Lipanj 25, 2025, 21:42:37 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: avic slingovi  (Posjeta: 4383 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline phasid man

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 27
  • Baculum Extradentatum --> Chromatopelma cyanopubes
avic slingovi
« u: Ožujak 11, 2012, 22:37:33 poslijepodne »
alo sam se nagledao slingova i nerazumijem bas taj pojam sling ... to je kad je tarantula mala ili kad je to ta "patuljasta"  vrsta :D .

znaci predlozite bilo koji sling a da nije bas brz ... nisam totalni pocetnik u teraristici pa to je isto jedan od uvjeta ... ako ima neka ful sporo rastuca vrsta koja naraste do 3 cm molim da mi javite koja je to zbog nedostatka mjesta ...
ljep mi je cyano (neznam tocan lat naziv) i zanima me njegova velicina :)
od parahybane nisam odustao ali moram se jos dugo nacekat do nje ...
Baculum Extradentatum x20
Chromatopelma Cyanopubescens x1
Eliptorhina Javanica x2

Offline acidorange

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
Odg: avic slingovi
« Odgovori #1 u: Ožujak 11, 2012, 23:45:18 poslijepodne »
Sling je naziv koji se obično koristi za 'bebe' tarantula, najčešće do 2-2.5 cm raspona nogu.
Ne znam koja tarantula naraste samo do 3 cm, ali ima nekoliko patuljastih vrsta (narastu do 7-8 cm) koje su već puno puta spominjane tu na forumu pa samo upotrijebi tražilicu ili :google: i naći ćeš odgovore na sva ta pitanja.

Offline phasid man

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Ožujak 12, 2012, 00:30:44 prijepodne »
evo nasao sam manje rijesenje ... kad tarantula naraste prevelika cu je ili poklonit ili prodat ... velim da naraste do 3 cm jer sam vidio na youtubeu da ima Tarantulaguy1976 neku malo sicusnu tarantulicu velicine njegovog nokta i veli da je to vec skoro odrasli muzjak... googlam ja cjeli dan naucit cu valjda nesto ...

evo koja je najmanja avicularia? a. purpea, a. hurina , a. metaluca, a. versicolor ... te mi se najvise od avica svidjaju ... koja treba najmanje mjesta ? terarij 20x20x30 je dovoljan za koju avic? ili da odem na 30x30x30 i uzmem genichulatu ? meni je svejedno samo da nije brachopelma...
« Zadnja izmjena: Ožujak 12, 2012, 07:09:47 prijepodne od Chilii »
Eliptorhina Javanica x2

Offline acidorange

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
« Odgovori #3 u: Ožujak 12, 2012, 09:08:15 prijepodne »
Terarij tih dimenzija je dovoljan za odraslu Aviculariu pošto one ionako nikako ne silaze na treset. Mislim da je najmanja A.minatrix, ali ni A.purpurea nije znatno veća. Ako hoćeš pauka koji će biti vidljiv, radije uzmi geniculatu.

Offline phasid man

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Ožujak 12, 2012, 09:50:07 prijepodne »
posto parahybana raste brzo a to mi sad netreba , trebam naziv vrste koja raste full sporo ... ponavljam meni je samo važno da puzi na 8 nogu i da nije prevelika kao T. blondi ....
Eliptorhina Javanica x2

Offline mata biolog

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 34
« Odgovori #5 u: Ožujak 12, 2012, 10:27:58 prijepodne »
posto parahybana raste brzo a to mi sad netreba , trebam naziv vrste koja raste full sporo ... ponavljam meni je samo važno da puzi na 8 nogu i da nije prevelika kao T. blondi ....

vrste roda Grammostola, ili Brachypelma emilia.

Offline T-boy144

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #6 u: Ožujak 12, 2012, 18:22:56 poslijepodne »
Avicularie su zakon, neznam bas dali postoji vrsta od 3 cm.

Offline phasid man

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Ožujak 13, 2012, 11:28:09 prijepodne »
evo odlucio za cromatopelmu cyaneopubescens sling od 1.5-2.0 cm ... terarij bude 20x20x20 sa ventilacijom po sredini i gore gdje se i otvara ... terarij bude od plexiglasa ... ako je to preveliko molim da mi kazete da promjenim ... hrNil budem ih sa laterima manjim od njihovog tjela ... sad vidio sam u temi da ste napisali da lovite latere kutojicom za film :o  ,  A tek pincetom ... pa ja ih svaki put zgnjacim kad ih idem lovit ... vidio sam ako je hrana prevelika da se odreze onaj dio zohara gdje su noge pa ce se one jos micat i T osjetit i pojest ... temp bi bila sobna oko 23 stupnjeva ... jedan later na tjedan bi dobila T ... vlagu bi odrzaval da po jednoj strani terarija gdje je posudica s vodom prolijem malo vode ... a vlaga oko 60% ... u terariju bi bila jedna mala biljka i kora od drveta ... treset bi bio oko 7 cm ...
Eliptorhina Javanica x2

Offline T-boy144

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Ožujak 14, 2012, 16:28:14 poslijepodne »
To je puno preveliki terarij. Ja takoder imam Chromatopelmu cy. One ti vole suhu klimu ali moraju imat posudicu sa vodom. Takoder stavi neku granu da mogu plest jer Chromatopelme jako puno pletu.

Offline poseidon80

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • Herpeto&Arachno freak
« Odgovori #9 u: Ožujak 14, 2012, 16:39:38 poslijepodne »
evo odlucio za cromatopelmu cyaneopubescens sling od 1.5-2.0 cm ... terarij bude 20x20x20 sa ventilacijom po sredini i gore gdje se i otvara ... terarij bude od plexiglasa ... ako je to preveliko molim da mi kazete da promjenim ... hrNil budem ih sa laterima manjim od njihovog tjela ... sad vidio sam u temi da ste napisali da lovite latere kutojicom za film :o  ,  A tek pincetom ... pa ja ih svaki put zgnjacim kad ih idem lovit ... vidio sam ako je hrana prevelika da se odreze onaj dio zohara gdje su noge pa ce se one jos micat i T osjetit i pojest ... temp bi bila sobna oko 23 stupnjeva ... jedan later na tjedan bi dobila T ... vlagu bi odrzaval da po jednoj strani terarija gdje je posudica s vodom prolijem malo vode ... a vlaga oko 60% ... u terariju bi bila jedna mala biljka i kora od drveta ... treset bi bio oko 7 cm ...

dečec,daj polako  :D

ne treba ti nikakav terarij za slinga,plastična posudica  prozirna sa poklopcem,uvrh glave za prvih godinu dana  :up:
« Zadnja izmjena: Ožujak 14, 2012, 16:42:55 poslijepodne od poseidon80 »

Offline phasid man

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Ožujak 14, 2012, 19:08:12 poslijepodne »
ma imam kutiju od ferer... cuvao sam ih za nju  :D sling je oko dva cm ... nisam ga jos nabavio ... ali bit ce drugi tj... nisam mislio stavit granje nego kore... ili ono corck bark ... kupit su u petshopu ono manje za kojih 20 kn ... imat ce povrsina da moze plest ...
Eliptorhina Javanica x2

Offline poseidon80

• Punopravni član
  • Herpeto&Arachno freak
« Odgovori #11 u: Ožujak 14, 2012, 22:26:59 poslijepodne »
ma imam kutiju od ferer... cuvao sam ih za nju  :D sling je oko dva cm ... nisam ga jos nabavio ... ali bit ce drugi tj... nisam mislio stavit granje nego kore... ili ono corck bark ... kupit su u petshopu ono manje za kojih 20 kn ... imat ce povrsina da moze plest ...

za podlogu sitni treset,fini usitnjeni,i dobro navlažen,al ne namoćen

a za ukrašavanje lijepo ako imaš šumu u blizini otić sa sjekirom manjom,i kresnut malo hrastove kore, prepeč u pečnici 15 min da se ubiju mikrobi,i stavit za dekoraciju u posudicu  :up:

Offline phasid man

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Ožujak 14, 2012, 23:30:03 poslijepodne »
ma imamo ma ukrasnu pec pa imam drva a mislio sam uzet iz petshopa jer nije bas skupo i nezam ako se ono mora pec jer u ovoj kuci samo mama ima pristup pecnici  :D a evo nemam od ferero rochera kutijicu ali imam onk gdje se cuva hrana i sad to ima samo jednu malu rupicu na poklopcu ... mislim si da bi izbusio rupe od promjera 5 cm na rubovima (svima 4 srtana) i zaljepio mrezicu gore s vrucim ljepilom ... mislim da to nebi bilo dobro jer bi se pauk mogao ozljedtit na to ...  kutijica je dimenzija 15x8x8 tu negdje ... i sad da pitam kako izolirat tu kutijicu ako njoj smeta svjetlo ... i da T je oko 1.5 cm ... da ju oblozim stiroporom ili ne? znaci jedna strana terarijuma mora bit suha a oko posudice se samo malo navlazi s vodom koja nije s pipe ? zelim imat dobru ventilaciju pa kako da to rijesim ?
Eliptorhina Javanica x2

Offline poseidon80

• Punopravni član
  • Herpeto&Arachno freak
« Odgovori #13 u: Ožujak 14, 2012, 23:36:15 poslijepodne »
ma imamo ma ukrasnu pec pa imam drva a mislio sam uzet iz petshopa jer nije bas skupo i nezam ako se ono mora pec jer u ovoj kuci samo mama ima pristup pecnici  :D a evo nemam od ferero rochera kutijicu ali imam onk gdje se cuva hrana i sad to ima samo jednu malu rupicu na poklopcu ... mislim si da bi izbusio rupe od promjera 5 cm na rubovima (svima 4 srtana) i zaljepio mrezicu gore s vrucim ljepilom ... mislim da to nebi bilo dobro jer bi se pauk mogao ozljedtit na to ...  kutijica je dimenzija 15x8x8 tu negdje ... i sad da pitam kako izolirat tu kutijicu ako njoj smeta svjetlo ... i da T je oko 1.5 cm ... da ju oblozim stiroporom ili ne? znaci jedna strana terarijuma mora bit suha a oko posudice se samo malo navlazi s vodom koja nije s pipe ? zelim imat dobru ventilaciju pa kako da to rijesim ?

mladi kolega,sve što si naveo je nepotrebno.

uzmeš čavao,zagriješ ga na šparhetu(držiš sa kliještima/kombinirkama da se ne opećeš) i izbušiš rupice,ili sa bilo kojim oštrijim predmetom,pokušaš lagano rupicu po rupicu . Ne smeta joj svijetlo u toj mjeri,da ti moraš oblagat kutijicu.  ;) svi koraci koje si naveo su nepotrebni

stavi treset,izbuši rupice na kutijici,jedno dva reda od 10-tak rupica,ovisno o izgledu poklopca/kutijica,stavi pauka unutra,i miran si  :klap:

Offline phasid man

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Ožujak 15, 2012, 11:52:59 prijepodne »
Puno hvala!
Jos samo da pitam kako te rupice smiju biti velike ... mogu izbusit s lemilicom ... a ovo s čavlom ja sam vec to radio ali samo s iglom ... ali sad sam s cavlom izbusio kutiju koju sam dnas kupio ... velika je 17x12x8 ... jos samo moram kupit treset ... i sreman sam  8)
Eliptorhina Javanica x2

Offline T-boy144

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Ožujak 15, 2012, 15:04:20 poslijepodne »
Napisao si da si probusio rupe promjera 5 cm. Kroz to ce ti pauk pobjec. Druga stvar poseidon80 je napisao da treba vlaziti treset. Malo pogledaj po internetu care sheetove i pogledaj razinu vlage koja im treba. Oni su pustinjska vrsta i netrebas uopce vlaziti samo stavi posudicu sa vodom. Moj sling od 5cm ima samo posudicu nikad mu ne vlazim i sve je ok!

Offline phasid man

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Ožujak 15, 2012, 19:24:47 poslijepodne »
Napisao si da si probusio rupe promjera 5 cm. Kroz to ce ti pauk pobjec. Druga stvar poseidon80 je napisao da treba vlaziti treset. Malo pogledaj po internetu care sheetove i pogledaj razinu vlage koja im treba. Oni su pustinjska vrsta i netrebas uopce vlaziti samo stavi posudicu sa vodom. Moj sling od 5cm ima samo posudicu nikad mu ne vlazim i sve je ok!

pa bilo bi dobro da ima jednu suhu i jednu malo vlazniju stranu ter... tamo di je posudica bi prolijao c čepa ono sto je ostalo pokraj posudice na treset i jednom poprskat... mislio sam da bi imao plexi terarijum onda bi izbusio rupe promjera 5 cm i na to stavio mrežicu .... (a to sam i napisao) ;) ma koliko znam zive u J. Americi kod Venazuele u grmovima i prasumama itd . i ja bi svojem navlazio jednom na tjedan ...
Eliptorhina Javanica x2

Offline poseidon80

• Punopravni član
  • Herpeto&Arachno freak
« Odgovori #17 u: Ožujak 15, 2012, 20:36:10 poslijepodne »

treba povremeno navlažiti treset

Offline phasid man

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Ožujak 15, 2012, 20:46:06 poslijepodne »
evo samo da spomenem da sam mislio na T C. elegans ... (kad sam napisao da me zanima koja je do 3 cm )
Eliptorhina Javanica x2

Offline phasid man

• Punopravni član
Eliptorhina Javanica x2

Offline phasid man

• Punopravni član
« Odgovori #21 u: Ožujak 17, 2012, 12:52:02 poslijepodne »
mogu posadit u treset mahovinu? ili mora posebno u posudicu? http://www.google.hr/imgres?start=17&num=10&hl=hr&client=firefox-a&rls=org.mozilla:en-US:official&biw=1366&bih=665&tbm=isch&tbnid=PvQdgq4lNIa41M:&imgrefurl=http://www.pticica.com/oznake/mahovina&docid=ue8SOcnwjlrtfM&imgurl=http://s2.pticica.com/foto/0001093142_s_0_0boz5b.jpg&w=240&h=180&ei=q3lkT6-wLoiSswao45iwBQ&zoom=1&iact=hc&vpx=736&vpy=130&dur=1646&hovh=144&hovw=192&tx=101&ty=129&sig=101446883670748642838&page=2&tbnh=144&tbnw=187&ndsp=24&ved=1t:429,r:9,s:17 mahovina je slična ovoj ... smije to u terarij ? i komadic drva samo stavim u pecnicu na 15-ak minuta?

na 200 stupnjeva  :)

ok , hvala ... nije mahovina onakva nego tocno ova... http://www.pticica.com/slike/mahovinske-vlati/1040063

ima cudan miris pa zato pitam ... necu sad to stavljat ... stavio sam treset kojih 4-5 cm i sad jos moram izabrat koru ... kako velika mora bit i kad sam gulio komadic/spilju trsta je bilo nekako bjelo ispod kore ... pa ako bi dobro ogulio i isprzio na 200° na 15 min bi moglo ić unutra? stavim poslje slike i kutijice i drva ...
« Zadnja izmjena: Ožujak 17, 2012, 21:02:09 poslijepodne od Chilii »
Eliptorhina Javanica x2

Offline phasid man

• Punopravni član
« Odgovori #22 u: Ožujak 22, 2012, 21:19:20 poslijepodne »
stižu mi slingovi avicularie na početku mjeseca ... sad su 1. presvlačenje ... i koliki aboralni terarij treba za tog malca? mislio sad uzeti mali komadic cork barka i s malim šarafom zašarafit u vrh kutijice ... 5x5x10 je ok? ili da ju odma stavim u 10x10x20 ?
Eliptorhina Javanica x2

Offline T-boy144

• Punopravni član
« Odgovori #23 u: Ožujak 22, 2012, 23:34:55 poslijepodne »
Kolko ih kupujes? Dali ti je to prva tarantula tj. sling? Avicularie znaju uginut zbog malih pomaka od savrsenih vrijednosti. Negdje sam nasao podatak da su najteze za uzgojiti dok su slingovi. Ja sam narucio isto takva 2 slinga i A.metalicu. Slingove stavljam u male kutijice 5x5x10. To je dovoljno za par mjeseci.

Offline phasid man

• Punopravni član
« Odgovori #24 u: Ožujak 23, 2012, 13:33:34 poslijepodne »
Kolko ih kupujes? Dali ti je to prva tarantula tj. sling? Avicularie znaju uginut zbog malih pomaka od savrsenih vrijednosti. Negdje sam nasao podatak da su najteze za uzgojiti dok su slingovi. Ja sam narucio isto takva 2 slinga i A.metalicu. Slingove stavljam u male kutijice 5x5x10. To je dovoljno za par mjeseci.

ma bit ce 2.  presvlačenje dok dođu k meni ... vidio sam i ja da onaj uzgajivac jon3800 je rekao da ivse nikad nece kupit slinga avicularie ... uzet cu si sad chromatopelmu ... a aviculariu poslje ...
Eliptorhina Javanica x2