Evo saznao sam sve informacije od šefice koje je koordinirala sadnju (ja sam naravno bio kopač rupa)
Dakle sadi se na dubinu od cca 40 cm , razmak između tuja je 1 metar. Šišamo 2 puta godišnje. I kad se posadi zavisi koja većine uzmete obavezno odrezat vrh da ide i u širinu odmah. Npr ako kupite visine 1,2 m slobodno 25-30 cm vrha odrezat.
I ono najvažnije ova naša na slikama tuja/živica, stručni naziv je CUPRESUS ARISONICA ( tuja kupresus arizonika)
mala ispravka tuja i čempres nisu isto, a ovo na slici je čempres i to onaj koji ne podnosi velike minus temperature ( na -15 je gecrk), za more je ok, ali za kontinent se ne isplati riskirat,
tuje za živu ogradu se sade na razmak 0,5-0,8 m, ako se hoće brzo dobiti zeleni zid, kada se posade potrebno je posječi vrh( najbolje da se uzme najniža i njoj se skrati vrh nekih 5-10cm i onda sve porezat u njezinu ravninu, šiša se dva puta godišnje (proljeće - jesen), raste brzinom 20-50cm u sezoni, voli sunce i polu sjenu i vlažno tlo, najbolje sadni ce za presadu su 80-120cm, a sad pošto tuja ima mali milijon vrsta za ogradu su najpogodnije Brabant, Smaragd, Columna,Holmstrup.