Kolovoz 05, 2025, 06:07:53 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Opet problemi s diskusima  (Posjeta: 12546 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Suzana

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 51
Opet problemi s diskusima
« Odgovori #75 u: Studeni 25, 2005, 23:18:00 poslijepodne »

Zeeeeeeko javi se!!!!Kaj ima novoga????

Offline Karlo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #76 u: Ožujak 06, 2006, 16:31:00 poslijepodne »

Citat: Medonje
Evo,tek sam sad vidjelau Zagrebu neæeš naæi praziquantelto baš moraš od nekoga tko ima neke veze sa veterinom ili ga naruèiti preko neta,ako imaš kreditnu karticuvidiš...to je problem koji muèi sve nas akvariste koji držimo diskuse-nema lijekova koji su nam potrebni.Ako dolaziš u zagreb nek ti netko ili ti sam ode u Buzin u ovaj novi Pet shop koji je otvoren i kupi FMC (formalin-malahitno zelenilo-metilensko plavilo)to je inaèe odlièno dezinfekcijsko sredstvo ili lijek koji pomaže protiv kožnih i škržnih parazita.Eto,to je to od mene Pozdrav!!!

Pozdrav Medonjama! Evo i moji Ramirezi imaju problema sa parazitima pa me zanima da li mogu sa FMC lijekom dezinficirati cijeli akvarij, a da pri tom ne ostetim bilje i ne unistim korisne bakterije?

Offline Suzana

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 51
« Odgovori #77 u: Ožujak 06, 2006, 17:19:00 poslijepodne »
ja ti to ne bih preporučila,jer mislim da FMC neće baš dobro djelovati na bilje,ali ti preporučam kratkotrajnu kupku...znači poloviš ih i staviš u kantu u kojoj si prethodno pripremio 10 l akvarijske vode i dozu lijeka preporučenu na pakovanju i u tome ih držiš 20-tak minuta do pola sata...ako primjetiš da ti ribe odlaze na površinu po zrak ili da se čudno ponašaju,izvadi ih van,a ako bude sve u redu 20 minuta kupke će im jako pomoći...pozdrav i sretno