

Bradate agame se ne kupaju ukoliko ne postoji potreba. A potreba je jedino začepljenje pa ju treba okupati i izmasirati da lakše obavi nuždu. Inače za kupanjem nema nikakve potrebe. U terariju mora biti neka manja posuda s vodom i to je to.

Pogledaj druge dvije otvorene teme o bradatim, tamo sam stavila tablicu žive hrane i njene prehrambene vrijednosti.
« Zadnja izmjena: Ožujak 18, 2012, 09:53:46 prijepodne od Chilii »

Offline ProWarpig

• Novi član
  • *
« Odgovori #8 u: Ožujak 18, 2012, 12:42:16 poslijepodne »
ok puno ste mi svi pomogli  :klap:

Offline mile110

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 33
  • OJEA
« Odgovori #9 u: Travanj 17, 2012, 06:01:57 prijepodne »
Samo da znas prije nego sto se odlučiš da kupis agamu kupi si hranu za nju i to puno hrane da se razmnozava inace ces izgubiti jako puno novaca kupujuci hranu barem kao ja, kupim bradatu za cetristo kuna , tearij(homemade) petsto kuna, hrana oko tisucu  :-X( zato jer sam kupovao male doze hrane iz petshopa i nikako se nisu mogli razmnoziti

Offline gaby123

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Travanj 17, 2012, 21:13:29 poslijepodne »
Ma nece uzimati,nedaju mu roditelji kazu ''nema mjesta''  :)