Sve 5 ali nisi puno rekao...
Da bi ljudi išta mogli potvrditi treba objasniti što kako gdje..preciznije tko drži predavanja, mi sami sebi ili neki sa strane stručnjak, predavanja bi bila slična predavanjima sa aktera i td...ono, kako si to konkretno zamislio? 
Slažem se, dobro ste rekli.
Stvar je slijedeća... moje viđenje današnje situacije(uzmite s rezervom) :
Diskusije po forumima, društvenim mrežama su opale, kvaliteta akvarija nije znatno porasla, no iskustva smo u HR sakupili.Meni je u interesu proširiti svoje iskustvo kao i iskustvo ljudi od kojih ja učim druženjem i izmjenom informacija te mi je u interesu da u Hrvata reef scena bude bolja. Tko to dosad nije shvatio... "promašio je ceo fudbal!"

Organizaciju edukacije bi preuzeo na svoja leđa, kao i izbor predavača (iako bih uzeo u obzir želje polaznika u vidu tema, predavača!!!).
Mjesto i vrijeme nije definirano jer ne želim započinjat projekt bez online podrške reef akvarista. Znači tražim od ljudi da meni skrate vrijeme i posao te da mi kažu unaprijed da li bi podržali takav projekt ili nebi?
Zvati nekog stranog stručnjaka na seminar za prvi put bi izbjegao, no ukoliko projekat bude uspješan, nevidim razloga zašto nebih na drugom dignuli sve na viši nivo...

EDIT: Predavanja bi bila vrlo slična onima sa AkTera, jednostavna i efektna, sa lakoćom diskusije u istima.
Zamislio sam to kao "veliko" okupljanje u kojima bi se nekima odgovorilo na pitanja koja ih muče, drugi bi imali priliku prenjeti svoja iskustva, a treći bi došli popit cugu u dobrom društvu.