Ma sve to stoji, samo si malo zabrazdio.....
Ako ti je cilj samo doci, otvoriti novcanik, odi u trgovinu, brate i biraj, sto vidis je ono sto i dobijes. Na tu foru ljudi daju masne pare za sarene kutije, nevezano za tematiku, pa sto nebi mogli i za akvarije. A vidis, moje misljenje je, ako vec placam, onda zelim i znati, i sto je jos bitnije, zelim da bude napravljeno tocno onako kako ja zelim. I vjeruj me, briga me zna li onaj kojem ja iznosim svoju viziju uopce o cemu ja pricam ili ne, mene zanima samo hoce li on to raditi, i kad dodjem po gotovu stvar (a prije nego platim, svakako) dali je to napravljeno kako treba ili nije.
Da me krivo ne shvatis, imao sam susret i ja sa majstorom staklarom koji nije znao svoj posao, rezultat je akvarij kojeg sam ja sam pojacavao i preljepljivao, tako da, sve to stoji sto ti pricas, ali mislim da u takvim susretima bolje prolaze oni koji nesto znaju, nego oni koji samo imaju pun novcanik i kazu "ja bi to"..... jer ako neznas, kako ces znati da nesto ne valja? A kad platis, malo ti je kasno, zar ne?
Sto se auta tice, ja stvarno volim svog mehanicara, ali nikad njemu nebih prepustio izbor koje diskove, koje plocice, koje ulje, gume i sl, jer u krajnoj liniji, je on majstor, ali on zivi od toga, a zivjet ce vraga ako je preskup. Pa se onda njegova "vizija" servisa i moja vizija razlikuju u cijeni barem duplo. On je naravno jeftiniji, ali dok god je moja guz....

u pitanju, JA sam taj koji ce njemu reci sto da stavi i napravi, i vjeruj mi bas me briga zna li on to ili ne. To ti je ono tvoje - "ja placam, ja hocu...." A vjerovati njemu da zbog 100-200kn ustede NIJE stavio nesto, e bogami nece ici....i nema to veze sa sminkom, spojlerima, krntijom ili slicno....
Ista stvar je i sa staklarom, opet je moja cijenjena

u pitanju, tako da me uopce ne zanima zna li on to ili nezna, ja cu mu reci kako ce to napraviti. Ili, da budem jos konkretniji, staklar, automehanicar, svi su u istoj kategoriji, oni rade zato sto znaju raditi. I rade to jako dobro, barem vecina njih. Ja sam taj koji razmislja. I, ponekad, i to ispadne dobro.

I opet pitam, ako ti neznas treba li tvoj akvarij pojacanja, zasto ocekujes da staklar zna? Ne, bolje pitanje - a zasto bi to njega uopce bilo briga, pogotovo ako mu dodjes sa tim "mlad, lud, pun para i poprilicno priglup" stavom? Jer, onda u tom slucaju, ni ti prvi neznas sto je akvarij, sto i kako treba, a ako se nisi potrudio saznati i nauciti, sto da njega bude briga......mene nebi, svakako....
A i uostalom, covjek je spomenuo diy, valjda zato i cijela ova prica, nije napisao niti jednu rijec o gotovim proizvodima.....