Kolovoz 04, 2025, 22:52:55 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Grolux je 8000K ili aquastar je 10000K.  (Posjeta: 6135 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline mkash

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Odg: Grolux je 8000K ili aquastar je 10000K.
« Odgovori #25 u: Veljača 15, 2012, 11:31:37 prijepodne »
kao da se razumije taj radnik iz shopa, ili je krivo prepisao ili krivi pise u njegovom katalogu. uostalom, bolji njega za lampe, neradi to jer voli vec sto nema bolji posao  :)
ima plavih lampi, ima i actinic, ali to nije grolux, grolux je crveni/rozi, ispod 5000k, zato i nije idealan za rast bilja vec ga samo reklamiraju tako ali brze ce rasti pod 6500, ali ako covjek ima vise lampi onda moze dobro doci da se rasiri spektar. i grolux ima nizi cri nego osram delux lampe

Boljeg posla od rada u vlastitom web shopu nema, tako da sam ja tu zadovoljan!  ;)

Prema katalogu i svim podacima koje imam, grolux ima 8500K, spektar boje je plavo/crveni, CRI Indeks -6.
Ako lažu podaci, lažem i ja, kriv sam...
Rasprodajem Sylvania fluo cijevi. Javite se na mail ili privatnom porukom.
matijakasner (at) gmail com

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #26 u: Veljača 15, 2012, 11:33:58 prijepodne »
nije stvar samo u navedenoj kelvinazu, tu mu je spektar najaci ali to neznaci da nema izrazene i ostale djelove spektra. iako ovakve pizdarije da kupim 10 000 pa je crvena, to smo u akvaristici mozes naci :D
meni osramove 965 daju prilicno bjelo, ima zuckastu nijansu istina, ali i sunce ima isto. u morskoj je lakse kadionako vecina ima 6-8 lampi, puno bolje se mozes igrati i puno veci spektar pokrijes, ali kad netko ima 1-4 lampe nekako mi se cini da je bolje uzeti kvalitetan daylight, prirodnije je, bolji rast, itd.. a sad, to izgled akvarij necu ulaziti, to svatko ima svoj ukus

Offline Zeleni

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #27 u: Veljača 15, 2012, 11:41:01 prijepodne »
Renta, ak tak veliš vjerujem ti.... mada pogledat ču kad dođem doma pod poklopac da se i sam uvjerim :)  

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #28 u: Veljača 15, 2012, 11:42:54 prijepodne »
kao da se razumije taj radnik iz shopa, ili je krivo prepisao ili krivi pise u njegovom katalogu. uostalom, bolji njega za lampe, neradi to jer voli vec sto nema bolji posao  :)
ima plavih lampi, ima i actinic, ali to nije grolux, grolux je crveni/rozi, ispod 5000k, zato i nije idealan za rast bilja vec ga samo reklamiraju tako ali brze ce rasti pod 6500, ali ako covjek ima vise lampi onda moze dobro doci da se rasiri spektar. i grolux ima nizi cri nego osram delux lampe

Boljeg posla od rada u vlastitom web shopu nema, tako da sam ja tu zadovoljan!  ;)

Prema katalogu i svim podacima koje imam, grolux ima 8500K, spektar boje je plavo/crveni, CRI Indeks -6.

nisam ja pricao za tebe vec trgovce opcenito, moras priznati da ih vecinu nije briga a i imaju pametnijeg posla nego kad nekog zanima toliko detalja o jednoj lampi.
neznam za grolux tocno jer me i nije interesiralo da bolje proucim, ali na vise mjesta su navedene druge specifikacije. mozda druge serije, razlika T8-T5, ili je samo greska? nemam pojma.. a dali ima u katalogu ona sto ide na grlo i koliko njoj pise K? 2700? moguce da je i s ovima razlika pa zato dolazi do toliko nesuglasica

Offline mkash

• Novi član
  • *
« Odgovori #29 u: Veljača 15, 2012, 11:45:27 prijepodne »

Ako želiš plavo ili daylight žutobijelo svijetlo onda ne kupuj aquastar....jer aquastar daje žutocrvenkasto svijetlo.

Možda za plavkasto svjetlo koristiti Marinestar. 15000K
On ima plavi spektar, evo na linku karakteristike
http://www.zoo-paradise.com/shop/zoo/images/products/pdfs/Sylvania_Marinestar.pdf

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #30 u: Veljača 15, 2012, 11:48:06 prijepodne »
ovdje usporedno  ima 880 i philipsova 965, i nije prevelika razlika u zuckastoj boji, da nisu slike zajedno mozda i nebih primjetio
http://www.theplantedtank.co.uk/lighting.htm

Offline mkash

• Novi član
  • *
« Odgovori #31 u: Veljača 15, 2012, 11:51:10 prijepodne »

nisam ja pricao za tebe vec trgovce opcenito, moras priznati da ih vecinu nije briga a i imaju pametnijeg posla nego kad nekog zanima toliko detalja o jednoj lampi.
neznam za grolux tocno jer me i nije interesiralo da bolje proucim, ali na vise mjesta su navedene druge specifikacije. mozda druge serije, razlika T8-T5, ili je samo greska? nemam pojma.. a dali ima u katalogu ona sto ide na grlo i koliko njoj pise K? 2700? moguce da je i s ovima razlika pa zato dolazi do toliko nesuglasica

Ha gle, radnik iz EMGD na forumu sam ja, jedino ako moji zaposlenici ne vise na forumu, sumnjam. No hard feelings, sve OK.
Po mom mišljenju, Grlolux je Grolux bez obzira u kakvom obliku T8, T5 ili na obično grlo E27. Stvar je u plinu unutar žarulje ili cijevi koji postiže temperaturu boje od 8500K.

Ali ono šta Renta kaže, lampu treba upaliti da bi se vidjelo kako svijetli uživo.  I kad kupio novi auto (ili novo auto kako neki govore)  piše potrošnja 5,5l/100km, a kad ono ..?

Offline Renta

• Moderator
  • Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Only true wisdom is in knowing you know nothing
« Odgovori #32 u: Veljača 15, 2012, 11:53:33 prijepodne »

Ako želiš plavo ili daylight žutobijelo svijetlo onda ne kupuj aquastar....jer aquastar daje žutocrvenkasto svijetlo.

http://www.zoo-paradise.com/shop/zoo/images/products/pdfs/Sylvania_Marinestar.pdf

Ovo je nova lampa od Sylvanie ali da, ona se isto može iskoristiti tko želi manje žuto od daylightice 6500 K. To bi bila miješana lampa bijeloplava ali koja na oko daje bijelo svijetlo sa plavom nijansom, pretpostavljam po karti spektra.

Btw mkash, pošto je ta nova marinestar od 39 i 54w?

Offline mkash

• Novi član
  • *
« Odgovori #33 u: Veljača 15, 2012, 12:02:20 poslijepodne »

Ovo je nova lampa od Sylvanie ali da, ona se isto može iskoristiti tko želi manje žuto od daylightice 6500 K. To bi bila miješana lampa bijeloplava ali koja na oko daje bijelo svijetlo sa plavom nijansom, pretpostavljam po karti spektra.

Btw mkash, pošto je ta nova marinestar od 39 i 54w?

Klik kli i evo linka
http://shop.emgd.hr/zarulje/petcare/marinestar.html

Offline Renta

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #34 u: Veljača 15, 2012, 12:04:46 poslijepodne »

komocija šta ćeš. :D  

Jel imaš dodatnih podataka tipa CRI, para, lumena...ili da surfam?  :google:

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #35 u: Veljača 15, 2012, 12:13:32 poslijepodne »

Ha gle, radnik iz EMGD na forumu sam ja, jedino ako moji zaposlenici ne vise na forumu, sumnjam. No hard feelings, sve OK.
Po mom mišljenju, Grlolux je Grolux bez obzira u kakvom obliku T8, T5 ili na obično grlo E27. Stvar je u plinu unutar žarulje ili cijevi koji postiže temperaturu boje od 8500K.

Ali ono šta Renta kaže, lampu treba upaliti da bi se vidjelo kako svijetli uživo.  I kad kupio novi auto (ili novo auto kako neki govore)  piše potrošnja 5,5l/100km, a kad ono ..?

pa nisam ja pricao za emgd vec opcenito za trgovce, svama ni nisam poslovao pa nemam pravo nista reci a cim pricate u temi znaci da se trudite. a ja samo kazem da ima svakakvih u raznim granama, ne samo rasvjeta, mislim, cast iznimkama, ali evo, samo zadnji primjer, centar grada, dodem u ducan a trgovac jede burek pred menom i ''cekaj malo ruke su mi masne'..i onda ja u radno vrijeme prvo cekam da gospodin pojede pa tek onda mene usluzi :) pravi profesionalan odnos s strankom.

-nasao sam, ovdje je navedno da je sylvania razvila dva groluxa, regularni i siroki spektar  http://assets.sylvania.com/assets/documents/FAQ0074-0605.844b0c66-0b11-44c1-b6b5-32218c3e6d08.pdf
vjerojatno zato ima toliko nedoumica oko toga

Offline mkash

• Novi član
  • *
« Odgovori #36 u: Veljača 15, 2012, 12:21:38 poslijepodne »

komocija šta ćeš. :D  

Jel imaš dodatnih podataka tipa CRI, para, lumena...ili da surfam?  :google:

CRI

Tih podataka trenutno nemam, idem pitati proizvođača.
Do tada surfaj, ako šta nađeš nabaci ovdje.

lp

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #37 u: Veljača 15, 2012, 12:43:43 poslijepodne »
ne znam koja je koja, al bih reko da je aquastar crvenkasta, po onome što sam vidio kod kolega ;)

osobno koristim 2x880 osram skywhite i ona daje bijelo plavu svjetlost..
kad stavim pored nje silvanyu 865, onda je 865 žuta, a ne bijela s obzirom na kelvinažu...

Offline Vonfy

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Kc
« Odgovori #38 u: Veljača 16, 2012, 21:35:23 poslijepodne »
...meni je tu sve čudno kako čitam postove, ali eto,
ja bi rekao da je aquastar bijela, a gro-lux crvenkasta.
koristim tu kombinaciju više od 2godine, a i prilažem sliku kako izgleda kombinacija aquastar+gro-lux:
...no kakva jesu boje da jesu, meni osobno su najbolje za ciklidni aq, ali kao što već neko reče, o ukusima ne raspravlja!

Offline Renta

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #39 u: Veljača 16, 2012, 21:37:57 poslijepodne »
...meni je tu sve čudno kako čitam postove, ali eto,
ja bi rekao da je aquastar bijela, a gro-lux crvenkasta.
koristim tu kombinaciju više od 2godine, a i prilažem sliku kako izgleda kombinacija aquastar+gro-lux:
...no kakva jesu boje da jesu, meni osobno su najbolje za ciklidni aq, ali kao što već neko reče, o ukusima ne raspravlja!

Vonfy, pa pored groluxice sve je bijelo osim onoga što je plavo! :D  Ali ima puno bijelih nijansi, u svim smjerovima....

Offline Vonfy

• Punopravni član
« Odgovori #40 u: Veljača 16, 2012, 21:44:43 poslijepodne »
da, slažem se sa tobom Renta.
stavljao sam kombinaciju sa aquastrkom i ATI BluPlus i ATI AquaBlu Spezial, i bez aquastarke i meni je bilo koju god kombinaciju sam probao preplavo, tako da ostajem na ovoj sad kombinaciji dok ne nabavim novu gro-lux,pa ću nju kombinirati sa JBL Solar Ultra Natural, ona je 9000K.
Provjereno je provjereno, barem što se tiče ciklidnih aq.

Offline Renta

• Moderator
  • Punopravni član
« Odgovori #41 u: Veljača 16, 2012, 21:46:29 poslijepodne »

JBL Solar Ultra Natural nisam nikad imao ali znam da je mrak lampa... :122:

Offline Vonfy

• Punopravni član
« Odgovori #42 u: Veljača 16, 2012, 21:50:54 poslijepodne »
Zamijenio sam ju za ATI BluPlus, ali ju još nisam koristio.
Čekam da zamijenim ATI AquaBlu Spezial za gro-lux, jer nisam više ni sam pametan koju uz JBL da stavim, a da idem kombinirati sa nekima koje još nisam vidio ili imao je preskup sport, jer svaka lampa je 100 i kusur kuna...  :roll: