Evo , napokon cu i predstavit svoj RIO 180 pa da krenem :
Ribe : Jucer nakon 3 tjedna ubaceno je 12 cistaca , 5 Corydoras Aneusa , 5 Albino Corydorasa , 1 Albino i 1 obicni Ancitrus , 1 Gupy koji je ubacen jos 1 tjedan prije njih (test riba)
Akvarij : 100x40x50 (DxŠxV) , 200L (efektivno 180) , Rio 180
Rasvjeta : 2 x 45W t5 neonke , straznja neonka je msm aquastar plant growth , a prednja sylvania za boju riba i bilja ...
Filtracija : Tetra Tec Ex 1200 (u planu je dodati jos neki skimmer kad akvarij zagusti i bilje naraste ...
Co2 : Manometre imam , cekam bocu , koja bi trebala doc kroz sljedeci tjedan onda ide co2 u pogon
Gnjojenje : Za sad nista , kad pokrenem co2 pocinjem gnjojiti po pps-pro metodi , sve potrebne kemije imam ...
Podloga : Mjesavina supstrata Jbl 6kg , Sera 2/3 kg , Vulkanit 2/3kg posto je podloga bila koristena 3-4 mjeseca dodao sam 5L zemlje za cvijece (nisam nasao florabellu , pa sam stavio cvjetko)
Sljunak : Neznam bas tocnu granulaciju , cini mi se 0.3-0.5 mm , bjelkasto/sivkasti
Biljke : Cryptocorina Green i Brown , Valisneria Spiralis , Higrophila Polysperma , Limophila Sesiflora , Rotala Rotundfila , Alternathea Reineckii , Limun , jos par vrsta sad se nemogu sjetit imena ...
Tempertarua 26c
To je to , pa ovako da vam napisem jos nesto malcice

. Akvarij je slozen prije 3 tjedna , jucer ubacene prve ribe , sve su zive , danas su radene prve preinake , osisana je rotala , limun izrezan i posaden otraga u lijevi kut , biljke rasporedene ...
Evo slike :