Kakve su štedne? Tj. koja je temperatura boje? Ja sam mislio slagati sa štednima, ali su mi rekli da idem na T5. Za 54L akvarij bi me koštalo skoro 300 kn. Sa štednima ni pola. Pa me baš zanima. Jel ima koja slika kak izgleda akvarij s tom rasvjetom?
stedne su razlicite...tj. proizvodjaci su razliciti...jedna je "tez" ( hrvatska ) - 20kn, a druga je "eco bright" - 25kn...karakteristike su im iste...20W, 1150 lumena i 6700 kelvina...znaci, svjetlo je hladno tj. daylight...
zadnjih par dana nisam imao vremena da zamiksam kemiju, tako da nisam jos instalirao haubu...nema smisla toliko svjetlo drzati bez adekvatne prihrane...
jedino sto sam isprobao staviti habubu prilikom izrade...i mogu ti reci da sam vise nego zadovoljan...nakon sto sam vratio ovaj svoj poklopac sa jednom t8 - 15W, imao sam dojam da mi akvarij izgleda kao bara

cim bude nekih slika, postavit cu ih!
nebih bas sad davao prednos stednim pred t5-icama...iako ih nisam koristio, one mi djeluju vise profi

s druge strane, mislim da neces ni pogrijesiti ako uzmes stedne, njihova prednost je cijena...
jos jedna "kratka" napomena

ako se odlucis za stedne, nemoj dodirivati prstima svijetlece dijelove prilikom postavljanja...koliko ti god ruke bile ciste, ostavit ce barem mali masni trag...na tom dijelu se zarulja moze vise zagrijavati i moze pocrniti isl.
takodjer budi oprezan pri baratanju s njima jer ne zelis da ti se razbiju u ruci, posto u njima ima zive

i trece...nemoj da su ti bas blizu glave...nije preporucljivo iz slicnih razloga zbog kojih nije dobro ni mobitel drzati uz sebe...zrace...
nemoj samo sad panicariti

to su samo neke stvri koje je dobro znati...
ako jos kako mogu pomoci, slobodno reci