Kolovoz 11, 2025, 23:56:11 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Cikliranje novog vanjskog filtera  (Posjeta: 2476 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline kinggo

• Počasni član
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Odg: Cikliranje novog vanjskog filtera
« Odgovori #25 u: Ožujak 13, 2012, 11:20:46 prijepodne »
pa ne mozes usporedjivati tvornicki unutarnji fiter sa vanjskim karnisterskim.  ;) To skuzis kad nakon preko nekoliko unutarnjih, hang on i slicnih malisa prvi put stavis posteni vanjski. I zaboravis da uopce imas filter.  :)

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #26 u: Ožujak 13, 2012, 11:23:11 prijepodne »
Mislim da je sto se filtera tice, pogotovo ovih vecih vanjskih, poprilicno dobar savjet ono sto u nasim krajevima znaju reci - nahrani svinje i nista ne diraj!  :D :D

Offline Therion

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #27 u: Ožujak 13, 2012, 12:08:01 poslijepodne »
pa ne mozes usporedjivati tvornicki unutarnji fiter sa vanjskim karnisterskim.  ;) To skuzis kad nakon preko nekoliko unutarnjih, hang on i slicnih malisa prvi put stavis posteni vanjski. I zaboravis da uopce imas filter.  :)

to je točno... meni je uz tvornički radio i eheim 2010, taj je nakon tjedan dana skoro pa prestao radit koliko je smeća pokupio, a pri vađenju iz akvarija je 30% tog smeća vratio nazad!  :dead:

Za mene je Haqos prvi pošteni filter iako mi je i on sad neusporediv sa trokomornim preljevnim kojeg imam na ciklidnom, to je stvarno preporod! :)

Mislim da je sto se filtera tice, pogotovo ovih vecih vanjskih, poprilicno dobar savjet ono sto u nasim krajevima znaju reci - nahrani svinje i nista ne diraj!  :D :D

Za mene je to novo tako da to još moram naučit!  ;)

Offline stomed

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
« Odgovori #28 u: Ožujak 13, 2012, 12:24:16 poslijepodne »
a ne znam šta da ti kažem, mene taj dio ne brine baš previše. znam samo da je protok jako dobar i da odrađuje svoj posao kako treba. ja imam dosta riba i 10 corydorasa koji dosta dižu smeće s dna, i to filter pokupi odlično. prvo otvaranje je bilo nakon tri tjedna i bilo je katastrofa prljavo!

koliko ide u vis nisam isprobavao, meni stoji na podu, a vrh akvarija je točno na 130 cm. baš ću prilikom jednog čišćenja isprobat do kud ide.
:question:
pa kaj ti je toliko pao protok da si ga morao cistiti nakon 3 tjedna? Koliki akvarij imas? I koliko je napucen? Ja filter slicnog nazivnog protoka cistim jednom u 4 mjeseca, i to vise reda radi operem predfilter nego kaj je svarno potrebno. Na akvariju od cca 190l efektivnih.

filter slicne deklaracije imam i ja, 2080 1700l/h-25W, haqos 1200l/h-28W, ali ga ipak jako rjetko cistim  :D

Offline Therion

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #29 u: Ožujak 13, 2012, 14:16:42 poslijepodne »
a ne znam, valjda ovisi od sistema do sistema, ja na malom 70-litarskom imam koloniju multića sa filterom haqos 500. podlogu ne usisavam jer je sitni pijesak kojeg multići stalno prevrću, a filter čistim kad se sjetim. isto 4 košarice, 2 spužve i 2 keramika i skoro da uopće nema smeća...