Evo mali update sa par slikica... Akvarij je stabilan

, ribe zdrave i vesele. Niko nikoga ne maltretira, diskusi jedu iz ruke i jedva cekaju da im neko dodje kod akvarija da ga u stopu prate po staklu - akvarij je sa tri strane otvoren i doslovno prate ljude koji su u prostoriji

Kad ih hranim sa suhim tubifexom, kljucaju hranu, prst, sve, cak se dva najveca vole i ceskat po ledjnoj peraji... hrane se ugalvnom sa SAk energyem, Tetra prima i Tubifex FD tu i tamo kao delicija (3-4 puta tjedno). Stavio sam dodatni eheim pickup unutra kad me nema pa i njega na najlakse ukljucim kao backup kanistarskom u slučaju da jedan krepa.... Jednom prilikom sam morao biti odsutan 20 dana, hranila ih hranilica sa pomjesanom Primom i Sakom dva puta dnevno i samo uz vizualni nadzor staraca jednom dnevno i sve 5 proslo...A parametri vode nakon 20 dana kad sam se vratio, kao da je tek zamjenjena, cak je i staklo bilo relativno cisto i bez algi - da nisam bio svjestan da je proslo 20 dana, nebi ga cistio - najkrace rečeno... Inače mjenjam vodu svakih 10-14 dana 25% (pipovača uz dodatak aquasafea), pri čemu usisam dno i spuzvom obrišem staklo...Između toga akvarij ne diram. Akvarij na slici je slikan 9 dana nakon promjene vode.Polako sam došao sa mjerenjem i promatranjem do sadašnje dinamike i stanja i meni funckionira kako je gore opisano.
Ne tvrdim da ce svima tako funckionirati i ne upućujem ljude da rade na taj način - stvar je kao i sve - individualna. Meni na moju srecu stvar da kucnem u drvo - radi perfektno.