Srpanj 08, 2025, 09:36:17 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Pomoc u vezi kopna za kornjacu ???  (Posjeta: 10160 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Lakiman57

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 28
Pomoc u vezi kopna za kornjacu ???
« u: Ožujak 13, 2012, 12:37:34 poslijepodne »
Treba mi neko ko mi mi dao dobar primer za kopno kornjace imam akvarijum od 30l imam 2 male kornjacice i akvarijum bi da napunim skorz do kraja skoro ne bas skorz ali tu negde i neki primer koji nece da zauzima mnogo mesta za plivanje i koji je praktican da se napravi ja imam 2 poklopca koja su namestena unutar akvarijuma pa ako ima neko neku dobru ideju da mi da ja sam mislio i mislio al nemogu nikako da smislim nesto sto je dobro gledo sam one pripere http://www.kornjace.com/modules/cjaycontent/index.php?id=30 al nekakko sve mi je tesko da pravim sad ispocetka jer oni staklorezci nece da naprave ovako jer to im je mali poso ono sa strane sto se lepi i to moro bi i kornajce da vadim i da ih premestam nekako mi to ne ide.Akvarijucum cu kasniej i da uzmem veci cim malo budu porasle.A i kod nas u banji nemam ni jedan normalan Pet shop sve sam moro preko Interneta da kupim jedino sto imaju to su racici nazalost,ostalo nemaju nista,???

Hvala unapred :)

Jedino sto mi je onako delovalo najlakse da napravim je ovo visece kopno, al i to ko zna kako bi napravio nenzam kakve zice bi trebo da uzmem i sta da bude crsto da ne padne slucajno i polomi se jer jesam dosadan ali ja kad sam kupio kornjace mi nista nisu rekli samo rekli sipaj vodi i daj im racicie da nisam ovde po internetu gledo sta i kako one bi uginule veoma brzo nista mi nisu rekli kad sam ih kupio ja ga jos pitam jer treba grejac on kaze ne jer treba sijalica on kaze ne mora al ako oces stavi bice lepse za tebe ja kazem da im ne bude hladno u vodi on kaze ne treba da bude sobna temperatura i daj im samo racice da jedu jednom dnevno i to je to i samo mi je reko da uzmem filter a i da to ne mora kao sve zavisi na koliko cisitm vodu eto to mi je reko prodavac u pet sopu jedinom koji ima u banji ima jos 1 ali oni ne drze akvarijumsku opremu i kornjace samo za kucice mace onda drze kaveze itd,itd...

Mislio sam na ovo kompo http://www.dodaj.rs/?2o/GH/2gddZ460/64.gif
nekako najbolje izgleda sad kako bi ja to sam napravio ko zna ja sam mislio da uzmem obicen zice i da ispresavijam i napravim al bojim se jer one kad se krecu da na padne ono da ne bude dovljno ucvrsceno da stavlajm neko drvo i to to ce da im zauzem dosta prostora ne ide :)  

Ili naprimer kad bi uspeo da napravim ovako nesto : http://www.dodaj.rs/?3C/GZ/18QZWQoq/turtledocklge.jpg

« Zadnja izmjena: Ožujak 13, 2012, 13:18:32 poslijepodne od Chilii »

Offline Kori

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
Odg: Pomoc u vezi kopna za kornjacu ???
« Odgovori #1 u: Ožujak 13, 2012, 15:55:26 poslijepodne »
Mozes li poslikati akvarij, nije mi bas jasno kakav to poklopac imas?

Ja na tvom mjestu ne bi nista sada komplicirao jer taj akvarij ce ti trajati jos svega par mjeseci. Staklene platforme se vise isplati raditi za velike akvarije kao trajno rjesenje. Pogledaj da li u tom pet shopu imaju mangrova ili mopani drva za akvarije (moze i vinova loza). Ako nađes neki zgodni plosnati komad mozes kroz njega izbusiti rupe, provesti cvrstu bakrenu zicu presjeka 1 mm2 koja je omotana u izolaciju i objesiti na rubove akvarija. Ako je zica dovoljno debela nece se tako lako moci savinuti kako mislis. A najjednostavnije bi ti za pocetak bilo naci neki veci kamen koji ti moze posluziti kao kopno, istina je da ce ti oduzeti puno prostora ali to je svakako najjednostavnije rjesenje.
Evo jos par zgodnih rjesenja kopna:

LINK0
LINK1
LINK2
LINK3
LINK4
LINK5

Do sada ti je i samom vjerojatno jasno da ces od trgovca u pet shopu dobiti hrpu savjeta kako unistiti kornjacu da dođes kupiti novu kada ti ugine...pet shop neka ti bude mjesto gdje se samo opskrbljujes opremom. I tu moras biti oprezan da ti trgovac ne uvali glupost, cim kupujes nesto skuplje zapisi si marku i naziv proizvoda i postavi na forum da ti damo misljenja o tom proizvodu.

I napisi u profil od kuda se javljas.
I'm only bad news for turtle keepers.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline Lakiman57

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #2 u: Ožujak 13, 2012, 20:15:05 poslijepodne »
Ocu evo sad cu slikati sve imam FILTER ATMAN FT-301 i neki grejac od 25 w sto moze da zagreje navodno do 50l akvarijuma sad cu da vidik sta pise na kutiji kako se zove HX-906

http://www.dodaj.rs/?21/59/2EzgMuBA/1.jpg

http://www.dodaj.rs/?27/wI/4R38u0Vd/3.jpg

http://www.dodaj.rs/?f/rr/2dezV11T/5.jpg

http://www.dodaj.rs/?2r/12H/3YvmM2Nm/7.jpg

http://www.dodaj.rs/?1h/12T/2WrpGfii/2.jpg

to je to
« Zadnja izmjena: Ožujak 13, 2012, 20:16:34 poslijepodne od Chilii »

Offline leopard gecko Trevor

• Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #3 u: Ožujak 13, 2012, 20:21:15 poslijepodne »
Ocu evo sad cu slikati sve imam FILTER ATMAN FT-301 i neki grejac od 25 w sto moze da zagreje navodno do 50l akvarijuma sad cu da vidik sta pise na kutiji kako se zove HX-906

http://www.dodaj.rs/?21/59/2EzgMuBA/1.jpg

http://www.dodaj.rs/?27/wI/4R38u0Vd/3.jpg

http://www.dodaj.rs/?f/rr/2dezV11T/5.jpg

http://www.dodaj.rs/?2r/12H/3YvmM2Nm/7.jpg

http://www.dodaj.rs/?1h/12T/2WrpGfii/2.jpg

to je to

Zasto bi sad trosio novce na platformu kad ionako moras kupiti  novi akvarij, ovo kopno ti je za sad dobro rjeseno.
1.0.0 Bradata agama
0.1.0 Leopard gekon
1.1.1 Divovski africki puz

Offline Lakiman57

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #4 u: Ožujak 13, 2012, 20:26:02 poslijepodne »
Jeste al ovo je punjeno peskom sve i lepljeno obicnim lepkom koji je vodotoproan navodno na vodu one se stalno penju gore dole neznam bojim se da ne padne da  ih ne ubije bas je tesko, nije verovat lepku

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Ožujak 13, 2012, 20:34:54 poslijepodne »
Jeste al ovo je punjeno peskom sve i lepljeno obicnim lepkom koji je vodotoproan navodno na vodu one se stalno penju gore dole neznam bojim se da ne padne da  ih ne ubije bas je tesko, nije verovat lepku

Mislim da neće tako  male kornjače prevrnuti tako nešto veliko. Možeš još zaljepiti slikonom.
1.0.0 Bradata agama
0.1.0 Leopard gekon

Offline Lakiman57

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #6 u: Ožujak 13, 2012, 20:41:42 poslijepodne »
Pa nece mozda one al ako popusti lepak ono se bas lako kliza po akvarijumu i cas mogu da se prevrnu nogari i ono da se prevrne ja sam imo ideju al neznam kako da izvedem da uzmem samo onaj poklopac od ovog cuda ovaj zelenko kao na slici i da ga uvezem nekako zicom kao da bude visece kopno kao na onoj slici gore sa staklom sto sam prikazo posto sa strane ima lufta tacno da se uhvati i odan bi kornajce mogle normlano da plivaju i ispod kompa i bice bezbedne i mogo bi malo da podignem nivo vode kad bi to sve reguliso onda bi uzo secni gore na otovru jedan deo da moze direktno da im pada svetlos na njih i tako akvrajium bi mogo da traje nekih 5,6 meseci pa nisu one bas krokodili da rastu mnogo al za taj period da smislim nesto sto ce da traje da ne menjam stalno :)

Ima dosta pravopisnih gresaka zato sto pisem brzo.Mislio sam na poklopac od onog gornjeg dela kompa sto je sad pa da ga uvezem nekako kao ovo sto je ovo
http://www.dodaj.rs/?2o/GH/2gddZ460/64.gif tako nekako slicno da bude prakticno da one mogu da plivaju i ispod toga jer ono im bas dosta zauziam nesto skoro pa polovinu  :)

I neke stepenice male kad bi mogo da napravim isto nesto lagano da im malo pripomogne da se popnu na ovom sto je sad nemaju stepenice pa moraju da se pomuce malo vise dok izadju na kopno  :)
« Zadnja izmjena: Ožujak 13, 2012, 20:52:03 poslijepodne od Chilii »

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Ožujak 13, 2012, 21:12:04 poslijepodne »
Mozeš tako ali kornjače ti jako brzo rastu, za godinu dvije ti vise nece biti ovakve male bebice.
1.0.0 Bradata agama
0.1.0 Leopard gekon

Offline Lakiman57

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #8 u: Ožujak 13, 2012, 22:01:13 poslijepodne »
Znam to ali za jedna godina mnog znaci,za toliko cu da im promenim ja akvarijum

Ovo je mnogo tesko i lepku nije za verovat ako stavim silikon onda ovo necu moci da vadim nikad a ovo je veliko i mora da se ocisti a vremenom ce sigurno lepak da popusta i posto je sve plasticno lagano se kliza ne daj boze da se odlepe nogari to samo da pipne malo kornjaca a one vole da se podvalce pod ono ono ima da padne kao nista sta znam nzm ni ja sta da kazem ... :PP :)
« Zadnja izmjena: Ožujak 13, 2012, 22:08:13 poslijepodne od Chilii »

Offline Kori

• Moderator
  • Punopravni član
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #9 u: Ožujak 14, 2012, 18:58:35 poslijepodne »

...

to je to

Dobro si se snasao sa kopnom, samo kako i sam kazes riskantno je da se ne prevrne, pricepi kornjacu i utopi je. Probaj eventualno zamijeniti ove bocice dolje jos jednom posudom pa ce biti stabilnije. Priljepcima je definitivno opasno vjerovati.

Oprema je za pocetak ok, samo ti jos nedostaje UVA-UVB lampa sto i sam znas.

Sto se tice ovog staklenog poklopca ne bi ga smio drzati skroz zatvorenog jer nema ventilacije sto moze opet dovesti do respiratorne infekcije. Ako ikako mozes pomakni staklene ploce da sa svake strane dobije otvore od oko 2 cm za ventilaciju. Kada nabavis UVB lampu preko dana ces morati micati barem jedan poklopac da se kornjace mogu suncati.

Pa nece mozda one al ako popusti lepak ono se bas lako kliza po akvarijumu i cas mogu da se prevrnu nogari i ono da se prevrne ja sam imo ideju al neznam kako da izvedem da uzmem samo onaj poklopac od ovog cuda ovaj zelenko kao na slici i da ga uvezem nekako zicom kao da bude visece kopno kao na onoj slici gore sa staklom sto sam prikazo posto sa strane ima lufta tacno da se uhvati i odan bi kornajce mogle normlano da plivaju i ispod kompa i bice bezbedne i mogo bi malo da podignem nivo vode kad bi to sve reguliso onda bi uzo secni gore na otovru jedan deo da moze direktno da im pada svetlos na njih i tako akvrajium bi mogo da traje nekih 5,6 meseci pa nisu one bas krokodili da rastu mnogo al za taj period da smislim nesto sto ce da traje da ne menjam stalno :)

Ima dosta pravopisnih gresaka zato sto pisem brzo.Mislio sam na poklopac od onog gornjeg dela kompa sto je sad pa da ga uvezem nekako kao ovo sto je ovo
http://www.dodaj.rs/?2o/GH/2gddZ460/64.gif tako nekako slicno da bude prakticno da one mogu da plivaju i ispod toga jer ono im bas dosta zauziam nesto skoro pa polovinu  :)

I neke stepenice male kad bi mogo da napravim isto nesto lagano da im malo pripomogne da se popnu na ovom sto je sad nemaju stepenice pa moraju da se pomuce malo vise dok izadju na kopno  :)

Evo brzinske skice kako bi ja to napravio. Trebaju ti navedene zice, plasticna kutija za hranu (npr. ovakva kakvu trenutno imas za kopno), slamke i staklarski silikon (pazi da ne sadrzi fungicide). Zice na kopno mozes pricvrstiti na nacin da si iz kutije izrezes njene rubove i dobijes kutnike (L profila), na skici plave boje. Zice tim kutnicima ispod stakla pricvrstis na prikazan nacin silikonom. Na taj nacin ce ti spoj biti puno cvrsci i sigurniji nego da si same zice lijepio. Rampu (zelena boja) mozes napraviti isto od plastike te kutije (npr. dna) samo ga savines na zeljeni kut i zalijepis silikonom za staklo. Preckice za penjanje (smeđe) mozes napraviti od obicnih plasticnih slamki, samo ih silikonom zalijepis gore. To je sve relativno jednostavno i jeftino za napraviti kada vec imas volje. Imaj na umu da silikon drzi samo glatke povrsine, tako da nemoj koristiti nikakve hrapave materijale jer nece pre dugo drzati. Također uzmi u obzir da sto deblji sloj silikona stavis bolje ce drzati. Nakon sto sve zavrsis silikon se treba susiti barem 24h. Obrati pozornost da kopno ne instaliras pre visoko jer kada kornjace narastu moci ce bjezati van! I naravno ako napravis ovo stavi slike da vidimo kako je ispalo  :)
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline Lakiman57

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #10 u: Ožujak 14, 2012, 19:16:28 poslijepodne »
sad cu slikati da vidis kako sam ja danas napravio kopno i da vidis dali je dobro a potriduci se i ovo kao sti si ti skiciro al samo neznam koje navedene zice nisi napiso to i jer ovo mora da bude stakleno ili ne ovo kao kopno sto je ??

Offline Kori

• Moderator
  • Punopravni član
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #11 u: Ožujak 14, 2012, 19:29:20 poslijepodne »
...
 cvrstu bakrenu zicu presjeka 1 mm2 koja je omotana u izolaciju
...

Pogledaj ovu na vrhu slike, tako nesto sam mislio: LINK

Sama platforma na skici je od jednog tvog staklenog poklopca. Naravno ne mora biti ako nađes nesto bolje, ja ti samo dajem ideje kako da to izvedes kada vec imas volje tako nesto raditi.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline Lakiman57

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #12 u: Ožujak 14, 2012, 19:31:59 poslijepodne »
http://www.dodaj.rs/?3z/ru/4LxIm9t7/sdc12400.jpg

http://www.dodaj.rs/?V/VC/4FoKo6te/1/sdc12403.jpg

http://www.dodaj.rs/?3v/7D/rqexRkz/sdc12401.jpg

A da te pitam ove plave rubove to jer mogu nekim 2 materijalom jer ja dok izrecem ovu kutiju to ce mnogo da prodje i veoma je cvsta da bi je izrezo i ove zice sto si mi reko ja to da stavljam sa sve izolacijom ili bez izolacije

Mislim da sam skapirao trebalo mi je malo vremena znaci mislim da to ide ovako da uzme bakarne zice i da bude cele u izolaciji ali samo ono pri kraju da ne bude to ono kad kacim u akvarijum da mogu da zakacim normlano a ovo ostalo da bude u izolaciji sa sa nekim delo da uzmem da isecem u obliku slova L i da zalepim da bude cvrsce a ovo ovo sa stepenicama nisam bas skapiro kako da uspem da savijem plastiku da izgleda kao stepenice i sa kojim slamcicama da zalepim to sa obicnim onimo sto se pije sok ? :DDDD
« Zadnja izmjena: Ožujak 14, 2012, 20:22:53 poslijepodne od Chilii »

Offline Kori

• Moderator
  • Punopravni član
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #13 u: Ožujak 14, 2012, 20:19:48 poslijepodne »
A da te pitam ove plave rubove to jer mogu nekim 2 materijalom jer ja dok izrecem ovu kutiju to ce mnogo da prodje i veoma je cvsta da bi je izrezo i ove zice sto si mi reko ja to da stavljam sa sve izolacijom ili bez izolacije

Vazno je da u akvarij ne stavljas nista stetno, mozes i od neke druge tanje plasticne posude izrezati takve dijelove. Zice koristis sa izolacijom, bakara ti ne i smio bas biti u doticaju s vodom.

Mislim da sam skapirao trebalo mi je malo vremena znaci mislim da to ide ovako da uzme bakarne zice i da bude cele u izolaciji ali samo ono pri kraju da ne bude to ono kad kacim u akvarijum da mogu da zakacim normlano a ovo ostalo da bude u izolaciji sa sa nekim delo da uzmem da isecem u obliku slova L i da zalepim da bude cvrsce a ovo ovo sa stepenicama nisam bas skapiro kako da uspem da savijem plastiku da izgleda kao stepenice i sa kojim slamcicama da zalepim to sa obicnim onimo sto se pije sok ? :DDDD

Da, zice ostavis cijele u izolaciji. Plastiku jednostavno savines kao da je zelis prelomiti.

Ideja kopna sa slike je dobra, ali u akvariju je opasno koristiti ljepljivu traku, jer ne znas da li ce ljepilo ispustati nesto otrovno u vodu. Stiropor ti nije zasticen tako da bi ga kornjace mogle odgristi i pojesti, a to moze uzrokovati zacepljenje i smrt kornjace.

Ja bi na tvom mjestu onda malo razradio ovo kopno. Npr. ovu lopaticu sa donje strane kopna mozes pricvrsiti na nacin da kroz kopno probusis rupice, provedes zicu i zavezes drsku od lopatice za kopno. Na samim kutevima kopna isto mozes probusiti rupe, kroz njih provesti navedene zice i sve skupa zakaciti za rubove akvarija. Eto, to ti je onda jos jednostavnije od moje skice, nemas niti sta onda lijepiti.

www.kornjace.com
www.akter.org

Offline Lakiman57

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #14 u: Ožujak 14, 2012, 20:30:16 poslijepodne »
MA jok to sam i ja primetio sto kazes za stiropor bas sam gledo ono nesto malo kao odgrizu al krenu kao da pojedu al ka pljnu izbace ga i od tad sam primetio da ga vise i ne uzimaju vide cu da napravim ovo sto si mi ti dao ideju to mi je nekako najbolje al da te pitam samo za ove slamcice i kopno jer ja bi naprimer one stepenice napravio od onog poklopca zelenog i jer bi i to moro da lepim isto silikonom za staklo mislim za podlognu onu i jer bi i slamice moro da lepim silikonom ili necim drugim i jer slamcice obicne da stavim one sto se pije sok ili neke 2 i jos samo nesto mislim da nisi vido gore jer ono na kraju sto se kaci za akvarijum to da ne bude u izolaciji to da izrezem da bi mogo da ga zakacim na akvarijum da moze da drzi jer izolacija nemoze da drzi to ona ce da klizi...

Izvadio sam svu ovu skalemriju sto sam napravio i pokusacu da napravim ovo sto si mi ti reko samo da pitam jer nece da im fali nista da budu bez kopna do vikedan sad imaju FIlter na kome mogu da se odrzavaju ili da im ubacim neko pace stiropora cisto da se odrzavaju malo i da se penju po tome dok ne resim pitanej kopna sad za vikend???
« Zadnja izmjena: Ožujak 14, 2012, 20:44:06 poslijepodne od Chilii »

Offline Lakiman57

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #15 u: Ožujak 15, 2012, 10:48:44 prijepodne »
Ova prva slika to je ovo sto sam savijio od onog zelenog poklopca izrezo sam ga i napravio ovako mislim da je ovo glatka povrisna i da ce dobro da uhvati silikon a ovo sa desne strane je jedan deo od poklopca koji sam izrezo njega cu da vidim dali cu moci da iskoristim za ono sto drzi akvarijium odozdo.

http://www.dodaj.rs/?2C/ED/3jjdgMSu/sdc12404.jpg

A ova druga slika je okrenut ovaj poklipac na 2 stranu i sad neznam ona je malo hrapavija povrisna dali da stavim nju ili ovu prvu posto je ova kao malo hrapavija i ima ove cvetice sto je uhvatio bilc ovaj jedan cevetic i hrapavije jer pa reko da pitam  

http://www.dodaj.rs/?1R/oD/gGw5U9t/sdc12406.jpg

http://www.dodaj.rs/?2g/Ba/2dhkn7uX/sdc12409.jpg

A ono sa leve i desne strane akvarijuam ima da napravim luft i da mogu ove zakacke da se zakace i da imaju lufta po 2,3 cm sa leve i desne strane al to cu samo na 1 poklopcu da uradim.

I koji silikon da trazim da kupim da kazem silikon za staklo bez onih fungicida  ili da trazim neki 2 silikon za leplenej plastike ???
« Zadnja izmjena: Ožujak 15, 2012, 14:29:18 poslijepodne od Chilii »

Offline Kori

• Moderator
  • Punopravni član
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #16 u: Ožujak 15, 2012, 18:28:09 poslijepodne »
MA jok to sam i ja primetio sto kazes za stiropor bas sam gledo ono nesto malo kao odgrizu al krenu kao da pojedu al ka pljnu izbace ga i od tad sam primetio da ga vise i ne uzimaju vide cu da napravim ovo sto si mi ti dao ideju to mi je nekako najbolje al da te pitam samo za ove slamcice i kopno jer ja bi naprimer one stepenice napravio od onog poklopca zelenog i jer bi i to moro da lepim isto silikonom za staklo mislim za podlognu onu i jer bi i slamice moro da lepim silikonom ili necim drugim i jer slamcice obicne da stavim one sto se pije sok ili neke 2 i jos samo nesto mislim da nisi vido gore jer ono na kraju sto se kaci za akvarijum to da ne bude u izolaciji to da izrezem da bi mogo da ga zakacim na akvarijum da moze da drzi jer izolacija nemoze da drzi to ona ce da klizi...

Izvadio sam svu ovu skalemriju sto sam napravio i pokusacu da napravim ovo sto si mi ti reko samo da pitam jer nece da im fali nista da budu bez kopna do vikedan sad imaju FIlter na kome mogu da se odrzavaju ili da im ubacim neko pace stiropora cisto da se odrzavaju malo i da se penju po tome dok ne resim pitanej kopna sad za vikend???

Stiropor je jako opasan za kornjace, vadi to van sto prije da se zlo ne dogodi!
Mozes napraviti stepenice i od tog zelenog poklopca i na rampu ih zalijepiti silikonom.
Da, mislio sam na plasticne slamke od sokova, isto ih mozes zalijepiti silikonom.
Cijele zice mozes ostaviti u izolaciji, ne moras skidati izolaciju na mjestima gdje zice kacis za akvarij, nece kliziti, to je dosta cvrsto.

Zdravim kornjacama par dana bez kopna nece biti nista.

Dobro si poceo, rampu mozes zalijepiti tocno ovako kako si presavinuo, na obje strane ima dovoljno glatkih povrsina sa silikon uhvati.

Trazi obican staklarski silikon na acetatnoj bazi (silikon A).
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline Lakiman57

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #17 u: Ožujak 15, 2012, 19:26:51 poslijepodne »
A da te pitam samo kako da zalepim jer se to lepi sa strane silikonom ili od ispod da zelepim kao napriemr kad lepim papir na papir ili ne ili se lepi ono sa strane da uhvati i kako ce da drzi kad je sve pod izolacijom ja kad nadjem bakarne zice ima ih dole u podrumu to su da uzmem da slikam i da ti pokazem one su cele u izolaciji i kad bi tako stavio to ne bi moglo da drzi nikako moro bi da skinem onu izolaciju i da ostavim kao zakacke da moze da drzi.

Offline Kori

• Moderator
  • Punopravni član
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #18 u: Ožujak 15, 2012, 20:07:58 poslijepodne »
Silikon samo istisnes na prvu povrsinu i onda zalijepis sve skupa na drugu povrsinu kao da lijepis "papir na papir". Nacrtao sam ti kako mislim da bi bilo najbolje nanijeti silikon.

Nije mi jasno zasto uporno zelis izvaditi zice iz izolacije, goli bakar ne smije dolaziti u doticaj sa akvarijskom vodom, zato ces ih i pricepiti L profilima da drze. Evo jos bolje slike da vidis na kakav tip zice mislim: LINK

I ako vec ne koristis strukturu recenice i interpunkciju nakon sto napises jednu "misao" lupi enter i pisi drugu barem u drugom redu, ovo je nocna mora za citati.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline Lakiman57

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #19 u: Ožujak 15, 2012, 20:22:38 poslijepodne »
ZNam ali kazem ti nisam ja mislio celu izolaciju da izvadim,vec sam mislio da izvadim samo ono na kraju one zakace koje bi drzale ono gore za akvarijum a ono sto je u vodi da bude u izolaciji ako me razumes sad.Znaci samo one drzece gore za akvarijum ja na to mislim.

Ove sam ja zice naso sad u podrumu neznam dal je to to ili treba deblje: http://www.dodaj.rs/?38/iW/3G24q5pv/sdc12411.jpg

http://www.dodaj.rs/?2o/Uq/2JiRfVdA/sdc12412.jpg
[/url

Na ovo sam ja mislio jer ovo treba da bude pod izolacijom ??  [url=http://www.dodaj.rs/?z/GD/cYhcdV1/laki123.jpg]

« Zadnja izmjena: Ožujak 15, 2012, 21:14:11 poslijepodne od Chilii »

Offline Kori

• Moderator
  • Punopravni član
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #20 u: Ožujak 16, 2012, 17:41:41 poslijepodne »
Ovo sto si nasao je koaksijalni kabel (npr. za TV) i time se bas ne mozes posluziti jer je previse savitljiv. Glavna zica zbog koje si gulio izolaciju i isprepleteni zicani kavez je pre tanka. Tebi treba debela bakrena zica (presjeka 1 mm2 ili vise) omotana u gumenu izolaciju koju kada savines ostane u tom polozaju, tada ne moras nista guliti. Stavio sam ti vec 2 slike takve zice.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline Lakiman57

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #21 u: Ožujak 16, 2012, 19:32:39 poslijepodne »
Jeste ali gde da nadjem ovakve iste zice ja sam vidjo ovakve kao sto sam sad sliko samo sa debljim ovim krajem dole a gumene gde to ima?

I evo ovog lepka sto sam kupio ja mislim da je ok, i da on moze da prodje pise da je za akvarijume.

http://www.dodaj.rs/?3o/zY/3U2siXJE/sdc12431.jpg

http://www.dodaj.rs/?N/g6/3CS05VND/sdc12432.jpg
« Zadnja izmjena: Ožujak 16, 2012, 20:26:42 poslijepodne od Chilii »

Offline Kori

• Moderator
  • Punopravni član
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #22 u: Ožujak 16, 2012, 20:56:33 poslijepodne »
Jeste ali gde da nadjem ovakve iste zice ja sam vidjo ovakve kao sto sam sad sliko samo sa debljim ovim krajem dole a gumene gde to ima?

I evo ovog lepka sto sam kupio ja mislim da je ok, i da on moze da prodje pise da je za akvarijume.

To ti je standardna zica koja se instalira u zidove, za elektricne instalacije, trebalo bi ih relativno lagano naci.

Ovaj silikon ce sigurno biti dobar!
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline Lakiman57

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #23 u: Ožujak 16, 2012, 22:29:20 poslijepodne »
Jeste to si upravu ja sam onaj gore kabal naso u podrumu od antene,al sad bi mi trebo neki deblji dal to ima u ovim produznim kablovima dal tu ima ovih debljih ili negde drugde da pogledam :DDD

Sve imam samo mi je jos to ostalo da zavrsim..

Offline Kori

• Moderator
  • Punopravni član
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #24 u: Ožujak 17, 2012, 01:16:33 prijepodne »
U produznim kablovima ces naci "pletene" bakrene zice koje su opet pre savitljie za ovo sto ti trebas...
www.kornjace.com
www.akter.org