Lipanj 22, 2025, 16:38:31 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Chromatopelma cyaneopubescens  (Posjeta: 8004 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline phasid man

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 27
  • Baculum Extradentatum --> Chromatopelma cyanopubes
Odg: Chromatopelma cyaneopubescens
« Odgovori #25 u: Ožujak 28, 2012, 07:37:52 prijepodne »
Vidjet cete vi za koji mjesec ! ja jedva vidim ali sam ju nazvao Pandora pa treba biti zenka. haha ... ali ipak je grba oko 1mm ...
ma sljedecu kosuljicu cu pogledat na mikroskopu .
Baculum Extradentatum x20
Chromatopelma Cyanopubescens x1
Eliptorhina Javanica x2

Offline phasid man

• Punopravni član
« Odgovori #26 u: Ožujak 28, 2012, 09:50:27 prijepodne »
uspjele su slikice ... i nije velik 2 cm ... sad je oko 2.5-3 ... predivan je. prosudite to sami ... ima i slikica kutijice a poklopac je cjeli od mrežice ... što trebam promjenit?
Eliptorhina Javanica x2

Offline 999blitz999

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #27 u: Ožujak 28, 2012, 09:59:26 prijepodne »
Covjek je sam svojih 13 godina izgleda malo prepametan reko bi ja. Iako je na forumu manje od pola godina sad je vec "preiskusan" da bi bio u krivu ;) svakakvih se gluposti ovdje nacujemo ali da je netko 100% siguran da je zenka sa 2 cm haha. Blago njemu. Ima preko 600 postova a tek mu je 13 ;)

Offline phasid man

• Punopravni član
« Odgovori #28 u: Ožujak 28, 2012, 10:21:52 prijepodne »
nije istina ... mogu pogrijesiti , svatko moze ... nije mi se u postevima , nego u tome sto volim zivotinje bile one dlakave ili ne .
Eliptorhina Javanica x2

Offline 999blitz999

• Novi član
  • *
« Odgovori #29 u: Ožujak 28, 2012, 10:28:39 prijepodne »
Iskusni teraristi koji su godinama u tome ni za jednu tarantulu ne kazu da je 100% zenka ili muzijak. Pogotovo ne za tako malo. Bar manje od 6-7cm. A za tarantulu od 2 cm je nemoguce odredit spol. Tako da ne pisi gluposti tu i nemoj se pravit previse pametan ako mislis da ces jednog dana bit tu glavni na forumu zbog postova toliko. Kad se tako spol lako moze saznat pogotovo tebi koji si sa 13 godina toliko "iskusan" neznam zasto onda neki ljudi prodaju tarantule od pa cm pa do 10cm i kazu spol nepoznat. Tako da ti nisu potrebni ti ispadi.

Offline phasid man

• Punopravni član
« Odgovori #30 u: Ožujak 28, 2012, 10:34:05 prijepodne »
dokazat cu da je zenka kad bude kosuljica.
Eliptorhina Javanica x2

Offline 999blitz999

• Novi član
  • *
« Odgovori #31 u: Ožujak 28, 2012, 10:38:49 prijepodne »
Sanse su 50-50 da pogodis ;) a od tako male T vjeruj mi nemozes kosuljicu na prst stavi a kamoli joj rastvorit dio od abdomena.

Offline Grozota

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
  • poʞ ǝuǝɯ ǝɾ ǝʌs n npǝɹ' ǝu ɯɐuz ɐz sɐʌ
« Odgovori #32 u: Ožujak 28, 2012, 12:01:11 poslijepodne »
Sanse su 50-50 da pogodis ;) a od tako male T vjeruj mi nemozes kosuljicu na prst stavi a kamoli joj rastvorit dio od abdomena.

Apsolutno se slažem sa svim šta si napisao.
Nemoguće je odrediti spol još , šta misliš da uzgajivači nisu već to probali   :question:    Da se to može zaradili bi već odavno veliku lovu....
Citat:
u terariju je i skloniste ali je sad na poklopcu i 100 % je zenka! znam da se kod tako malih niti nevidi ali dobro oko i nekoliko

Prema tome ne piši nebuloze nego slušaj šta ti govore iskusni teraristi. Neki od nas drže tarantule više nego što ti imaš godina.
:devil-smiley-029:

Offline T-boy144

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #33 u: Ožujak 28, 2012, 14:01:41 poslijepodne »
za mene je to jakoooo brza ... u tren oka mi je bila na ruci i u kutiji ... nije mirna kao na videima koje sam gledao ... nezam kako cu je hranit ... haha ... sad je oko 2 cm ... presvukla se prijekoji dan ... slike stavljam cim brze mogu... u terariju je i skloniste ali je sad na poklopcu i 100 % je zenka! znam da se kod tako malih niti nevidi ali dobro oko i nekoliko povecala cine cuda! Haha

Ako je tarantula tako mala nemozes joj odrediti spol!

Vidjet cete vi za koji mjesec ! ja jedva vidim ali sam ju nazvao Pandora pa treba biti zenka. haha ... ali ipak je grba oko 1mm ...
ma sljedecu kosuljicu cu pogledat na mikroskopu .

Nemoj biti tako uvjeren u to da je zenka! Malo si arogantno napisao ovaj post. Ovo ti je prva tarantula i vec mislis da si strucnjak u odredivanju spolova i to jos kod tarantule od 2cm. Gluposti pricas...

Covjek je sam svojih 13 godina izgleda malo prepametan reko bi ja. Iako je na forumu manje od pola godina sad je vec "preiskusan" da bi bio u krivu ;) svakakvih se gluposti ovdje nacujemo ali da je netko 100% siguran da je zenka sa 2 cm haha. Blago njemu. Ima preko 600 postova a tek mu je 13 ;)

Naravno da ima toliko postova kada su mu 90% postova tipa "lijepa ti je zivotinja", "prekrasna je", te ljudima dijeli savjete o tarantulama a upravo je dobio prvu.

Offline Igor Velevski

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #34 u: Ožujak 28, 2012, 14:14:56 poslijepodne »
Hahaha...napali ste dete od 13 godina, pa nemojte tako. Vidite da mu je ljubav velika prema svojim ljubimcima i to treba da se pozdravi. Zelja mu je prevelika da bude zenka i neka tako ostane. Ponekad ono sto stvaro jako zelis, to se i dogadja. U svakom slucaju sta i da bude, produzi tako, poceo si od 13, a kad dodjes na 30 imaces odlicno iskustvo i znanje!

Offline Rocker

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
« Odgovori #35 u: Ožujak 28, 2012, 15:06:12 poslijepodne »
Cestitam na prinovi! Napokon si se docekao, lijep paukic, takav je i moj bio kad je stigao :)

Ne moras nista mjenjat, kutijica je dosta velika tak da ga mozes drzat unutra i nakon par presvlacenja.
Slijedece presvlacenja vec mozes maknut vatu, ja mislim da ce bit dosta velik da pije iz cepa :D

Offline leopard gecko Trevor

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #36 u: Ožujak 28, 2012, 16:39:08 poslijepodne »
Tarantula je bas lijepa... :up:

Ovaj cvrcak sta se vidi u 1 i 2 slici, jeli on stvarno takve broncane boje ili to samo tako izgleda? :rolleyes:
1.0.0 Bradata agama
0.1.0 Leopard gekon
1.1.1 Divovski africki puz

Offline phasid man

• Punopravni član
« Odgovori #37 u: Ožujak 28, 2012, 19:50:04 poslijepodne »
hvala!

meni su svi mali cvrcki crni ... na slici je tako jer je slikano nekom opcijom cudnom ... inace su crni do posljednjeg presvlamenja ... bar kodmene ...

dosao je veci nego sto je trebao biti ... nisam sad maknuo vatu jer nisam ni primjetio ... cvrčka sam zgnjecio kad sam joj ga htio dati , kao i ostalis 6 ... haha ... pa neznam kako tako mali pljen uhvatit ...
Eliptorhina Javanica x2