Kolovoz 04, 2025, 10:49:06 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Koliko ramireza na 72 l?  (Posjeta: 2253 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline IV@N@

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Rijeka
  • Dorado Kras Gotnik
Koliko ramireza na 72 l?
« u: Veljača 05, 2012, 22:00:54 poslijepodne »
planiram gusti biljni mrijesni akvarij samo za ramireze pa me zanima koliko bi ih stalo u taj akvarij ,a da se osjećaju komotno?
mislila sam stavit jedan par jer ne znam kako bi ostali ramirezi reagirali na eventualne potomke ,a i strah me je da ne bi došlo do kakvih okršaja.
Our fears are only what we tell them to be...

Offline tom82

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: sisak
Odg: Koliko ramireza na 72 l?
« Odgovori #1 u: Veljača 06, 2012, 06:56:03 prijepodne »
Jedan par imaš sasvim dosta na tu litražu.
tom82

Offline IV@N@

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Lokacija: Rijeka
  • Dorado Kras Gotnik
« Odgovori #2 u: Veljača 06, 2012, 16:06:18 poslijepodne »
fala! ;)
Our fears are only what we tell them to be...

Offline juhgdr14

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #3 u: Svibanj 26, 2012, 15:01:56 poslijepodne »
ja ti imam na 70 L 2 para i sve ok funkcionira

Offline Werther

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • Betta Svijet
« Odgovori #4 u: Svibanj 31, 2012, 15:18:04 poslijepodne »
Slažem se sa svima vezano za litražu, samo bih htio upozoriti da ako dođe do mrijesta obično onda krenu i problemi, pogotovo ako je mužjak malo agresivniji prema ženki. U svakom slučaju što više biljaka stavi unutra! -?

Offline veco

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #5 u: Svibanj 31, 2012, 15:46:56 poslijepodne »
mrijesni akvarij samo za ramireze

za početak staviš par komada čim se formira jedan pravi mrijesni par svi ostali će biti višak koji će morati van ili će dobiti takve batine da znaju biti posljedice

eventulano kad se par formira ostaviš još jednu ženku da bude mamac mužjaku ili će se on iživljavati na svojoj partnerici, pa opet ništa od mrijesta

Offline kuliva

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #6 u: Lipanj 06, 2012, 09:16:25 prijepodne »
Ja u 180L imam jedan par, to su mi jedne od najljepsih ribica pa razmišljam uzet još jednog muzjaka i mozda 2 zenke.
Sad muci me dal ce se ta dva muzjaka međusobono naganjat il nema problema da su 2 na tu litrazu?!

Offline Werther

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
    • Betta Svijet
« Odgovori #7 u: Lipanj 06, 2012, 09:35:19 prijepodne »
Ja u 180L imam jedan par, to su mi jedne od najljepsih ribica pa razmišljam uzet još jednog muzjaka i mozda 2 zenke.
Sad muci me dal ce se ta dva muzjaka međusobono naganjat il nema problema da su 2 na tu litrazu?!
Mislim da slobodno možeš realizirati tu ideju na toliku litražu, kod više parova jedino je bitno da organiziraš akvarij na takav način da svatko od njih može izabrati sebi prepoznatljivo područje u akvariju kojeg se svaki par onda drži a sukobi se onda dogode samo povremeno između te dvije zone. Znači trebao bi imati 2-3 korijena ili kamena naravno na različitim stranama akvarija, a ne npr. 1 korijen u sredini kojeg će onda svi htjeti za sebe. Najbolje da imaš nekoliko prepoznatljivih pozicija za parove... a u dobro zabiljenom akvariju možeš i s biljkama dosta toga postići npr. izolirati vizualno jedne od drugih i slično.

Offline Dany_27

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Lipanj 06, 2012, 09:39:26 prijepodne »
Ja sam imao navodno dva para ramireza , ali sam kasnije otkrio samo jedan par znaci jedna zenka i tri muzjaka, jedan je muzjak ubijen, a drugi se povukao sastrane tako da sam i ovog muskog maknuo da ostane samo par unutra i sad cijelo vrijeme su zajedno nesto kopaju po pjesku skroz ga pljuckaju i on je cijelo vrijeme oko zenke

Offline noktopus

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Slovenija
    • www.aquareja.si
« Odgovori #9 u: Lipanj 06, 2012, 09:58:04 prijepodne »
Ramirezi se ponašaju isto kao svi ciklidi - u akvariju sa više mužjaka jedan postane glavni dominantni,zato nemaš potrebe po više mužjaka ako jih misliš mrestit, jer ako jih ima više oni koji nisu dominantni samo ometaju mrest i modže doč do toga da ikre nisu dobro oplodžene.
Zato se u akvarij stavijo trije parovi, kad se uspostavi  hirarhija i zna se ko je gazda u akvariju, i koju ženku si je izabrao ostale izvadiš i samo posmatraš svadbene plesove izabranog para, ako je par pravi brižno če njegovat ikre i ako su u dobroj kondiciji imaju mladinu na svakih 14 dana, naravno ako mladinu odvojimo odmah kad proplivaju.

Offline kuliva

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #10 u: Lipanj 06, 2012, 10:07:52 prijepodne »
Kod mene muzjak stalno naganja zenkicu al nisam jos primjetio nikakvu ikru nit da se zadrzava na jednom mjestu. Sad jedino sam u nedoumici, dal uzet još jedan par il još recimo 2 zenke za ovog jednog muzjaka. Šta bi bilo bolje, s tim da mi nije glavno to da se mrijeste, vec su mi lijepe ribe pa bi ih zato volio više.

Offline kuliva

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #11 u: Lipanj 06, 2012, 10:10:06 prijepodne »
Ja sam imao navodno dva para ramireza , ali sam kasnije otkrio samo jedan par znaci jedna zenka i tri muzjaka, jedan je muzjak ubijen, a drugi se povukao sastrane tako da sam i ovog muskog maknuo da ostane samo par unutra i sad cijelo vrijeme su zajedno nesto kopaju po pjesku skroz ga pljuckaju i on je cijelo vrijeme oko zenke

Ja pod 1 par smatram 1 muzjaka i 1 zenku, il sam u krivu?!

Offline Filip Zebec

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #12 u: Lipanj 06, 2012, 11:57:30 prijepodne »

Ja pod 1 par smatram 1 muzjaka i 1 zenku, il sam u krivu?!

nisi u krivu, nego je on imao ''navodno dva para '' ali se ispostavilo da su 3 m i 1 ž.

obično se stavi 1m i 2 ž ( tako kažu da je idealno za mrijest )
Bjela Amazona -http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=79037.0

Offline noktopus

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Slovenija
    • www.aquareja.si
« Odgovori #13 u: Lipanj 06, 2012, 12:58:29 poslijepodne »

obično se stavi 1m i 2 ž ( tako kažu da je idealno za mrijest )
[/quote]

Sa ovom tvrdnjom se ne slažem sasvim, jer svako ometanje kot drsti jedne ženke i mužjaka nije dobro, jer se uvijek osečaju kao da če jim neko pojest ikru, zato imajo puno posla da od mjesta gde polažu ikre gone onu drugu ženku koja če se kao za inat pokušat umješat u svtbeni ples, i usled toga nasanu slabo oplodžene ikre koje kasnije napada pljesan.

Offline Dany_27

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Lipanj 06, 2012, 12:59:43 poslijepodne »
Znaci najbolje je imat samo muzjaka i zenku .....