Srpanj 16, 2025, 08:55:24 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Zutouha  (Posjeta: 1413 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline phasid man

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 27
  • Baculum Extradentatum --> Chromatopelma cyanopubes
Zutouha
« u: Ožujak 06, 2012, 20:15:56 poslijepodne »
evo bio kod prijatelja danas i vidim da ima zutouhu kornjaču u pola litre vode s palmicom  :-X ima i aq od 10 l pa sam stavio tamo kornjacu da moze plivat i da ima hot spot... nerazumijem se u kornjace ali znam dovoljno ... u aq sam mu stavio jednu black molly jer sam vidio na spisu da smiju jest zivorotke (molly, platty, guppy ) i on ju hrani s hranulama i racicima ... ribu nedoživljava ni 0 posto ... uspio sam mu roditelje nagovorit da kupe veci aq ali su rekli da u obzir dolazi samo 80 l ... treba kornjača jaku filtraciju ili slabiju ? i da kornjača je veličine 5-6 cm ... prije nije imala hot spot i vidim da joj je oklop jako bljed ... sta to znaci ? i nije dobivala nikakve vitamine ...
Baculum Extradentatum x20
Chromatopelma Cyanopubescens x1
Eliptorhina Javanica x2

Offline Kori

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
Odg: Zutouha
« Odgovori #1 u: Ožujak 06, 2012, 20:34:28 poslijepodne »
Tvoj prijatelj bi sam trebao preuzeti inicijativu i educirati se o pravilnoj brizi za kornjacu, inace bi bilo najbolje da ju negdje udomi. Ti mu u svakom slucaju mozes dosta pomoci ako si voljan barem malo procitati o pravilnoj brizi.
Kornjaca ne mora imati velik i skup akvarij, moze ju drzati i u velikoj, jeftinoj plasticnoj posudi uz uvjet da nabavi svu potrebnu opremu (akvarijski grijac, spot lampu za grijanje, UVA-UVB rasvjetu i sto bolji i jaci filter).
Kornjacu za pocetak treba poceti grijati (dobro je sto si stavio spot lampu za pocetak), i hraniti sa slatkovodnom ribom i mesom. Tesko da ce kornjaca u ovoj situaciji prihvacati zivu hranu.
Oklop moze biti blijed zbog nedostatka svjetlosti, ali i metabolicke bolesti kostiju. Da li je oklop skroz tvrd ili ima mekana podrucja po sebi?
I'm only bad news for turtle keepers.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline phasid man

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 27
  • Baculum Extradentatum --> Chromatopelma cyanopubes
« Odgovori #2 u: Ožujak 06, 2012, 20:47:50 poslijepodne »
pomuci cu toj kornjači ... ima mekano područje ...

znaci moze biti stream pumpa ?
Baculum Extradentatum x20
Chromatopelma Cyanopubescens x1
Eliptorhina Javanica x2

Offline Kori

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #3 u: Ožujak 06, 2012, 20:59:37 poslijepodne »
Ako ima mekano podrucje znaci da ima metabolicku bolest kostiju. Pod hitno joj je potrebno osigurati UVB rasvjetu i adekvatnu prehranu.

Stream pumpa sluzi samo za cirkulaciju vode u akvariju, ne za filtraciju. Veliki volumen filter medija je cak i bitniji od samog protoka filtera...procitaj ovo pa ce ti biti jasnije: LINK
I'm only bad news for turtle keepers.
www.kornjace.com
www.akter.org