Srpanj 27, 2025, 19:27:54 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: premještanje riba iz jednog akvarija u drugi  (Posjeta: 4152 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline tomkranj

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
premještanje riba iz jednog akvarija u drugi
« u: Siječanj 31, 2012, 23:13:59 poslijepodne »
evo ovako...za par dana mi dolazi akvarij 130L kojeg mislim stavit na mjesto gdje je sada manji akvarij 35L...mogu li staviti tih nekih 30 litara vode iz malog akvarija u novi i odma pustiti ribe untra te dolijati još nekih 10-15 litara vode?pa bi onda svakih par dana nadoljevo vodu dok ga skroz ne napunim...znaći bez "cikliranja"...jel bi to imalo kakav utjecaj na ribice?

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
Odg: premještanje riba iz jednog akvarija u drugi
« Odgovori #1 u: Siječanj 31, 2012, 23:20:29 poslijepodne »
Nemožeš! Jer ti filter nije zacikliran. Postavi novi akvarij i pusti ga da radi barem kojih 3 tjedna uz povremeno dodavanje par listića hrane prije nego prebaciš ribe...

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #2 u: Siječanj 31, 2012, 23:23:34 poslijepodne »
I te kako bi utjecalo. Voda iz iscikliranog akvarija ne znači tako reći ništa. Ono što vrijedi nalazi se u filteru i podlozi. Dakle, operi filter u vodi iz starog akvarija i tu "nečist" ubaci u novi (nakon bar 24h da ispari klor) i pusti ga da se ciklira najmanje 15 dana, a za to vrijeme drži ribe u starom.

Offline tomkranj

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Siječanj 31, 2012, 23:25:55 poslijepodne »
Nemožeš! Jer ti filter nije zacikliran. Postavi novi akvarij i pusti ga da radi barem kojih 3 tjedna uz povremeno dodavanje par listića hrane prije nego prebaciš ribe...
a u tome i je problem...ako napunim novi akvarij...ko će ga poslje punog stavit na ovo mjesto di je sad akvarij...a ovaj akvarij nemam kud stavit...mislio sam ostavit ovaj stari filter da cirkulira vodu a ovaj novi filter bi isto stavio unutra...a i mislim da nije potrebno 3 tjedna...pošto bi samo novi filter bio "nezacikliran"...

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #4 u: Siječanj 31, 2012, 23:29:41 poslijepodne »
hajte nas najte da nemate gdje 35l staviti na 2-3 tjedna (naravno premještati ga skoro praznog)

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #5 u: Siječanj 31, 2012, 23:33:20 poslijepodne »
Kako češ stari i novi flter, za akvarij 130 litara ostavit da ti radi u pličaku od 12cm???

Offline tomkranj

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Veljača 01, 2012, 00:22:32 prijepodne »
hmm...neznam nešto ću morat smislit  -?

Offline div

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • wave 250 l biljni
« Odgovori #7 u: Veljača 01, 2012, 13:17:52 poslijepodne »
Prvo ti dobro smisli  ;)

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Veljača 01, 2012, 13:24:31 poslijepodne »
I te kako bi utjecalo. Voda iz iscikliranog akvarija ne znači tako reći ništa. Ono što vrijedi nalazi se u filteru i podlozi. Dakle, operi filter u vodi iz starog akvarija i tu "nečist" ubaci u novi (nakon bar 24h da ispari klor) i pusti ga da se ciklira najmanje 15 dana, a za to vrijeme drži ribe u starom.

pa da, ove bakterije sto slobodno plivaju u vodi su u zanemarivom broju
ako je neki mali filter u 35l mozda bi se i mogao cjeli spustiti na dno vecega, na bok mozda? i dio podloge prebaciti. to bi dosta pomoglo. iako, ja se nikada nebi tako zezao i riskirao, bolje cekati prirodni ciklus

Offline profish

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 61
  • http://www.youtube.com/watch?v=3xbdF959AS0&feature
« Odgovori #9 u: Veljača 01, 2012, 13:35:49 poslijepodne »
A da preselis filter materijal iz starog akvarija skupa sa vodom u novi?Dodas odstajalu vodu,tretiras sve sa FFM om,samo prati da ima dobar protok i O2 kod mrijeskanja.Kad nemas mjesta a niti izbora onda je vazno ne napraviti neku gresku koja ce biti pogubna za ribe.Ja sam preselio sve kao i ti,stime sto sam ja imao dosta zaciklirane vode i filter materijala,jedina greska je sto sam iskoristio podlogu koja je bila prljava i nisam dobio dovoljno protoka kroz pumpu koja mi nije mreskala povrsinu.Drugo jutro ribi je falilo zraka i izgubio sam jednu Neonku,sve drugo je ok.Zato pazi da im das slicne uvjete koje su imale i u starom akvariju.Kad je nuzda onda se ide na rizik,nema druge,pokusaj,ja vjerujem da ces uspjesno to preseliti.Najgori su prvi dani dok sve divlja u njemu,ali drzi se FFM-a.....

Offline tomkranj

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Veljača 01, 2012, 18:04:46 poslijepodne »
A da preselis filter materijal iz starog akvarija skupa sa vodom u novi?Dodas odstajalu vodu,tretiras sve sa FFM om,samo prati da ima dobar protok i O2 kod mrijeskanja.Kad nemas mjesta a niti izbora onda je vazno ne napraviti neku gresku koja ce biti pogubna za ribe.Ja sam preselio sve kao i ti,stime sto sam ja imao dosta zaciklirane vode i filter materijala,jedina greska je sto sam iskoristio podlogu koja je bila prljava i nisam dobio dovoljno protoka kroz pumpu koja mi nije mreskala povrsinu.Drugo jutro ribi je falilo zraka i izgubio sam jednu Neonku,sve drugo je ok.Zato pazi da im das slicne uvjete koje su imale i u starom akvariju.Kad je nuzda onda se ide na rizik,nema druge,pokusaj,ja vjerujem da ces uspjesno to preseliti.Najgori su prvi dani dok sve divlja u njemu,ali drzi se FFM-a.....
tako sam i mislio napravit...premjestit sve u novi akvariji, nadolijat malo vode (koja će stajat dva dana otvorena da ishlapi klor i te gluposti) i tako sva<kih par dana nadoljevat po malo vode

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Veljača 01, 2012, 18:09:52 poslijepodne »
samo tako velika kolicina nove vode moze biti i pogubna za bakterije, nije samo klor u pitanju, temperatura, ph i ostale vrjednosti vode. vjerojatno ne sve ali dio ce sigurno uginuti

Offline tomkranj

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Veljača 01, 2012, 18:21:03 poslijepodne »
samo tako velika kolicina nove vode moze biti i pogubna za bakterije, nije samo klor u pitanju, temperatura, ph i ostale vrjednosti vode. vjerojatno ne sve ali dio ce sigurno uginuti
a koja to količina? stavim prvo ovih 30 litara stare vode i nadolijem jo nekih 15 litara nove...nakon tjedan dana nadolijem još 20 i tako redom dok ga ne napunim...a i to su dvije zlatne i koi tako da im nemre niš bit...jer su te dvije zlatne "ušle" u nezacakliran akvarij kad sa<m ih kupio pa im ništa nije bilo...

Offline stomed

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Veljača 01, 2012, 18:26:19 poslijepodne »
pa i to je 50%.. ali nisam pokusavao i radio  u praksi pa stvarno neznam, samo kazem kako to teoretski ide. ako je tjedan dana onda bude valjda zanemariva razlika, bakterije se brzo kote, samo znam da i na njih djeluju promjene.. tvoj akvarij pa radi kako god je tebi bolje, meni je i tako svejedno :)

Offline Denis M

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
« Odgovori #14 u: Veljača 01, 2012, 20:50:59 poslijepodne »
Pa ako se radi o zlatnim i koi prebaci šta imaš dolij nove vode do čepa i ribe unutra nebude im ništa znam ljude koji koji imaju zlatne bez filtera i ostalih dodataka nakon tjedan dana ribe u čašu vodu van ooperu podlogu napune novu vodu i zlatne nazad nije im ništa.

Offline tomkranj

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Veljača 03, 2012, 18:53:47 poslijepodne »
evo da ne otvaram novu temu...znaći kupio sam filter atman 200 za taj akvarij zanima me da li je taj filter dosta jak za tu količinu vode, i drugo, ima li na njemu negdje gdje se smanji protok i koji je nastavak najbolje stavit?  :roll:  :D

Offline tomkranj

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Veljača 04, 2012, 11:54:40 prijepodne »
jel ima tu koga?  :D kolko sam skužio nema na filteru za smanjivanje protoka ali se može na nastavku smanjit...koji je bolji nastavak, onaj za zrak ili obićni?

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #17 u: Veljača 04, 2012, 12:07:19 poslijepodne »
Imaš neki link ili sliku tog filtera?

Offline tomkranj

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Veljača 04, 2012, 12:18:44 poslijepodne »

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #19 u: Veljača 04, 2012, 12:26:40 poslijepodne »
I ona spužva na to? Preslab je to filter. To je za 50-60 litri uvrh glave.

Offline tomkranj

• Punopravni član
« Odgovori #20 u: Veljača 04, 2012, 12:45:22 poslijepodne »
ne kužim zašto bi to bio preslab filter...čak sam smanjio protok jer mi bučka cijeli akvarij...

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #21 u: Veljača 04, 2012, 12:51:22 poslijepodne »
Zato jer je protok od 400 l/h uz tu količinu filtermaterijala optimalan za akvarije od 60-tak litara...

Offline shumy

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: vinkovci
« Odgovori #22 u: Veljača 04, 2012, 12:58:39 poslijepodne »
to je slab filter za taj aq.naštimaj izlaz filtera pa neče bučkati.ili ti se več zaprljao pa bučka.

Offline tomkranj

• Punopravni član
« Odgovori #23 u: Veljača 04, 2012, 13:09:54 poslijepodne »
to je slab filter za taj aq.naštimaj izlaz filtera pa neče bučkati.ili ti se več zaprljao pa bučka.
filter je novi i nije se zaprljo...i ne mislim da bučka neznam kak nego ima jak protok pa vrti vodu brzo ( i oni mjehurići)...neželim da se moje ribe osječaju kao da su na slapovima niagare...pa kakav bi onda filter trebo bit za tih nekih 100-110 litara vode??

Offline dante

• Član redakcije
  • Punopravni član
« Odgovori #24 u: Veljača 04, 2012, 13:14:13 poslijepodne »
Vanjski 600 il 700-litraš bi bio idealan.