Srpanj 18, 2025, 05:27:28 prijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Mrijest ancistrusa  (Posjeta: 2508 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline svert

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
Mrijest ancistrusa
« u: Siječanj 29, 2012, 22:24:48 poslijepodne »
 Vec godinu dana imam muzjak i zenku ancija i nis se nije desavalo ,, stavio sam i kokos i nis,  a prije tjedan stavim komad cigle s rupom i jutros vidim jaja, muzjak sivi zenka albino  kad budu malci i kakvi budu. na slici muzjaku viri rep ne izlazi nikad van.

Offline Extibo

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Odg: Mrijest ancistrusa
« Odgovori #1 u: Siječanj 30, 2012, 16:35:34 poslijepodne »
Vidis ti to, meni isto tako samo sto mi je muzjak albino zenkica siva imaju hrpu mjesta za zavlaciti se ali nista -.-
Bi se mogao predbiljezit za male albince? xD Naravno ako sve bude u redu?

Offline svert

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #2 u: Siječanj 30, 2012, 18:54:56 poslijepodne »
Nema problema ak sve bude kak spada , za sad muzjak ne izlazi vec 3 dan sam glanca jaja i ventilira okolo s perajama  cini mi seda ima oko 50ak jaja  i ja jedva cekam i ovo me bas iznenadilo nakon svih mogucih spilja  obicna cigla  im je penthouse. :)

Offline Extibo

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #3 u: Siječanj 30, 2012, 19:38:34 poslijepodne »
Nema problema ak sve bude kak spada , za sad muzjak ne izlazi vec 3 dan sam glanca jaja i ventilira okolo s perajama  cini mi seda ima oko 50ak jaja  i ja jedva cekam i ovo me bas iznenadilo nakon svih mogucih spilja  obicna cigla  im je penthouse. :)

To s ciglom budem i ja probao jer stvarno neznam kaj da im stavim, tj napravio bi ja nesto of fimo mase ali nez dali nesto ta masa ispusta u vodu jer nebitno je sto je glavno da ima dosta mjesta i da muzjak svojim tijelom moze zatvoriti cijeli ulaz u spilju ili sto vec

Offline svert

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #4 u: Siječanj 30, 2012, 21:31:36 poslijepodne »
E to ne znam da li ce ispustati, ja sam jednostavno stavio ovu ciglu :-[ i  to za otvor nije tocno :o jer u ovaj stanu jos 2 ancistrusa a on je bas odabrao ovu, mislim da im se cigla sviđa :)

Offline Extibo

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #5 u: Siječanj 30, 2012, 23:45:07 poslijepodne »
Cudne su to ribe dna xD inace svaka cast, ja se s ovim parom mucim..pa ima jedno 3-4mjeseca i nista -.-

Offline gumeni

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #6 u: Veljača 02, 2012, 18:10:01 poslijepodne »
Može ti se desiti da ni jedan ne bude albino.Moj par albinaca ima i smedjih mališana... :up:

Offline dubravko 77

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb Dubrava
« Odgovori #7 u: Veljača 02, 2012, 19:08:34 poslijepodne »
Ja sam svojima stavio 2 kokosa za špilju i ništa . čašu od jogurta uguro ništa . i neki dan  mi se izmrijestili u čošku između grijača i stakla . spasio sam 5 komada ribica sada su 3 dana stari . malci su žuti dali su svi takvi jel im su roditelji smeđi ili kasnije pocrne :(

Offline svert

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #8 u: Veljača 05, 2012, 15:24:46 poslijepodne »
Mene je stvarno krenulo i u biljnom  danas u  malom vrcu vidim male oko 30 kom , muzjak je smeđi ali u akv su jos par albino i smeđa zenka  malci svi zlatni sad tko je mama :o :question:, malo me strah da ih moly i svertovi ne pozderu >:(

Offline svert

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #9 u: Veljača 05, 2012, 15:45:02 poslijepodne »
Evo u ovoj đunglici su pa se nadam da se budu skrili ,ili da ih vadim u kozicnjak,zanima me kad budu izisli van iz vrca.

Offline svert

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #10 u: Veljača 09, 2012, 22:20:47 poslijepodne »
Ancici  uoceni oko 30 kom, :zagrljaj: plivaju ali se jos skrivaju ispod lisca , cim kojeg ulovim idu slikice ;)

Offline svert

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #11 u: Veljača 12, 2012, 21:19:23 poslijepodne »
Proplivali ancici slike u prilogu. :)

Offline Dhoraso

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #12 u: Veljača 13, 2012, 14:21:19 poslijepodne »
svert sorry, malo cu ti iskoristit temu da ne otvaram novu, a vjerovatno i ti sad znas odgovor na moje pitanje  :up:

A pitanje je, koliko vremena treba da se iz zutih jaja izlegnu malci? sinoc sam sasvim slucajno pogledao u kokos i vidio nakupinu jajasaca, sad da li je od jucer ili od par dana ranije ne mogu reci sa sigurnoscu.

Drugo pitanje, posto brizni tata ne izlazi iz kokosa, da li da mu ubacim tikvicu ili neku drugu klopu? moze li to ostetiti/unistiti jajasca?

Offline Laki8472

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #13 u: Veljača 14, 2012, 02:47:02 prijepodne »
Super izgleda, meni nikako nece u zajednickom AQ ali u kokosu sam uspio bez problema.
A odg za ovo pitanje za hranu je bolje nestavljati odmah, ja sam ih hranio u odvojenom ali vrlo malo i odmah usisao ostatke, i trebas pripazit zbog svjetla da ti se jaja neuniste.

Offline svert

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #14 u: Veljača 14, 2012, 21:16:28 poslijepodne »
svert sorry, malo cu ti iskoristit temu da ne otvaram novu, a vjerovatno i ti sad znas odgovor na moje pitanje  :up:

A pitanje je, koliko vremena treba da se iz zutih jaja izlegnu malci? sinoc sam sasvim slucajno pogledao u kokos i vidio nakupinu jajasaca, sad da li je od jucer ili od par dana ranije ne mogu reci sa sigurnoscu.

Drugo pitanje, posto brizni tata ne izlazi iz kokosa, da li da mu ubacim tikvicu ili neku drugu klopu? moze li to ostetiti/unistiti jajasca?

Ma nije problem , ja od kad sam primjetio jaja  proslo je nekih tjedan i malci su dobili repice  ,neki sad plivaju a dosta ih jos nije napustila  gnijezdo, i tata ih nikako ne napusta,  nisam stavljao hranu  a nije ni izlazio da ju uzme prilikom hranjenja.Dobar tata :)

Offline Dhoraso

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Veljača 17, 2012, 09:29:18 prijepodne »
Nakon pomnog promatranja unutrasnjosti kokosa vidio sam da se malci micu  :-[  e sad koliko ih ima ne znam, kad izadju poslikam ih ( ak ih prije nest ne pojede) ne znam da li da ih maknem u poseban akvarij? od ostalih riba imam 6 sajica i 4 coryja, ( 2 para sajica se također mrijeste pa su poprilicno agresivni ali su na dijametralno suprotnoj strani od kokosa sa malcima) te jos 2 odrasle zenke ancistrusa.