Kolovoz 08, 2025, 06:42:06 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: eheim pro 3 2075-mjenjanje brtve  (Posjeta: 5409 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline M23_Vu

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
  • AqVu
Odg: eheim pro 3 2075-mjenjanje brtve
« Odgovori #25 u: Veljača 01, 2012, 17:44:27 poslijepodne »
na 2:21 na snimci lik pokazuje taj pryming sistem i sad ja uspoređujem i vidim da uopće nemam tu crnu gumicu kao što on ima na svom filteru?

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #26 u: Veljača 01, 2012, 17:51:17 poslijepodne »
a liku na snimci ide tecno engleski isto kao i meni :)   on kaze da je sam stavio taj o-ring da mu necuri voda, ako mislis da je do toga mozes tio isto staviti s teflonom ili kupiti o-ringove, za manje od 10kn imas ful setove a neki ti i te male drze na komad, zeljezarije, vodo i elektro shopvi.tj. za ove zadnje nisam siguran

Offline M23_Vu

• Punopravni član
  • AqVu
« Odgovori #27 u: Veljača 01, 2012, 17:56:22 poslijepodne »
ma mislim da ću poslušati korija i tu malo rupu blokirati i sam puniti filter te tu pumpu ne koristiti...moram samo sutra kupiti ili silikon ili super ljepilo odezati komadić plastike i zalijepiti pa ćemo vidjeti....

Offline Kori

• Moderator (lokalni)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 35
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #28 u: Veljača 01, 2012, 18:02:49 poslijepodne »
do 2 kg spada u pisma a ne pakete i trebalo bi biti najeftinije.

Isto sam se cudio i pitao za jeftiniju varijantu, međutim je nije bilo. Osiguranje posiljke također nije bilo moguce zato jer Njemacka posta ne pruza tu mogucnost.

kako sam se pohvalio da dobro šljaka za 5 minuta je opet procurio....sad curi samo na jednom uglu i to prednjem lijevo.....lud sam voše,najradije bi bacio filter kroz prozor...nemam sad živaca,probat ću sutra zalijepiti tu rupu,a i nemaam silikona...

nego,zanima me jel može negdje drugdje biti uzrok curenja? zanima me kad ste rastavljali ovaj filter da li ste imali jednu oprugu metalnu koja ničem ne služi? koliko me pamćenje služi,još prije kad sam ga rastavljao ispala je jedna opruga i nisam je imao gdje vratiti tj.nema neko svoje mjesto i funkciju bar  se meni tako činilo...e sad ja nisam siguran 100%  da li sam zabrijao da je bila ta opruga ali nešto me vuće da je....pa ako fali možda je problem u tome?

Valjda je pritisak izgurao vazelin koji he brtvio, bas mi je zao. Ta druga opruga ti je vjerojatno od onog crvenog gumba kojeg stisnes da ti aquastop iskoci. Opruga sluzi da vraca gumb u pocetni polozaj.

na 2:21 na snimci lik pokazuje taj pryming sistem i sad ja uspoređujem i vidim da uopće nemam tu crnu gumicu kao što on ima na svom filteru?

Nemas tu crnu gumicu zato jer je upravo nju na videu covjek sam izrezao i dodao da prestane curit...
I'm only bad news for turtle keepers.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #29 u: Veljača 01, 2012, 18:07:30 poslijepodne »
nemam pojma..moguce da je onda za tehniku drugacija cijena ili nesto, iako mi tu nesto jako cudno
-mozda bolje da proba puniti silikonom ne ljepilom, ako nije u tome problem silikon se da izvaditi van za razliku od super ljepila

Offline M23_Vu

• Punopravni član
  • AqVu
« Odgovori #30 u: Veljača 01, 2012, 18:09:02 poslijepodne »
do 2 kg spada u pisma a ne pakete i trebalo bi biti najeftinije.

Isto sam se cudio i pitao za jeftiniju varijantu, međutim je nije bilo. Osiguranje posiljke također nije bilo moguce zato jer Njemacka posta ne pruza tu mogucnost.

kako sam se pohvalio da dobro šljaka za 5 minuta je opet procurio....sad curi samo na jednom uglu i to prednjem lijevo.....lud sam voše,najradije bi bacio filter kroz prozor...nemam sad živaca,probat ću sutra zalijepiti tu rupu,a i nemaam silikona...

nego,zanima me jel može negdje drugdje biti uzrok curenja? zanima me kad ste rastavljali ovaj filter da li ste imali jednu oprugu metalnu koja ničem ne služi? koliko me pamćenje služi,još prije kad sam ga rastavljao ispala je jedna opruga i nisam je imao gdje vratiti tj.nema neko svoje mjesto i funkciju bar  se meni tako činilo...e sad ja nisam siguran 100%  da li sam zabrijao da je bila ta opruga ali nešto me vuće da je....pa ako fali možda je problem u tome?

Valjda je pritisak izgurao vazelin koji he brtvio, bas mi je zao. Ta druga opruga ti je vjerojatno od onog crvenog gumba kojeg stisnes da ti aquastop iskoci. Opruga sluzi da vraca gumb u pocetni polozaj.

Nemas tu crnu gumicu zato jer je upravo nju na videu covjek sam izrezao i dodao da prestane curit...

e to sam i mislio da zato služi ali nisam znao kako je vratiti,a sad ni ne znam di je....ali mislim da to nema nikakve veze sa curenjem....uostalom kad je aquastop postavljen ta poluga stoji normalno....a lika nisam baš ni slušao šta priča hhheee
  nego jel mogu ja tu rupicu bez plastike zatovriti,znači samo nanijeti silikona,posušiti i ne koristiti pumpu više?

Offline Kori

• Moderator (lokalni)
  • Punopravni član
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #31 u: Veljača 01, 2012, 18:19:34 poslijepodne »
Mozes probati, plastiku preporucam jer ces moc pritisnut vecu povrsinu oko rupe pa ce bolje drzat i dihtat. Moze posluzit i ona totalno tanka ambalazna plastika od keksa, kutija stapica za usi itd. Bolje nemoj ljepit sa super ljepilom jer neces vise moc skinut, a moze ti se dogodit da ne zalijepis kak spada pa ce opet curit!
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline M23_Vu

• Punopravni član
  • AqVu
« Odgovori #32 u: Veljača 01, 2012, 18:25:03 poslijepodne »
Mozes probati, plastiku preporucam jer ces moc pritisnut vecu povrsinu oko rupe pa ce bolje drzat i dihtat. Moze posluzit i ona totalno tanka ambalazna plastika od keksa, kutija stapica za usi itd. Bolje nemoj ljepit sa super ljepilom jer neces vise moc skinut, a moze ti se dogodit da ne zalijepis kak spada pa ce opet curit!

ok.hvala puno još jednom...javim rezultate....tko zna ,ako procuri opet možda dobije krila pa poleti kroz prozor...

Offline M23_Vu

• Punopravni član
  • AqVu
« Odgovori #33 u: Veljača 04, 2012, 17:06:47 poslijepodne »
mislim da sam uspio....zalijepio sam rupu sa slike sa plastikom i silikonom( nije se silikon baš skroz stisnuo) i rupu na koju ide ova bijela plastika sam također zatvorio na način da sam našao staru gumicu-brtvu od tetre,odrezao i provukao kroz tu rupu...u gornjem dijelu nema ni mirvice prostora tako da voda tuda ne može ići....odrezao viškove,sve sastavio,pokrenio i radi bez greške...naravno pumpu ne koristim nego sam dolio vode preko ulaznog crijeva...hvala svima još jednom na pomoći...

Offline M23_Vu

• Punopravni član
  • AqVu
« Odgovori #34 u: Veljača 04, 2012, 18:52:15 poslijepodne »
i problemi se nastavljaju...opet curi...idem rastaviti pa viditi odakle sad...

Offline M23_Vu

• Punopravni član
  • AqVu
« Odgovori #35 u: Veljača 05, 2012, 09:55:25 prijepodne »
hm...glava se opet puni vodom  i onda curi....probao sam ga rastaviti i pokrenuo u lavoru i sve šljaka ok.tj.ne puni se glava vodom...? a sastavljen i pokrenut u akvariju počne curiti za nekih sat-dva...jel ima itko kaku ideju šta bi sad moglo biti i šta da uradim....našao sam u Njemačkoj rezervnu kompletnu glavu za 90 eura ali bi rado prošao jeftinije ako mogu...

Offline Kori

• Moderator (lokalni)
  • Punopravni član
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #36 u: Veljača 05, 2012, 13:56:53 poslijepodne »
Vjerojatno ces ga duze vremena trebati isprobavati u kanti jer ocito treba vodi neko vrijeme da se uspije probiti. Znaci sad je gore skroz novi aquastop ventil? Da li su mu one dvije male brtve za in/out masne? Isto ih probaj namazat vazelinom. Ovo stvarno polako vec postaje nocna mora...
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline M23_Vu

• Punopravni član
  • AqVu
« Odgovori #37 u: Veljača 05, 2012, 14:55:05 poslijepodne »
Vjerojatno ces ga duze vremena trebati isprobavati u kanti jer ocito treba vodi neko vrijeme da se uspije probiti. Znaci sad je gore skroz novi aquastop ventil? Da li su mu one dvije male brtve za in/out masne? Isto ih probaj namazat vazelinom. Ovo stvarno polako vec postaje nocna mora...

potpuno novi aquastop ventil je stavljen,namazao sam vazelinom sve što se može mazati....a da je noćna mora,je i to kakva....razmišljao sam začepiti silikonom i onu veliku rupu na pumpi da otklonim mogućnost da otamo dolazi voda?

Offline Kori

• Moderator (lokalni)
  • Punopravni član
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #38 u: Veljača 05, 2012, 14:58:53 poslijepodne »
....razmišljao sam začepiti silikonom i onu veliku rupu na pumpi da otklonim mogućnost da otamo dolazi voda?

Ne znam na sto tocno mislis?
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline M23_Vu

• Punopravni član
  • AqVu
« Odgovori #39 u: Veljača 05, 2012, 15:27:01 poslijepodne »
na pryming sistemu...

Offline Kori

• Moderator (lokalni)
  • Punopravni član
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #40 u: Veljača 05, 2012, 20:07:06 poslijepodne »
Oprosti, ali i dalje ne razumijem na koju rupu tocno mislis, mozes li slikati ili reci trenuak u kojem se pojavljuje na onom videu?
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline M23_Vu

• Punopravni član
  • AqVu
« Odgovori #41 u: Veljača 05, 2012, 23:00:37 poslijepodne »
evo ovu rupu koju si rekao da zalijepim sa tvoje slike to sam i napravio,a sad pitam da li bi imalo smisla zalijepiti i ovu drugu?

Offline Kori

• Moderator (lokalni)
  • Punopravni član
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #42 u: Veljača 05, 2012, 23:21:02 poslijepodne »
Mislis na onaj suplji valjak, desno od rupe na zadnjoj slici? Zar i on ima rupu u sebi? Mislio sam da samo sluzi za drzanje opruge na mjestu...
Kada si zadnji put otvorio filter nakon sto si zacepio onu rupu, da li si u toj komori (priming systemu) nasao vode? Po tome bi vrlo lako mogao zakljuciti da li od tamo curi.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline M23_Vu

• Punopravni član
  • AqVu
« Odgovori #43 u: Veljača 06, 2012, 09:19:35 prijepodne »
Mislis na onaj suplji valjak, desno od rupe na zadnjoj slici? Zar i on ima rupu u sebi? Mislio sam da samo sluzi za drzanje opruge na mjestu...
Kada si zadnji put otvorio filter nakon sto si zacepio onu rupu, da li si u toj komori (priming systemu) nasao vode? Po tome bi vrlo lako mogao zakljuciti da li od tamo curi.

da na taj valjak mislim....pa s njim vršiš pritisak i onda filter radi jače..tj.kad staviš prst na tu rupu filter jači mlaz izbacuje...kroz tu rupu se pumpa trakom a kroz malo onda ulazi voda kad želimo napuniti filter....

frende moj,bude puna glava vode,napuni se i pryming sistem i sve tako da ne znam odakle dolazi...

Offline M23_Vu

• Punopravni član
  • AqVu
« Odgovori #44 u: Veljača 06, 2012, 13:52:14 poslijepodne »
evo sad glava radi u kadi pa ćemo vidjeti...mislim da pryming sistem radi probleme i kroz taj tuljac voda dolazi u pumpu i onda u glavu....ali ako je to problem onda je vjerovatno otišao motor jer ne bi smio tu tjerati vodu?

Offline Kori

• Moderator (lokalni)
  • Punopravni član
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #45 u: Veljača 06, 2012, 15:18:14 poslijepodne »
Onda probaj nekako zacepiti taj tuljac da premostis taj cijeli priming system. Jer vjerojatno ti onda od tuda izlazi voda s obzirom da kazes da je ima i u rucnoj pumpi kada otvoris filter (da curi na aquastopu primig system bi trebao ostat suhi kad ga skroz premostis). Pumpa tjera vodu kroz unutrasnjost filtera, ta komora priming systema ti se puni zbog pritiska vode i to je normalno.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline M23_Vu

• Punopravni član
  • AqVu
« Odgovori #46 u: Veljača 06, 2012, 15:40:34 poslijepodne »
i ja vjerujem da od tuda dolazi voda ali mi nije zašto? a da je aquastop u pitanju i ja mislim da se pryming nebi smočio tj.kad se napuni glava vodom prvo bi curilo van,a ne bi tako lako ušla voda u pryming sistem kako lako izađe iz njega hhee
uglavnom izgleda motor zabrijava nešto i baca tu vodu gdje ne treba....malo me strah čak začepiti tu rupu zbog pritiska jer ne znam da li će onda voda ići di treba jer bi mogao biti veliki pritisak na taj tuljac a motor da ne prokuha?

filter radi u kadi već 2 h i nigdje ne pušta? pryming sistem ne curi...doduše sastavio sam ga bez one opruge pa čak razmišljam da je zbog toga možda manji pritisak pa da zato ne curi?

Offline Kori

• Moderator (lokalni)
  • Punopravni član
  • Turtle Maniac
    • kornjace.com
« Odgovori #47 u: Veljača 06, 2012, 16:40:33 poslijepodne »
Pa po mojoj logici jednostavno pritisak gura vodu u taj odjeljak gdje si lijepio. Zato ti i sluzi onaj poklopac koji na sebi ima gumb da dihta i ne pusta vodu van. Kroz taj odjeljak za vrijeme rada filtera ne bi smio postojati znatan protok vode, zamisli kako bi tih tisucu i nesto L/h protoka ulazilo i izlazilo preko tih sitnih rupa...te rupe sa nepovratnim ventilom u glavi sluze samo da pokrenes filter (inicijalno ga napunis vodom).

A velika vjerojatnost zasto ti filter u kadi ne curi je zato sto nisi stavio posudu na koju je filter prikljucen na dovoljno veliku visinu (kao metar i nesto koliko ti je vjerojatno akvarij) pa je hidrostatski tlak jako malen. Testiraj u sto realnijim uvjetima, neka povrsina vode kante bude na istoj udaljenosti koliko ti ima od dna filtera do povrsine vode kada ti je filter instaliran na akvarij.
www.kornjace.com
www.akter.org

Offline M23_Vu

• Punopravni član
  • AqVu
« Odgovori #48 u: Veljača 06, 2012, 17:21:27 poslijepodne »
ali zašto to nije radio prije?zašto sad taj pritisak gura vodu i prije nego što sam zalijepio i sada?
ništa i tu drugu rupu ću sutra začepiti i gotovo....
a što se tiče realnih uvjeta,teško ih je izvesti pa ću sutra ponovo spojiti na akvarij samo bez kućišta pa ćemo viditi,pa ako curi zalijepiti i drugu rupu i to je to....i preć uterariste.. :D

Offline M23_Vu

• Punopravni član
  • AqVu
« Odgovori #49 u: Veljača 07, 2012, 19:39:02 poslijepodne »
evo definitivno potvrđeno da je pryming sistem problem i da tlak tjera vodu kroz njega...e sad sam začepio i drugu rupu na način da sam jedan pipak,ljepak malo izrezao,oblikovao i s njim začepio rupu....voda nema gdje drugdje ići osim na cijev izlaza i to je to....no i dalje ostaje nepoznanica zašto je filter počeo najednom tjrsti vodu na pryming sitem ali najvažnije da je to napokon riješeno!

hval svima na savjetima i pomoći,posebno tebi Kori!  :zagrljaj: imaš  :a015: