Srpanj 21, 2025, 19:01:28 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: 300l bilja i ribice  (Posjeta: 3554 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Laki8472

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 42
300l bilja i ribice
« u: Veljača 16, 2012, 19:42:49 poslijepodne »
Pozz, evo nakon dosta vremena da predstavim svoj AQ.
U 300l imam JBL CristalProfi 900 filter, zracnu pumpu i 300w grijac.Rasvjeta je 4 kom, 60cm 2 obicne i 2 za biljke, rucno radjeno.Preko cijele  zadnje strane je rucno radjena pozadina s oko 20ak odvojenih spilja i mjesta gdje se ribice sakrivaju.
Dno je vulkanit pomjesan s onim krupnim(neznam od cega je to) za ukorjenjavanje biljaka i sve to u carapi umjesano i postavljeno preko cijeloga dna s ukrasnim sljunkom male granulacije.
Od riba imam 2 sijamska sharka i jedan crvenorepi shark, 2 klanun botie, 3 somica(corryja), 2 ancistrusa, 2 sijamska algojeda, 2 kulija(one zmijolike ribe),1 almonier, 6 skalara, 5 razbora crvenih, 5 carskih tetri, 5 hokejki, švertove i guppyje,6 crnih udovica i hrpu puzeva,
Od biljaka znam za vodenu kugu, hydrilla verticillata(ili ako ima neka slicna toj),Isoetes lacustris na dnu koja mi sporo raste, a ovim ostalim neznam ime al imam 8 vrsta biljaka sigurno, ako neko vidi s slike moze mi i pomoc s imenima.Slikano je mobom jer je foticu baterija pokidana.
Slobodno komentirajte i predlozite, sve primam.   8)

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Odg: 300l bilja i ribice
« Odgovori #1 u: Veljača 16, 2012, 20:09:32 poslijepodne »
jel mi se to samo cini zbog losih fotki ili su to pangasiusi u pitanju a ne sharkovi  :question: Ni jedno od navedenog ti nije bas neka sreca za akvarije.

Offline Venom

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Juwel Rio 180 !
« Odgovori #2 u: Veljača 16, 2012, 20:26:44 poslijepodne »
Od bilja tu jos vidin : Na dnu u sredini neka sagitaria subulata cini mi se i onaj "grmic" desno malo je crypta green
Lijepo izgleda akvarij ali izbor riba bas i ne :

Citat:
Od riba imam 2 sijamska sharka i jedan crvenorepi shark, 2 klanun botie, 3 somica(corryja), 2 ancistrusa, 2 sijamska algojeda, 2 kulija(one zmijolike ribe),1 almonier, 6 skalara, 5 razbora crvenih, 5 carskih tetri, 5 hokejki, švertove i guppyje,6 crnih udovica i hrpu puzeva

Sijamski shark ti to nije koliko vidim po slikama , po meni bih ih izbacio van
Botie - nek ostanu
Corydorasi - imas ih samo 3 , ja bi pojacao jato na 10 , da vidis kakav je gust kad ih imas toliko i u jatu laganini ciste
Ancitrusi - po meni mogu ostati
Sijamci - takoder nek ostanu , algari pravi
Kuhli - kuhli (kuli) - ja bi bar jos 3 dodao
Ajmoner - van
Skalari - Definitivno ostaju , imas jednog prediivnog skalara (ovaj 4 slika pa iza repa od ovog sharka odn . pangasiusa) , stvarno mrak skalar gdje si ga kupio ?
Razbore - Pojacaj jato na 10-15 komada
Carske tetre - Pojacaj jato na 10-15 komada
Hokejke - mogu ostat a mogu i van (vise van)
Crne udovice - mogu ostat a mogu i van (vise za van)

Nemoj se ljutit , ja sam ti dao svoj prjedlog kako bi bilo lijepo i bolje , pa ako ga ti zelis prihvatit prihvati a ako ne , nema problema  ;)

Offline dejanb82

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
  • adriana
« Odgovori #3 u: Veljača 16, 2012, 20:54:27 poslijepodne »
super veliki akvarij,pozadina  :up: riba inaš puno,ja osobno ne volim velike ribe,ove pangasiuse bi izvadio,kao neke nemani,čini mi se da plaše druge ribe  :D skalare  bi ostavio a s ostalima bi isto napravio selekciju,praktički to ti je akvarij samo za tih 6 skalara  :)

Offline Laki8472

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #4 u: Veljača 17, 2012, 17:15:47 poslijepodne »
Tako ih zovu u petshopu, znam da su somovi ustvari al staces, zovem ih kako ih i oni zovu.Oni mi se neuklapaju u AQ i vec ih duze vremena pokusavam poklonit nekome i ljudi su zvali ali neda im se valjda doci po njih, vise ni poklonit nesto nemozes.  -?
Kada bi ih se rijesio, onda bih razmisljao o popunjavanju redova ovih jatasica i kulija.
Slikano je mobom pa su ato mutnije slike, nema se  ;)

Offline ZDmarinero

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zadar
« Odgovori #5 u: Veljača 17, 2012, 17:50:30 poslijepodne »
jbt. koji morski pas!!!!!!!!!!!!!!!!! :devil: :devil: :devil: :devil: