Srpanj 19, 2025, 23:40:30 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Manado jbl problem  (Posjeta: 5478 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline profish

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 61
  • http://www.youtube.com/watch?v=3xbdF959AS0&feature
Manado jbl problem
« u: Veljača 27, 2012, 17:59:26 poslijepodne »
Ovako,nemam srece sa tim manadom,da li ima netko sa istim problemom kao i ja?Naime,prasine ko u prici dok koridorasi kopaju po njemu i jos imam svrdlastih puzeva koje sam sad poceo prebacivati u drugi akvarij.Prasina,prasina,prasina,uf vec mi je slabo od nje,nisu bakterije,nisu alge,nego bas prasina od Manada.Kupio sam bijeli pijesak sitni i posuo sam ga po vrhu i 3 do 4 dana super,sad puzevi svrdlaju,koridorasi kopaju po vrhu i bijeli propada u manado,ma krivo mi ko pasu sto sam se dao nagovoriti i to staviti.Akvarij je Nano,sa bettanom i 4 koridorasa,jako zabiljen,sve raste za 10,skoro nista alge,imam i kozice i 2 mlada ajmonijera(dok ne porastu).Ima li netko rijesenje osim da sve rasturim i promijenim pijesak?????

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Odg: Manado jbl problem
« Odgovori #1 u: Veljača 27, 2012, 18:11:17 poslijepodne »
nazalost to je takva podloga, dobra ali cim nesto taknes  :-X

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Veljača 27, 2012, 18:35:52 poslijepodne »
Borim se vec dva mjeseca i mislim si ma pokupit ce se sa usisavanjem,ma malo morgen.Sad kako bijeli polako nestaje(propada dole)skoro svaki dan bar jednom moram stresti sa bilja tu prasinu...Kad koridorasi odmaraju sve ok,mozda i svrdlasi pomazu da se iskopa svjezi van,ma vec mi je slabo,ako budem svaki tjedan nasipavao sitni bijeli,za koji mjesec cu doci do vrha akvarija

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Veljača 27, 2012, 20:21:12 poslijepodne »
Da nije prestalo dok je bio nasut bijeli pijesak,mislio bih sto posto su to odumrle bakterije,ovako sam na cisto da je do Manada.LP

Offline Mrnja

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #4 u: Veljača 27, 2012, 21:02:39 poslijepodne »
Manado se prije stavljanja u akvarij mora dobro isprati i to čak u toploj vodi više puta, sve dok voda nebude kolko tolko bistra.Pretpostavljam da to nisi napravio. -?

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #5 u: Veljača 27, 2012, 21:24:01 poslijepodne »
moj je opran, pa opet........ dobro, meni nije bas tak strasno kako on opisuje, ali u usporedbi sa drugim podlogama je  :-X

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Veljača 28, 2012, 11:26:16 prijepodne »
Manado se prije stavljanja u akvarij mora dobro isprati i to čak u toploj vodi više puta, sve dok voda nebude kolko tolko bistra.Pretpostavljam da to nisi napravio. -?
Opran je,ali ne u toploj vodi.Prao sam po uputstvima,pokupio ono sto je isplivalo i sve je u redu dok Koridorasi ne pocnu rovariti....Sve bilje bude prekriveno sa finim smedjim slojem,cim ovi stanu sve se smiri i dosta toga pokupi filter.Mozda da je jaca filtracija ne bi bilo tih problema,ali filter je hangon za Nano,Bettan je slab plivac i protok ne smijem pojacavati.Gornji dio spuzve ispirem jednom tjedno,vodu mijenjam isto 1 tjedno,cak  pola vode,jer ne uspijem sve poloviti sto se digne.Kad sam sve prekrio sa slojem bijelog pijeska,imao sam mir skoro  tjedan dana,u medjuvremenu su puzevi izvrtali sve a tako je dosta toga i samo propalo dole i sad opet sve iz pocetka......Izdrzat cu jos jedno vrijeme,dok ne dodje do neke selidbe sa ribama a do tad moram ovo trpjeti.Kad sam to reko prodavacici u shopu,rekla je da zna za to,ma neka se nose,sta mi to nisu mogli odmah reci,pa da ne kupujem to Sra.......

Offline Mrnja

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 51
« Odgovori #7 u: Veljača 28, 2012, 13:08:52 poslijepodne »
...i ja sam ga prvo kupio, a onda skužio da to uopče nije hranjiva podloga, nego ubiti fancy-šmensi pijesak i ako hoču zahtijevno bilje svejedno mi treba i neki kompletni supstrat ili zemlja ispod.Onda sam pročitao i da su se njemački akvaristi bunili na njega je diže pH.Pa sam čitao da za naše tržište pakiraju lošiji, odnosno prašinu i ostatke, a za njemačko pravu kvalitetu.Pa sam skužio da je s njim teško složiti neravnine jer je rahli i lagani ko da u sebi ima stiropora i teško je u njega saditi biljke jer ih nema šta držati(pogotovo ako sadiš sa prstima).
Sad sam se več spraksiral, jako ga isperem i u zadnjem akvariju sam ga izmješao sa šoderom (pijesak 2-10mm) pa se sad daju napraviti neravnine i friško posađeno bilje ne ispliva(kamenčići ga drže).
Inače je to super podloga jer lijepo izgleda, na njoj se dobro razmnožavaju nitrifikacijske bakterije i ima sposobnost primanja viška hranjivih tvari, te otpuštenja istih(navodno), te sam uvijeren da mi koji ga imamo nikad nećemo saznati šta je to cijano bakterija.
Nemam problema sa prašinom, a imam i svrdlaste puževe i imam ga sa zlatnima, doduše izmješanog sa kamenčićima i one ruju i pljuckaju ga.
Kad sam ga prao, prvih par voda je stvarno bilo kao da sam razmutio zemlju u vodi i pošteno sam se namučio i puno vode potrošio da bi ga dobro isprao.
Nemoj se previše nervirati, još par izmjena vode i vjerujem da če se i kod tebe situacija popraviti, ako ne prije, onda kad dođe do te selidbe sa ribama. ;)

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Veljača 28, 2012, 14:39:23 poslijepodne »
...i ja sam ga prvo kupio, a onda skužio da to uopče nije hranjiva podloga, nego ubiti fancy-šmensi pijesak i ako hoču zahtijevno bilje svejedno mi treba i neki kompletni supstrat ili zemlja ispod.Onda sam pročitao i da su se njemački akvaristi bunili na njega je diže pH.Pa sam čitao da za naše tržište pakiraju lošiji, odnosno prašinu i ostatke, a za njemačko pravu kvalitetu.Pa sam skužio da je s njim teško složiti neravnine jer je rahli i lagani ko da u sebi ima stiropora i teško je u njega saditi biljke jer ih nema šta držati(pogotovo ako sadiš sa prstima).
Sad sam se več spraksiral, jako ga isperem i u zadnjem akvariju sam ga izmješao sa šoderom (pijesak 2-10mm) pa se sad daju napraviti neravnine i friško posađeno bilje ne ispliva(kamenčići ga drže).
Inače je to super podloga jer lijepo izgleda, na njoj se dobro razmnožavaju nitrifikacijske bakterije i ima sposobnost primanja viška hranjivih tvari, te otpuštenja istih(navodno), te sam uvijeren da mi koji ga imamo nikad nećemo saznati šta je to cijano bakterija.
Nemam problema sa prašinom, a imam i svrdlaste puževe i imam ga sa zlatnima, doduše izmješanog sa kamenčićima i one ruju i pljuckaju ga.
Kad sam ga prao, prvih par voda je stvarno bilo kao da sam razmutio zemlju u vodi i pošteno sam se namučio i puno vode potrošio da bi ga dobro isprao.
Nemoj se previše nervirati, još par izmjena vode i vjerujem da če se i kod tebe situacija popraviti, ako ne prije, onda kad dođe do te selidbe sa ribama. ;)
Uzeo sam ga zato da mi sve izgleda sto prirodnije,bilje dobro raste,algi skoro da nema,nesto malo one dlakave na jednoj grani,a i to jer je protok dosta slab.Uglavnom vidim da ribama i kozicama ne smeta ta prasina koja se dize,to je najvaznije.Usisao sam sinoc prednji dio,ali sta vrijedi kad vidim da danas rovare pozadi i dolazi prasina na bilje od tamo >:( Proslo je bar dva mjeseca kako sam to stavio i mislim da se nece nista promijeniti ubuduce,jedino ako dodam vise normalnog pijeska i sljunka,ali posto su svi tezi,svremenom propadaju,imam par slika od prvog dana gdje se vidi sloj bijelog i nakon dva tjedna ga nema ;)Vazno je da nije nesto drugo i da znam ubuduce sta da ne kupujem.pozz

Offline dossier

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #9 u: Veljača 29, 2012, 18:27:00 poslijepodne »
ja ga imam vec mjesecima,ali prije nego sto sam ga stavio dobro je opran u toploj vodi i od samog pocetka niti jednom nije bilo problema sa prasinom,voda ko suza....a 10 corya ruje po njemu...

Offline Tomica28

• Punopravni član
  • Algae is 90% of all life in the ocean
« Odgovori #10 u: Veljača 29, 2012, 23:01:51 poslijepodne »
Ja ga imam već više od pola godine i nikakvih problema. Imam i dva Cory-a pande i nikakva prašina se ne diže.

Možda si uzeo vreču sa dna pa je bio smrvljen u startu -?

Uglavnom ja sam super zadovoljan :up:

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Ožujak 01, 2012, 11:21:16 prijepodne »
Ja ga imam već više od pola godine i nikakvih problema. Imam i dva Cory-a pande i nikakva prašina se ne diže.

Možda si uzeo vreču sa dna pa je bio smrvljen u startu -?

Uglavnom ja sam super zadovoljan :up:
Sta je da je:Dodao sam jos jednu spuzvu pa cu vidjeti do kad ce to trajati.Mislim da imam bolju i jacu cirkulaciju da se to ne bi toliko primjetilo.Greska je to za mali akvarij sa slabijom cirkulacijom gdje se ne smije povecavati protok.

Offline chola

• Novi član
  • *
« Odgovori #12 u: Ožujak 06, 2012, 13:56:21 poslijepodne »
Ja sam ga stavio u podlogu i pomesao sa sljunkom slicne granulacije i nisam imao problema sa prasinom od Manada. Potrebno je samo dobro isprati nekoliko puta i spreman je za stavljanje u podlogu.
Ali sam imao problem sa prasinom od red moore panja. Nisam dobro pripremio panj i nisam ga kuvao, pa je prasina bila svuda po akvarijumu. Cim sam izvadio panj sredila se situacija.
Probaj da vidis da nije od panja? Napominjem da imam filter kanister JBL za akvarijum od 120 lit.
Pozz

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Ožujak 06, 2012, 14:29:14 poslijepodne »
Ja sam ga stavio u podlogu i pomesao sa sljunkom slicne granulacije i nisam imao problema sa prasinom od Manada. Potrebno je samo dobro isprati nekoliko puta i spreman je za stavljanje u podlogu.
Ali sam imao problem sa prasinom od red moore panja. Nisam dobro pripremio panj i nisam ga kuvao, pa je prasina bila svuda po akvarijumu. Cim sam izvadio panj sredila se situacija.
Probaj da vidis da nije od panja? Napominjem da imam filter kanister JBL za akvarijum od 120 lit.
Pozz
Nije do panja,cim prekrijem dno sa slojem finog pijeska sve za pet,nakon par dana propadne i onda sve iznova.Situacija je puno bolja kako sam stavio jos i spuzv na usis,spuzva je krcata sa prasinom,a ona gore je odlicna i radi svoj posao.Dobio sam provjerene informacije vezane za Manado u drugom shopu,kojima vjerujem i kazu da je to teski sheet,eto pa sad sam miran.Vazno mi je da nisu crknute bakterije,to sam prvo pomislio,ma sad je razlika sve veca iz dana u dan.PS a moze biti da sam dobio bas "onu"pravu vrecu.pozz

Offline Tomica28

• Punopravni član
  • Algae is 90% of all life in the ocean
« Odgovori #14 u: Ožujak 06, 2012, 20:18:43 poslijepodne »
Sigurno si vidio ovaj video
Tako je i kod mene od prvog dana.
« Zadnja izmjena: Ožujak 06, 2012, 20:22:10 poslijepodne od Tomica28 »

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Ožujak 07, 2012, 10:07:42 prijepodne »
Sigurno si vidio ovaj video
Tako je i kod mene od prvog dana.
Nisam vidio,ali sad jesam,hvala...Ispirao sam ga sat vremena i bacio sve sto je plutalo,bilo ga je dosta.Uf kako su me navukli >:(