Kolovoz 25, 2025, 13:55:34 poslijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: Početak  (Posjeta: 952 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Rossonero

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • Malawi & Tanganyika
    • Hrvoje Jukica Photography
Početak
« u: Studeni 16, 2005, 13:30:00 poslijepodne »
Pozdrav svima!

Nakon što sam izgubio uvjete (preselio) za uzgojom ptica, koje sam što uzgajao a što samo držao dugi niz godina, odlučio sam se za akvarij :)

Dakle, na neka pitanja sam na forumu pronašao odgovor a na neka ih još tražim.

Nakon što sam instalirao i uključio akvarij (za sada samo 40 l, Cayman 50), koliko dugo trebam čekati da ubacim ribice?

Nadalje, savjet za čistača (sorry što ga tako zovem), da je što manji a pogodan za razmnožavanje.

Namjeravam u skoroj budućnosti uzgajti Skalare pa me zanima adekvatna količina istih u akvariju, u kombinaciji mužjak - ženka. Isto tako, koje su ostale ribice koje sa njima mogu ubaciti, a da ne bude rata?

Hvala unaprijed!
Hrvoje - Split

Offline Suzana

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 51
Početak
« Odgovori #1 u: Studeni 16, 2005, 13:42:00 poslijepodne »

Pozdrav i tebi i dobrodošao u aqua svijet

1.Za akvarij bi bilo poželjno da se ciklira 2 tjedna bez obzira na izbor riba!!!

2.Najmanji čistači i najpogodniji za tvoj mali akvarij su Corydorasi,a mogu i ancistrusi koji se lakše razmnožavaju.

3.U tvoj akvarij bi bilo najbolje da uopće ne stavljaš skalare jer im je to premalo mjesta za plivanje,bio bi poželjan akv.od barem 100 l,oni ti narastu jako veliki i "visoki" pa im tvoj akvarij ne bi baš bio primjeren.Inače sa skalarima možeš držati skoro sve vrste tetri-Rodostomuse,Razbore,Kardinale....

Eto,to je to,a ako si baš toliko zapeo za skalare onda je jedan par-mužjak i ženka i previše!!!

Offline Rossonero

• Punopravni član
  • Malawi & Tanganyika
Početak
« Odgovori #2 u: Studeni 16, 2005, 13:52:00 poslijepodne »

Citat: Medonje

3.U tvoj akvarij bi bilo najbolje da uopće ne stavljaš skalare jer im je to premalo mjesta za plivanje,bio bi poželjan akv.od barem 100 l,oni ti narastu jako veliki i "visoki" pa im tvoj akvarij ne bi baš bio primjeren.Inače sa skalarima možeš držati skoro sve vrste tetri-Rodostomuse,Razbore,Kardinale....

Eto,to je to,a ako si baš toliko zapeo za skalare onda je jedan par-mužjak i ženka i previše!!!

Pa da, tako sam i mislio :) A što ću kad su mi napeti :) No, savjet prihvaćam jer će tako biti najbolje za njih same.

Onda idemo dalje, malo ću vas gnjaviti al što ću :) Koja je još vrsta dobra za uzgoj ako uzgaja početnik, osim Gupija. Sviđaju mi se crni moli, jel su oni OK? Koliko je njih ili nekih drugih najbolje držati zajedno?
Hrvoje - Split

Offline Suzana

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 51
Početak
« Odgovori #3 u: Studeni 16, 2005, 13:56:00 poslijepodne »

Možeš crne molie bez problema i oni su isto živorotke i lako se razmnožavaju.Oko 10-tak komada možeš slobodno staviti!!! Ma možeš sve vrste živorotki,ali sve ovisi o tome šta ti hoćeš i šta ti se sviđa

Offline lula

• Punopravni član
Početak
« Odgovori #4 u: Studeni 16, 2005, 14:01:00 poslijepodne »
Živorotke su ti super za razmnožavanje i za početnike. Ima i neke vrste ciklida koji se lako razmnožavaju ali narastu veči.
Varaždin / Hrvatska

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
Početak
« Odgovori #5 u: Studeni 16, 2005, 14:13:00 poslijepodne »
molly-ce su super ribe... pogotovo black s lyra repekom... najtamnije ribe akvarija...

imam ih i ni za sto ih ne bih zamijenila, a kod mene se razmnozavaju ko lude... ako te jos kaj zanima u vezi molly-ca, samo pitaj...

Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline danen

• Punopravni član
    • http://www.google.com
Početak
« Odgovori #6 u: Studeni 16, 2005, 15:40:00 poslijepodne »
GUPI, MOLI i PLATI.
Zagreb/Dubrava

Offline Rossonero

• Punopravni član
  • Malawi & Tanganyika
Početak
« Odgovori #7 u: Studeni 16, 2005, 15:52:00 poslijepodne »
Hvala svima! Naravno da cu pitati sve sto me zanima :)
Hrvoje - Split