Srpanj 21, 2025, 06:24:57 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Par pitanja. :-)  (Posjeta: 1218 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline smizla

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Ženski   Dob: 46
Par pitanja. :-)
« u: Veljača 02, 2012, 13:43:10 poslijepodne »
U dilemi sam kakav grijač kupiti. Rado bih da se ne vidi i čitam na forumu razne varijante, sakriti ga u 3D pozadinu, koju tek trebam napraviti, zatim o nekim podnim grijačima. Ne znam da li je relevantan podatak da će akvarijum stajati na suprotnom zidu od prozora, dosta daleko, te da je temperatura u stanu oko 22C zimi, a ljeti je klimatizovan stan te je temperatura do 25C, a akvarijum sa ciklidima.
Molim vas dajte neki prijedlog!?  :)

Drugo pitanje je za filter JBL CristalProfi e 900 za akvarijum do 300L. Akvarijum je dimenzija 120š x 60v x 45d, znači circa 330L, pa pretpostavljam, kada ubacim 3D pozadinu, stiropor kao podlogu, te pjesak i kamenje da će ovaj filter biti dostatan?
:)

I još jedno pitanje :-[ Sumnjam da je akvarijum testiran protiv propuštanja jer su ga kupovali/pravili na frku trku, i nema nikakva pojačanja, samo je silikoniran. Debljina stakla je 10mm. Na raznoraznim stranicama čitam, da bi za te dimenzije trebao imati ili duplo dno ili 15mm debljinu te da bi "morao" biti ojačan metalnim lajsnama, zbog visine 60 te da stranice trpe preveliko opterećenje!!?

:unsure:

Offline dem

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Odg: Par pitanja. :-)
« Odgovori #1 u: Veljača 02, 2012, 15:24:23 poslijepodne »
Ne traba ti duplo ni deblje dno ali ojačanja bi ti trebala pogotovo zbog visine, mislim da da bi ti trebao i jači filter ja u svom ciklidnom od 450 lit. imam ukupno 2800 l/h filtracije i vjeruj mi nije previše a što se tiče grijača mislim da bi ti jedan od 300w bio dovoljan.

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #2 u: Veljača 02, 2012, 16:29:39 poslijepodne »
Ako ti se ne sviđa unutarnji grijač možeš staviti i vanjski Hydor inline koji se spoji na izlaznu cijev vanjskog filtera. Problem je što su prilično skupi a podni grijač zaboravi, to nije za tebe. Dno se samo malo zagrijava pa su ti grijači male snage i skupi su.
Ja bih stavio bočna ojačanja, još nije kasno i nije skupo.

Offline smizla

• Novi član
  • *
« Odgovori #3 u: Veljača 02, 2012, 16:59:44 poslijepodne »
Super, hvala vam, vidiš ja nemam pojma ni o čemu, pa tako ni o tim eksternim grijačima,prvi put čujem, doduše od kad sam ja imala akvarijum je prošlo dobrih 20 godina, a od tada je akvaristika koliko vidim uznapredovala svjetlosnu godinu!  :D
Ne znam gdje bih to mogla kupiti ali google je čudo  :), pretpostavljam da je onaj od 300w za mene?

Hvala na savjetu da ga ipak ojačam, da mirno mogu spavati.  :up:

Voljela bih čuti još koje mišljenje za ovaj eksterni filter koji imam, šta da radim, već je kupljen?!

Offline dem

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #4 u: Veljača 02, 2012, 18:14:46 poslijepodne »
Taj filter ti je uredu samo nabavi još jedan od recim 900 - 1200 l/h i to će ti biti ok.

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #5 u: Veljača 03, 2012, 07:51:41 prijepodne »
Što se tiče filtera malo je slab ali može proći. Ne bi bilo loše da ga zamijeniš za 1500 ili još bolje za 1501.

Offline smizla

• Novi član
  • *
« Odgovori #6 u: Veljača 03, 2012, 11:42:12 prijepodne »
Rado bih ga zamjenila, ali je kupljen prije dva mjeseca, jeste da je nov u kutiji i neotpakovan. Sumnjam da bi mi ga zamjenili, pogotovo zbog ove fiskalizacije, jer se račun može stornirati u tekućem mjesecu kupovine!
Ne znam šta da radim.... -?

Offline shumy

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: vinkovci
« Odgovori #7 u: Veljača 03, 2012, 12:06:08 poslijepodne »
a ne košta te ništa probati.uzimala bi jači,znači nadoplatila bi.