Srpanj 19, 2025, 23:28:06 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Pelvicachromis taeniatus moliwe?  (Posjeta: 1369 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline draken0x

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Međimurje
Pelvicachromis taeniatus moliwe?
« u: Veljača 23, 2012, 19:59:40 poslijepodne »
Dobio sam več na drugom forumu odgovor da je ženka moliwe a mužjak običan kribensis (P. pulcher) pa ajde da i tu pitam, da budem siguran :D

evo i video:
http://tinypic.com/player.php?v=eze9eu&s=5

Namjeravam ih mrijestiti i moram biti siguran da su ista vrst :D

Offline ACsAquarium

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 35
Odg: Pelvicachromis taeniatus moliwe?
« Odgovori #1 u: Veljača 23, 2012, 20:05:27 poslijepodne »
Meni se čini da da su jedan i drugi obicni kribensis.. Imam ih i ja.. Moliew je muzijak skroz crni/tamniji samo mu je rep malo saren.. A zenka je istih boja kao i zenka krib samo sto je sivkasta, isto tamnija..
TRAŽIM PULCHERE!

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #2 u: Veljača 23, 2012, 20:58:01 poslijepodne »
koliko ja mislim zenkica je ipak pelvicachromis taeniatus moliwe, vidi se zbog gornje peraje jer ima tockice, a i zbog zadnje, tj repa, mozes i sam pogledat na googleu na slikama, upiši ovaj naziv, tako ces najbolje ti vidjeti dal lici na nju.. a kribensis je muzjak.. iako se na slici nevidi bas dobro, ali ja mislim da su razlicite vrste.. cekaj jos odgovora..

ili se ipak varam, neka se javi netko tko zna vise o ovim ribekama.. nisam bas strucnjak iako bi rado pomogao..  :up:

imas li kakvu bolju sliku, pokusaj samo nju poslikat malo blize..
« Zadnja izmjena: Veljača 23, 2012, 21:02:02 poslijepodne od alen_zgb »

Offline ACsAquarium

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 35
« Odgovori #3 u: Veljača 23, 2012, 22:37:35 poslijepodne »
Pa i moja zenka je ista takva.. Sta onda? Neće se sparit??
TRAŽIM PULCHERE!

Offline draken0x

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Međimurje
« Odgovori #4 u: Veljača 23, 2012, 23:11:50 poslijepodne »
Meni se čini da da su jedan i drugi obicni kribensis.. Imam ih i ja.. Moliew je muzijak skroz crni/tamniji samo mu je rep malo saren.. A zenka je istih boja kao i zenka krib samo sto je sivkasta, isto tamnija..

Pa ja se nadam da je bar jedan moliwe  :D I moj mužjak je nekad crn al odma promijeni boju kad se malo uplaši, tak da na slikama nije :D Izmrijestili se bi, samo što ne želim mješati vrste, više sam za čiste linije  :up:

koliko ja mislim zenkica je ipak pelvicachromis taeniatus moliwe, vidi se zbog gornje peraje jer ima tockice, a i zbog zadnje, tj repa, mozes i sam pogledat na googleu na slikama, upiši ovaj naziv, tako ces najbolje ti vidjeti dal lici na nju.. a kribensis je muzjak.. iako se na slici nevidi bas dobro, ali ja mislim da su razlicite vrste.. cekaj jos odgovora..

ili se ipak varam, neka se javi netko tko zna vise o ovim ribekama.. nisam bas strucnjak iako bi rado pomogao..  :up:

imas li kakvu bolju sliku, pokusaj samo nju poslikat malo blize..
Gledao sam slike al mi baš ne pomažu, previše je različitih za koje piše da su moliwe  -? Kupio sam ih pod moliwe. Nemam bolje slike, baš se i ne vole slikati  :D imaš video pa pogledaj. Busdem stavio više slika u nedelju kad dođem doma.  :up:

Offline sinkec

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 44
« Odgovori #5 u: Veljača 26, 2012, 00:17:22 prijepodne »
ja bi rekao da je ženkica moliwe.. ali mužijak ne... ja isto nisam ziher za svoje.. ali kod mene je ženkica ista ovakva a mužijak je skroz sivi... nema ovu bijelu crtu a niti crveni trbuh.. na repu se naziru neke šarice  ;)