Srpanj 18, 2025, 16:18:51 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: ADA style vanjski filter  (Posjeta: 2001 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline tiger_oscar

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 40
ADA style vanjski filter
« u: Veljača 04, 2012, 19:58:37 poslijepodne »
Izraditi cu ovo,
http://www.adana.co.jp/en/products/na_filter/super_jet_filter/#p02

Imam cijev fi 205 visoku pola metra od prokroma... ostalo mi je jednostavno...
Imam problem sa pumpom...

Zna li netko koju pumpu je najbolje korisiti za ovo... Treba mi nesto superpouzdano i superkvalitetno...

Hvala

Offline veco

• Trade Count: (+4)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
Odg: ADA style vanjski filter
« Odgovori #1 u: Veljača 04, 2012, 21:09:52 poslijepodne »

Zna li netko koju pumpu je najbolje korisiti za ovo... Treba mi nesto superpouzdano i superkvalitetno...

Hvala

Iwaki

Offline tiger_oscar

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #2 u: Veljača 04, 2012, 22:11:13 poslijepodne »

Hvala

Iwaki

gdje bi to bilo za kupiti, neke specifikacije koja i kakva,

mislio sam na eheim universal pump, onu od 1200 l na sat,
e sada ako netko zna nesto bolje, dostupno kod nas, bilo bi
odlicno..

hvala

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Veljača 05, 2012, 12:08:12 poslijepodne »
nekako mi se cini da ta 28watna eheim od 1200l/h ti nece biti dovoljna, po meni i nema neki protok, gusiju mala cijev i dosta izgubi na visinu, bolje idi na 65w 1260 ili 2000/1 od aqua bee-a, onda je isto oko 30ak wata ali puno bolja za takve aplikacije. iwaki je hebena, robusna pumpa ali ovdje ces ih teze nabaviti a nisu ni tako mali potrosaci

Offline tiger_oscar

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #4 u: Veljača 05, 2012, 12:16:52 poslijepodne »
nekako mi se cini da ta 28watna eheim od 1200l/h ti nece biti dovoljna, po meni i nema neki protok, gusiju mala cijev i dosta izgubi na visinu, bolje idi na 65w 1260 ili 2000/1 od aqua bee-a, onda je isto oko 30ak wata ali puno bolja za takve aplikacije. iwaki je hebena, robusna pumpa ali ovdje ces ih teze nabaviti a nisu ni tako mali potrosaci

nasao sam na netu, ima shopova koji prodaju iwaki, cca 1400 kn za entry level model... ne vjerujem da je bas ta pumpa u gore navedenom kanister filtru. bas cu pogledati ponudu aqua bee...

Sutra idem busiti cijevi i malo variti pa cu staviti koju sliku.

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Veljača 06, 2012, 16:46:09 poslijepodne »
aqua bee ti ima head oko 3m i kosta oko 60e, ona je 33w a sve jace ti vec idu na duplu watazu, a neznam kakav ti je filter velicine, tj,koliko medija mislis natrpati unutra? ove jace aqua bee ti se bas neisplate, bolje onda eheim 1260 od 60ak wata i oko 4m head, nekako sumnjam da ce ti trebati ijedna jaca nego ta.
imas mak pumpi u italiji ali neznam cijenu, samo racunaj da su ti te sve industrijske prilicno teske i da njim je shiping onda poprilican

Offline tiger_oscar

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #6 u: Veljača 06, 2012, 21:05:01 poslijepodne »
aqua bee ti ima head oko 3m i kosta oko 60e, ona je 33w a sve jace ti vec idu na duplu watazu, a neznam kakav ti je filter velicine, tj,koliko medija mislis natrpati unutra? ove jace aqua bee ti se bas neisplate, bolje onda eheim 1260 od 60ak wata i oko 4m head, nekako sumnjam da ce ti trebati ijedna jaca nego ta.
imas mak pumpi u italiji ali neznam cijenu, samo racunaj da su ti te sve industrijske prilicno teske i da njim je shiping onda poprilican

fi 200 mm, visina 500 mm
od ruba do ruba filter materijal, bit ce to prava filtercina...

znam da su teske, gledam nesto kod nas, nasao sam i iwaki ---->   dobar dan 2500 kn...

sve mi se nesto cini da ce ici 1260, provjereno i kvalitetno

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Veljača 06, 2012, 21:18:25 poslijepodne »
1260 eheim koristi na classic filterima, oni su tu negdje, neznam napamet, mozda malo manji ali oko 20l medija, tako da, tjerati ce sigurno, a kvaliteta je neupitna

-1262 ti je ista pumpa kao i 1260, samo je blokirana uzim cijevima, po potrebi se daju obrusiti navoji i staviti veci fi cijev, samo ju onda dignes s 60 na 80w potrosnje ali dobijas i veci protok

Offline tiger_oscar

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #8 u: Veljača 06, 2012, 21:22:37 poslijepodne »
1260 eheim koristi na classic filterima, oni su tu negdje, neznam napamet, mozda malo manji ali oko 20l medija, tako da, tjerati ce sigurno, a kvaliteta je neupitna

-1262 ti je ista pumpa kao i 1260, samo je blokirana uzim cijevima, po potrebi se daju obrusiti navoji i staviti veci fi cijev, samo ju onda dignes s 60 na 80w potrosnje ali dobijas i veci protok

tako cu i napraviti.

nabavio sam sve za poliranje, sutra cijev ide na detaljno rezanje, posto ovaj odrez nije bas najbolji...
narucio sam brtve, tokom tjedna cu i pumpu.

filter materijal ce za pocetak biti 20 litara lava rocka.

stavit cemo 1262 pumpu i gotovo

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Veljača 06, 2012, 21:58:22 poslijepodne »
pa ako ti razlika u potrosnji nije bitna jaca pumpa nemoze nikada naskodti. po potrebi se lako regulira protok ventilom a slabiju nemozes pojacati. samo pripazi da ti nepocne hrdati taj inox, dali ga mozes kako zastititi? mogla bi se kondezirati vlaga, imas promjene u temperaturi materjala, itd..sve su povoljni uvjeti za koroziju. ako nemas cime daj ga barem silikonskim ili vazelinskim mazivom premazi prije pustanja u pogon.
-nebi ni amano koristio iwaki da nije iz japana :)  ali cijenu su mu uzas, puno previse, nevrjedi to ni pola tih para

Offline tiger_oscar

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #10 u: Veljača 07, 2012, 00:07:14 prijepodne »
pa ako ti razlika u potrosnji nije bitna jaca pumpa nemoze nikada naskodti. po potrebi se lako regulira protok ventilom a slabiju nemozes pojacati. samo pripazi da ti nepocne hrdati taj inox, dali ga mozes kako zastititi? mogla bi se kondezirati vlaga, imas promjene u temperaturi materjala, itd..sve su povoljni uvjeti za koroziju. ako nemas cime daj ga barem silikonskim ili vazelinskim mazivom premazi prije pustanja u pogon.
-nebi ni amano koristio iwaki da nije iz japana :)  ali cijenu su mu uzas, puno previse, nevrjedi to ni pola tih para

nece ovaj hrdjati sigurno... jos cemo ga ispolirati da se sjaji ko kiruski celik :)

nije mi samo jasno sto je toliko dobro kod tih pumpi...

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Veljača 07, 2012, 12:56:48 poslijepodne »
motori, radeni su da traju godinama, to su industrijske pumpe. koliko to sad nama treba je druga prica, jake su, gutaju struju, griju se.. ako ti netreba neznam kolika snaga bolje su akvaristicke, manje struje, jeftinije a i eheim ce sigurno trajati duzi niz godina.
-da pumpam vodu iz podruma uzeo bih industrijsku pumpu, za filter nebi.

Offline tiger_oscar

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #12 u: Veljača 07, 2012, 13:08:24 poslijepodne »
motori, radeni su da traju godinama, to su industrijske pumpe. koliko to sad nama treba je druga prica, jake su, gutaju struju, griju se.. ako ti netreba neznam kolika snaga bolje su akvaristicke, manje struje, jeftinije a i eheim ce sigurno trajati duzi niz godina.
-da pumpam vodu iz podruma uzeo bih industrijsku pumpu, za filter nebi.

probat cemo provjereno, ako ne valja lako cemo promjeniti... slazem se s tobom