Srpanj 18, 2025, 15:11:46 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Nigric prehrana  (Posjeta: 1324 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Octopus00

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Nigric prehrana
« u: Ožujak 13, 2012, 14:32:36 poslijepodne »
Znaci ima par dana da sam uzeo nigrica i fenomenalan mi je, to sto raskopava sve mi nimalo ne smeta, dapace drago mi je da je riba zivahna ;-)

Ali imam jedan upit, hranim sve ciklide sa granulama 2 i nemam sa nikim problem osim sa nigricem, njega nikada ne vidim da jede. On je odlican, zivahan, ratoboran ali ga ne vidim da jede, sto ne znaci da on atvarno ne jede. E sad, da li je to zabrinjavajuce i moram minjat hranu? I da li im mogu hranu dopuniti sa necim, tipa piletinom?

Hvala.

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
Odg: Nigric prehrana
« Odgovori #1 u: Ožujak 13, 2012, 16:32:15 poslijepodne »
A s cime ga drzis u akvariju? Kolika je riba, odraslog si uzeo ili malog?

moji jedu doslovce sve sto im bacis, od saka, jbl hrane za ciklide, spiruline, tetre, kuhanog graska, jednostavno nisam primjetio da nesto nece...

Offline brle

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #2 u: Ožujak 14, 2012, 14:57:07 poslijepodne »
ja ih isto imam i jedu sve kaj mogu progutat :up:
091/3852348

Offline Octopus00

• Novi član
  • *
« Odgovori #3 u: Ožujak 14, 2012, 15:44:34 poslijepodne »
a neznam, ljudi moji ovoga nikako da vidim da jede, sad jel to zato sto je dosa u novi aq pa se privikava, al nevolim da mi ribice ne jedu  :D

Offline Octopus00

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 u: Ožujak 14, 2012, 15:46:16 poslijepodne »
A s cime ga drzis u akvariju? Kolika je riba, odraslog si uzeo ili malog?

moji jedu doslovce sve sto im bacis, od saka, jbl hrane za ciklide, spiruline, tetre, kuhanog graska, jednostavno nisam primjetio da nesto nece...

on je najveci u akvariju, ima nekih 10-12 cm, u akvariju je sa jos mozda 10-ak ribica, 2 green terrora (koji uopce nisu teror), par koridorasa, ancistrusa...nista agresivno da on ne moze doci do hrane.....uzeo sam ga ima mozda 7 dana

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #5 u: Ožujak 14, 2012, 16:17:26 poslijepodne »
Cuj, oni imaju nekakav blesavi period privikavanja i cudnog ponasanja, barem koliko sam ja primjetio po svojima. Kad sam ih donjeo kuci, isto dva tri dana nisu jeli, iskopali su si rupe pod kamenjem i nisu izlazili. Kad su selili u veci akvarij, bez ikakvih problema, odmah su jeli, nisu se sakrivali. I danas imaju neke cudne faze, nekad lete na jelo da iskacu iz vode, nekad im hrana doslovce po glavi pada i uopce ne reagiraju, tako da, ako nema nekih drugih znakova, da je bolestan, da je nesto, pusti ga, doci ce on sebi. Iako, jedan nigric je los izbor, kao i vecina drugih riba ako su same u akvariju od svoje vrste. I sigurno ti se ne ponasa onako kako mu je prirodno, jer u suprotnom, da nekim slucajem imas par, jako brzo bi ostao bez svojih corydorasa.....

Hocu reci, tek u paru, posebice u paru koji se sprema za mrijest, a oni su sto se toga tice uvijek u fazi mrijesta, vidis njihovo pravo ponasanje i vidis koliko su to ustvari "divlje" ribe.

Offline Octopus00

• Novi član
  • *
« Odgovori #6 u: Ožujak 14, 2012, 19:56:19 poslijepodne »
Evo citam da su divlji, ma neka, maknem ja koridorase i ostale u manji aq, odluka je definitivno pala i prelazim na ciklide (tako da cu uzet jos jednog nigrica), pa neka ruju do mile volje.

A sto se tice moga trenutnog ne vidi se na njemu da je bolestan, dapace.

Postoji li neka tema gdje su ovi iz Splita, pa da se mijenjamo...... :D