Kolovoz 07, 2025, 14:21:16 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Crne tetre  (Posjeta: 984 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline DadoB

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
Crne tetre
« u: Siječanj 30, 2012, 18:34:17 poslijepodne »
Pozdrav!

Budući da sam pročitao da se crne tetre tj. crne udovice trebaju držati u jatu ( skupinama od 5-6) da li se jato može smatrati tri standardne crne i tri obojene crne tetre? Ili će se svake držati za sebe?

Hvala!

Offline draken0x

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Međimurje
Odg: Crne tetre
« Odgovori #1 u: Siječanj 30, 2012, 19:43:08 poslijepodne »
prvo pročitaj ovaj članak:
[url]http://www.akvarij.net/index.php?option=com_content&view=article&id=133:problematika-bojanih-riba&catid=19&Itemid=64[/ur]

Velika večina riba kod bojanja ne preživi, a ove kaj prežive imaju kratak život + ta boja brzo nestane. Bespotrebno mučenje riba, kič, prirodno puno bolje izgleda ;)
Nemoj  nikako uzimat obojene ribe. 5-6 komda ti je neki minimum, probaj ič na više ako ti litraža to dozvoljava.

Offline gmatanic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶ ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶
« Odgovori #2 u: Siječanj 30, 2012, 20:21:22 poslijepodne »
Kupi sve crne. Izgledat će ljepše kao jedno jato, a nećeš time podržavati bespotrebno mučenje životinja

Ja ih imam u svom akvariju. Kad zamislim jedno veće jato u 400-tinjak litara, mislim da bi predobro izgledalo.
« Zadnja izmjena: Siječanj 30, 2012, 20:25:33 poslijepodne od gmatanic »
Give a man a gun, and he can rob a bank. Give a man a bank, and he can rob the world

Offline DadoB

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #3 u: Siječanj 30, 2012, 21:23:50 poslijepodne »
Nažalost, način na koji se dobivaju boje nisam znao. Imao sam 3 crne i 2 bijele ali se nikad nisu ponašale ko jato. Ak u 54l može biti govora o jatu? Da, jedna bijela je oboljela i napustila ovaj svijet. Znači kupiti 3 crne! Hvala