Evo da malo dignem temu, vidim 120 dana je neaktivna,grrr

Uglavnom, akvarij je još u funkciji, u njemu plivaju Altolamprologus comp.sp Sumbu, par sa svojim malcima, napokon mrijest

Znači, sve druge sam ribe izvadio i ostavio samo Sumbue, tako da malci kad izađu iz školjkice ne budu hrana ribama. Malci su izašli iz mamine školjkice i raštrkali se po čitavom akvariju. Pratim reakcije para na novonastalu situaciju u tanku, mužjak sada obilazi polako po cijelom akvariju i nadgleda šta malci rade, ne primjetim da ih jede kojim slučajem, i usput brani ženku i njezinu školjku,i čim se netko približi akvariju,evo ga napada na staklo!!! Mama je stalno iznad školjkice, što mi je čudno s obzirom da sam vidio da je hrpa malaca vani, da bih onda primjetio da ona njih hvata i vraća nazad u školjkicu, naravno ne može ih sve pohvatati, ali uvijek jedan broj malaca bude unutra pod budnim okom majke

Hranim ih živom artemijom,još ne plivaju, nego skakuću i vuku se po pijesku. Jedva čekam da malo narastu, pa da se primjete, i naravno da ih što više preživi.
U akvariju ima i puno,jako puno svrdlastih puževa, pa ako nekome treba neka mi se javi, poklanjam, a i ako netko ima kakav dobar savjet kako ih istrijebiti!!!

Novih slika trenutno nemam, ali čim uhvatim vremena poslikat ću!
Evo dvije s mobitela gdje ženka čuva svoju školjkicu, između slika ima par dana razlike , pa možete primjetiti kako si je dofurala još jednu školjku, valjda kao biće neka vrsta varke za potencijalne predatore
LP