Srpanj 27, 2025, 20:05:05 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: bikolor+  (Posjeta: 2938 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline duma1

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: zg
bikolor+
« u: Studeni 15, 2005, 16:27:00 poslijepodne »
uz bikolora koje ribe u 70l

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • http://www.akvaristika.tk
bikolor+
« Odgovori #1 u: Studeni 15, 2005, 21:04:00 poslijepodne »
vecina zivorotki... u biti vecina riba osim mozda ciklida i discusa...
bikolori ti onak.. porastu do pristojne velicine i agresivni su u
smislu teritorijalnosti.. dakle ako svaka riba ima svoj dio akvarija
nece biti problema... i pazi na poklopac.. bikolor voli izlazit van iz
akvarija... skace ko lud.. barem je meni to jedaqn napravio... i krepo
na tepihu... drugi je sad poprilicno velik i drzi se svog dijela
akvarija i ne dira nikog dok mu ne dolaze preblizu
biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)

Offline duma1

• Punopravni član
  • **
bikolor+
« Odgovori #2 u: Studeni 15, 2005, 21:55:00 poslijepodne »
hvala na pomoci! evo bas surfam, gledam i ustvari koliko vidim bilo bi kako preporucas...hvala jos 1

Offline korni

• Punopravni član
bikolor+
« Odgovori #3 u: Studeni 16, 2005, 00:19:00 prijepodne »

Ja u akvariju uz odraslog bikolora imam sve moguce standardne ribe od zivorotki, somova domalih ciklida.

Bikolor drzi svoj teritiorij i to mu je urodjeno. Jedina riba s kojom se zna gadno potuci jest veliki 10cm ancistrus koji ga posve unisti, ali ovaj crni divljak je tako otporan da za dva tri dana nema ni jedne rane na sebi. Otkad sam postavio vise spilja i bilja nema vise tucnjave.

Nikad mi bikolor nije iskocio iz akvarija a ruke su mi svaki dan u akvariju s dignutim poklopcem.

Nama uobitelji je bikolor najdraza riba, pravi kucni ljubimac. Ima karakter i neke posebne manire, svakako najzanimljivija riba u akvariju usprkos cudnom temperamentu.

Kad kupujes uzmi najmirniju i najpovuceniju ribicu u shopu, nemoj se zavaravati zivoscu pojedinih ribica. Ribe nisu kao psici ili macke.

Zagreb

Offline duma1

• Punopravni član
  • **
bikolor+
« Odgovori #4 u: Studeni 16, 2005, 22:06:00 poslijepodne »
hvala korni

Offline korni

• Punopravni član
bikolor+
« Odgovori #5 u: Studeni 16, 2005, 23:43:00 poslijepodne »

Citat: duma1
hvala korni

nema na cemu. i drugi put.
Zagreb

Offline Baltazar

• Punopravni član
bikolor+
« Odgovori #6 u: Studeni 21, 2005, 00:07:00 prijepodne »

Kad smo kod kraktera .

U subotu vidio baš lijepog bicolora u pet šopu u Importane centru.. i kažem ja da bi njega, a prodavač će na to: "Nema šanse!". Ja pitam .. što nije na prodaju.. Ma neeeee- kaže on. Ne mogu ga uloviti već skoro godinu dana. Svaki put kad se digne poklopac ovaj zbriše iza filtera i ne mrda dok se poklopac ne zatvori. Kad se poklopac zatvori ovaj izađe i nastavi čeprkati ko da s eništa nije dogodilo.Za nevjerovat. I kaže on da je i zasjede postavljao i ostavljao unutra mrežicu, mamio ga hranim,lupkao i svašta, ali ništa nije pomoglo. Pametna beštija.

I tako ja ostao bez bicolora. A baš je lijep.

BalEdited by: Baltazar
Zagreb/Sigečica

Offline korni

• Punopravni član
bikolor+
« Odgovori #7 u: Studeni 21, 2005, 00:56:00 prijepodne »

Eto sto ti je bikolor!

Ako ti se bas tako jako svidja, dogovori se s covjekom u ducanu da ti da mrezicu pa sam odvoji malo vremena i ulovi ribicu, a on neka posluzuje druge musterije. Riba ce ti tako sigurno biti jos draza. Ponesi i svoje mrezice.

Pokusaj sistemom dvije mrezice. Ili prije ulaska mrezice u akvarij pokrij prolaz iza filtera s nekom vecom mrezicom ili najlonom, kad jednom ostane u sredini akvarija tvoj je! Ili ako se moze jednostavno pomakni filter u stranu.A najbolji radikalni sistem kad se riba ne moze uhvatiti je isprazniti vodu iz akvarija,pa kad se ostane praćakati u dva centimetra vode mozes ga i prstima uhvatiti.

Inace sa bikolorom nikad nisam imao problema u hvatanju. Dovoljno je maknuti prepreke tipa panj ili kamenje i riba lako udje u mrezicu vecih dimenzija.

Sretno!Edited by: korni
Zagreb

Offline Dajdza

• Novi član
  • *
bikolor+
« Odgovori #8 u: Studeni 21, 2005, 08:12:00 prijepodne »
Veca mrezica i hvataljka za bilje rjesavaju brzo problem

mrezicu zaglavis na sredini uz jedan zid a hvataljkom ga
potjerati u mrezicu promjera bar 10x10 ako ima i veca bice
brze .

Offline Baltazar

• Punopravni član
bikolor+
« Odgovori #9 u: Studeni 21, 2005, 09:45:00 prijepodne »

Ma probao je ovaj tamo sve i svašta.. kaže da ga je za jednu ženu lovio više od pola sata.. i ovaj se ne da.

Filter je zakačen na stražnju stranu i on se sakrije između filtera i stražnjeg stakla.. Ne možeš mu prići niti sa jedne strane jer ti smetaju božne stranice akvarija.. moguće jedino ako se skine filter, a to je dosta komplicirano.

Bal
Zagreb/Sigečica

Offline korni

• Punopravni član
bikolor+
« Odgovori #10 u: Studeni 21, 2005, 11:23:00 prijepodne »

Ne znam Bal, sto vise diskutiramo o ovom problemu sve vise me zanima doticni bikolor! Kad je takav strateg u skrivanju vrijedilo bi ga loviti i uloviti. Dodje mi da sam odem tamo iuzmem ga.

Jesi li razmisljao da im unaprijed platis za tu ribu, pa kroz neko vrijeme kad se ulovi dodjes po njega. Mislim da se isplati cekati za tako zanimljivu jedinku.

Pokusaj nesto ugurati iza filtera tako da ti ostane na cistini. Kao sto Dajzda veli velikoj mrezici ne moze lako umaci.
Zagreb

Offline vlais

• Punopravni član
bikolor+
« Odgovori #11 u: Studeni 21, 2005, 13:11:00 poslijepodne »
nisam ga do sad mislio imati u svom tanku ali ako je tako kako vi pišete kupujem ga.
NOVA GRADIŠKA

Offline vlais

• Punopravni član
bikolor+
« Odgovori #12 u: Studeni 21, 2005, 13:14:00 poslijepodne »
e.da mogu li s skalarima
NOVA GRADIŠKA

Offline Dajdza

• Novi član
  • *
bikolor+
« Odgovori #13 u: Studeni 21, 2005, 14:46:00 poslijepodne »
moze sa svakim ko po obliku tijela nimalo ne lici na njega

cak mu je i borac bio sumnjiv

ne hvataj mrezom - mreza je fixna - u mrezu se moze
natjerati i dobro opranom rukom - najlaksi nacin i nema tog nemoguceg
pristupa .

Offline Baltazar

• Punopravni član
bikolor+
« Odgovori #14 u: Studeni 21, 2005, 23:32:00 poslijepodne »

dajdza> filter je širok 20-ak cm .. sa svake strane ima po 5cm max do bočnih stakala. Ne možeš prići nikako .. jedino da filter ide van ili da nađeš nekog ko ima 20cm duge prste

korni> ma i mene je skroz zaintrigirao ali prodavač kaže da je probao sve živo i da je jako puno ribica prošlo kroz taj akvarij, ali da njega jednostavno nemože ulovit. On se fino deblja i niko ga ne dira. Otvoriš poklopac i on jednostavno nestane. Kad zatvoriš poklopac pojavi se nakon nekog vremena i tako u krug. Siguran sam da bi mu bilo bolje u mojih 120 litara.. samo on to ne zna
Zagreb/Sigečica

Offline korni

• Punopravni član
bikolor+
« Odgovori #15 u: Studeni 22, 2005, 00:33:00 prijepodne »

Uopce ne sumnjam da je sve sto si pisao o tome istina, ali kako stvari stoje sve mi se cini da je tipu u ducanu zapravo ta riba prirasla srcu pa je ne da u prodaju.

Jer doci ce dan i kad ce tajlukavac dobitina promjeru, pa se kao takav i nece bas lako moci zavlaciti bilo gdje.. a onda... he, he... pojavis se ti sa veeelikom mrezom i nosis doma dobar ulov.

S druge strane, mozda scenario ostane isti samo se pojavi netko drugi, recimo vlais ili ja... pa nosimo ulov...
Zagreb

Offline Baltazar

• Punopravni član
bikolor+
« Odgovori #16 u: Studeni 22, 2005, 01:01:00 prijepodne »

Ma ja sutra idem poslije posla opet tamo bar da ga gledam

Danas sam kupio jednog u Belugu i nisam gledao kad mi jeplavuša vadila ribu jer sam se zagledao u kozice ... dodjem doma, a on jadan cijeli pocjepanih perajai blijed ko krpa. Došlo mi da se vratim i malo joj pozdravim obitelj. Al kako sam ja finoprao sam ga u hipermanganu i bit ću posebno sretan kad za par mjeseci bljesne u punoj ljepoti... valjda.

Mislim da su peraje mehanički oštećenejer bio je u akvariju sa njih još 10ak dosta dugo pa su ga valjda svi potezali tako da nije neka bakterijska infekcija.

Bal

P.S. ma samo naprijed bilo bi mi drago da nekoga od vas razveseli... ja sam jednog pribavio inekako mi onako sav jadan već prirastao srcu. Veselo on pliva i najuruje gupice po akvariju (interesantno .. samo indigo plavu) iako je manji od njih

Uf.. a bio sam tako bijesan kad sam prvi put pogledaou vrećicu. Nije on jadan kriv što je mlakonjapa mi proradile emocije.Edited by: Baltazar
Zagreb/Sigečica

Offline korni

• Punopravni član
bikolor+
« Odgovori #17 u: Studeni 22, 2005, 08:39:00 prijepodne »
Citat: Baltazar
Danas sam kupio jednog u Belugu i nisam gledao kad mi jeplavuša vadila ribu jer sam se zagledao u kozice ...

Evo vidis sto se dogadja kad ne gledas plavuse.

dodjem doma, a on jadan cijeli pocjepanih perajai blijed ko krpa.

Pa to je normalno da je blijed jer riba od stresa kod putovanja izgubi boju. A razderane peraje su gotovo normalna stvar kod bikolora. Kao kad se mi dobro naspavamo pa hodamo po kuci raskustrane kose...

Došlo mi da se vratim i malo joj pozdravim obitelj. Al kako sam ja finoprao sam ga u hipermanganu

Hej, pa nije bikolor biljka da ga peres u hipermanganu! Dobro da ti je jos ziv.

i bit ću posebno sretan kad za par mjeseci bljesne u punoj ljepoti... valjda.

Mjeseci?! Ma za tri (3!)dana ce biti kao nov! Vjeruj mi. Samo ga malo prihrani proteinskom hranom... Inace bkolori su pretezito vegeterijanske prehrane pa ce mu biti drago da mu zakuhas koji list spinata.

Zagreb

Offline Baltazar

• Punopravni član
bikolor+
« Odgovori #18 u: Studeni 22, 2005, 08:47:00 prijepodne »

Evo jutros je već bolje

Mislio sam da mu treba par mjeseci da mu peraja zaraste.. Negdje sam tako pročitao.

Što se tiče hipermangana.. mislim da nisam jedini na forumu koji to radi sa novim ribama. Pa to sam i pročitao na forumu.

Bal
Zagreb/Sigečica

Offline borna

• Novi član
  • *
bikolor+
« Odgovori #19 u: Prosinac 01, 2005, 18:50:00 poslijepodne »
bikolori su stvarno prekrasni ali imam pitanje kako bi se slagao s 1 flying fox-om i 1 aymonerom koje već imam u akvariju, uz 3 oklopna somića ?

Offline Feather

• Punopravni član
  • **
bikolor+
« Odgovori #20 u: Prosinac 01, 2005, 19:22:00 poslijepodne »
Mogu li ikako dva bikolora zajedno, možda u malo većem akv.?
Pero
Sisak/Caprag/Hr.

Offline korni

• Punopravni član
bikolor+
« Odgovori #21 u: Prosinac 01, 2005, 21:52:00 poslijepodne »

Citat: borna
bikolori su stvarno prekrasni ali imam pitanje kako bi se slagao s 1 flying fox-om i 1 aymonerom koje već imam u akvariju, uz 3 oklopna somića ?

nikak. tukel bu sve kaj slici u silueti na njega samoga. somice ne bu diral.

znam jer imam tu kombinaciju. sijamac je u stalnom bijegu od bikolora, ali oba su mi prelijepa da bih se ijednog odrekao. bikolor ionako ne ozlijedjuje druge u tucnjavi nego je samo svojom mracnom pojavom pravi gazda, a ovaj je tako brz da bikac ne stigne do njega.

ipak nemoj stavljati oba u isti tank. radi mira ostalih riba.
Zagreb

Offline Baltazar

• Punopravni član
bikolor+
« Odgovori #22 u: Prosinac 01, 2005, 23:20:00 poslijepodne »

Slažem se sa kornijem..

od izbor između bicolora i foxa odabrao sam ovog prvog.. sad je već skroz oporavljen i nikog ne dira... skriva se po rupama i djeluje jako zabavno kad brsti po bilju.. sva sreća neoštećuje ga.. ionako je jadno :)

Bal
Zagreb/Sigečica

Offline Baltazar

• Punopravni član
bikolor+
« Odgovori #23 u: Prosinac 06, 2005, 10:21:00 prijepodne »

Saga o mom Bicoloru je gotova..

Danas se ujutro probudim i bacim pogled na akvarij.. baš se čudim kako je cijeli pun dreka a jučer sam sve temeljito usisao i ispod panja ugledam bicolora okrenutog na bok. Nema ga više. Bio je stvarno poseban.. barem meni.. kad sam ga kpio cijeli preplašen.. nakon par dana se skroz oporavio i danas ga ugledam .. joj...

Jučer je bilo sve najnormalnije... iako je djelovao dosta mirno... nekako bi stao kod usisa okrenuo se okomito glavom prema dolje i tako stajao i stajao i onda opet jurca malo pa se vrati na isto mjesto i stoji... u jednom trenutku mi se učinilo da za sobom vuče dugu bijelu nit.

Ostale ribe sve 5

BalEdited by: Baltazar
Zagreb/Sigečica

Offline Crazy-a3

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
  • Živim da uživam
bikolor+
« Odgovori #24 u: Prosinac 06, 2005, 10:29:00 prijepodne »
Citat: korni

Citat: borna

nikak. tukel bu sve kaj slici u silueti na njega samoga. somice ne bu diral.

znam jer imam tu kombinaciju. sijamac je u stalnom bijegu od bikolora, ali oba su mi prelijepa da bih se ijednog odrekao. bikolor ionako ne ozlijedjuje druge u tucnjavi nego je samo svojom mracnom pojavom pravi gazda, a ovaj je tako brz da bikac ne stigne do njega.

ipak nemoj stavljati oba u isti tank. radi mira ostalih riba.

Korni ipak treba pripazit na somice...u belugu je bikolor pojeo peraje svim somicima
Bolje biti sam, nego sa budalama.
Zagreb/Dubrava