Kolovoz 14, 2025, 18:36:50 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Tetra Ex 700  (Posjeta: 1396 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline maxbunker

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 39
Tetra Ex 700
« u: Veljača 23, 2012, 16:59:27 poslijepodne »
Kupio sam Tetra Ex 700...Nakon mjesec dana rada počela je slabije izbacivati vodu, slabiji pritisak, pomislio sam prljavi filteri, pa sam je očistio, naravno u akvarijskoj vodi (Filtere).
Ali ista stvar, jel bi znao tko objasniti šta se dešava??? Kao da pumpa nema dovoljeno snage kao na početku, na početku je žuborilo kao ludo :) ??

Hvala!!!

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
  • " ZOO VILI TEAM "
Odg: Tetra Ex 700
« Odgovori #1 u: Veljača 23, 2012, 20:28:28 poslijepodne »
jesi kupio novi u ducanu ili od nekoga preko oglasa? inace znalo se događati takvo nesto, mislim da je pumpa koja tjera vodu van oslabila.. ali ako je filter nov i kuplje u ducanu, to je nesto s greskom, nosi to na popravak, ako imas garanciju.. ako ne, onda pricekaj jos odgovora da ti daju, jer javit ce se netko sa slicnim problemom..

Offline maxbunker

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #2 u: Veljača 23, 2012, 22:39:32 poslijepodne »
Kupio u Pet shopu, nova pumpa. mislim da je oko 800 kn bila...a svašta i pumpe!!! :devil:

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #3 u: Veljača 23, 2012, 23:09:44 poslijepodne »
Kupio u Pet shopu, nova pumpa. mislim da je oko 800 kn bila...a svašta i pumpe!!! :devil:
hm.. pa odnesi im i neka ti daju drugoga ili neka poprave.. jer nebi se to smjelo događati, ipak je to novo.. nemoj ga otvarat, jer onda neces imati nista od garancije.. odnesi sto prije, to bolje..

Offline hrgamonster

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #4 u: Veljača 25, 2012, 19:42:08 poslijepodne »
o tome sam i ja pisao i pokazalo se da je donekle rijesenje očistit dobro glavu, i jednom mi se dogodilo kako je crijevo dugo od filtera je islo prema gore pa dolje i onda opet gore u filter i na i tu di je bila najniza tocka toliko se prljavstine nakupilo da voda nije mogla prolazit
hrga88

Offline caco

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 61
« Odgovori #5 u: Veljača 25, 2012, 20:43:04 poslijepodne »
Probaj očistiti crijeva i ostale priključke, sa oba kraja crijeva.
Nije nužno da se vidi začepljenje, tj. sluz duž cijelog crijeva i ostalog, jer je kod mene par puta bila bijelo-žućkasta.

Javi nam u svakom slučaju šta je bilo u pitanju.

Offline thorus

• Moderator (lokalni)
  • Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #6 u: Veljača 26, 2012, 11:12:25 prijepodne »
Slična stvar je bila kod mene.
Moraš skinuti glavu (poklopac) i dobro očistiti ulaze i izlaze.
Ima točno u sredini okrugli plastični pokrov za rotor koji možeš odšarafiti i izvući rotor i zatim sve oprati.
Druga mogućnost je da su cijevi začepljene, na dovod i odvod se nakelji biomasa.
I to je potrebno oprati.
Treća mogućnost je da su se mediji zapunili biomasom.
Ako nisi, možeš izvaditi bijelu vatu, ona se također zna začepiti.
Operi sve medije u akvarijskoj vodi.

Offline Damir_Sl

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški  
« Odgovori #7 u: Veljača 26, 2012, 13:27:51 poslijepodne »
Ako koristis spray bar na izlazu, on se kod mene redovito "cepi" i smanjuje protok, iako naoko djeluje cist..... one rupice su premale, malo sluzi, malo ljige kad se uhvati i eto ti cepljenja.... moze biti dio uzroka i u tome, a opet, ne mora, pokusaj ocistiti sve pa ces vidjeti.

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Veljača 26, 2012, 13:51:25 poslijepodne »
spray bar uvjek jako sputava protok, htio ili nehtio. moze se eventualno prosirit promjer rupica ali opet nije kao otvorena cijev.
ali ako kazes da ti je prije radio puno bolje najvjerojatnije da ti je i neki od medija zapusen, ako imas vatu, spuzvu? samo bio medij trebas prati u aq vodi, za mehanicki je puno bolje pipovaca..tj, nikad neces moci samo laganim pritiskanjem spuzve u kanti oprati i istjerati cestice kao sto moze mlaz vode, probaj uzeti tus pa snjim operi u kadi, vidjet ces koliko toga krene van, ako je dosta zapuseno mozes cak skinut glavu tusa pa pod velikom mlazom to ispirati s svih strana
-a vata je u vecini slucajeva beskorisna ako imas filter primjerene velicine, tj, to sto ona bolje 'polira' vodu od mehanickih cestica najcesce nije vrijedno ucestalog pranja. a i druge vrste meh.medija mogu obavljati tu funkciju sasvim zadovoljavajuce. proizvodaci ju najcesce stavljaju u filtere jer igraju na kartu da kupujes novu svako malo, cak se cesto zna procitati u  uputama da nije namjenjena pranju vec zamjeni, pa prodaju pakete od vise komada, itd.