Svibanj 04, 2025, 01:39:20 prijepodneNajnoviji Član: Megalodon

Autor Tema: Pomoc oko kozica s aq. od 30 l !!!!!!  (Posjeta: 3253 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline dante

• Član redakcije
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
Odg: Pomoc oko kozica s aq. od 30 l !!!!!!
« Odgovori #25 u: Siječanj 29, 2012, 11:08:58 prijepodne »
Za nabrojane biljke netreba ti baš nikakvog iskustva. Osim toga, iskustvo ne možeš ni steći sa umjetnim biljem, a ovo ne može biti jednostavniji postav.
Imam doma u prastarom 17 litara akvariju Red cherry koze. 2-3 šake pijeska, par kamenja, malo mahovine, rogolista i riccie, bez ikakve tehnologije i elektrosnskih pomagala.
Ubacim par listića hrane svakih par dana, mijenjam dio vode svakih 2-3 tjedna i sve savršeno funkcionira...
Živo bilje osim šta kozicama pruža zaklon i sigurnost, ujedno je i izvor hrane, proizvodi kisik i u ovom slučaju pogotovo rogolist, troši iznimno velike količine štetnih tvari iz vode.
O vizualnom izgledu akvarija da i ne govorimo.
I zato ti niti jedan akvarista neće preporučiti plastiku umjesto biljaka.

Offline profish

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 61
  • http://www.youtube.com/watch?v=3xbdF959AS0&feature
Odg: Pomoc oko kozica s aq. od 30 l !!!!!!
« Odgovori #26 u: Veljača 08, 2012, 14:42:47 poslijepodne »
Za nabrojane biljke netreba ti baš nikakvog iskustva. Osim toga, iskustvo ne možeš ni steći sa umjetnim biljem, a ovo ne može biti jednostavniji postav.
Imam doma u prastarom 17 litara akvariju Red cherry koze. 2-3 šake pijeska, par kamenja, malo mahovine, rogolista i riccie, bez ikakve tehnologije i elektrosnskih pomagala.
Ubacim par listića hrane svakih par dana, mijenjam dio vode svakih 2-3 tjedna i sve savršeno funkcionira...
Živo bilje osim šta kozicama pruža zaklon i sigurnost, ujedno je i izvor hrane, proizvodi kisik i u ovom slučaju pogotovo rogolist, troši iznimno velike količine štetnih tvari iz vode.
O vizualnom izgledu akvarija da i ne govorimo.
I zato ti niti jedan akvarista neće preporučiti plastiku umjesto biljaka.
Da ne otvaram novu temu,molio bih informacije u vezi mijenjanja ljusture tj.skidanja ljuske.Da li skidaju i ta ticala sa ostalim dijelom?Ili je meni uginula jedna kozica?Onda zanima me dok zenka nosi mlade,da li su oni njoj u trbuhu i sve se nekako mice i tamne je boje,ako su jaja svjetlija,jer vidim da se stalno nesto grci u trbuhu i crno je i ima ga dosta.koliko vidim ona sad ne gleda bas previse na sigurnost nego je to muci?Molim malo info o razmnozavanju,pa i o filtraciji,da li trebam stavljati jos kakva pomagala da mi ne usisa malce na ulazu,meni je usis gore na vrhu kroz resetku i nisu veliki prorezi,hajde decki malo opsirnije,siguran sam da i druge to zanima,unaprijed vam hvala

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 66

Offline profish

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 61
  • http://www.youtube.com/watch?v=3xbdF959AS0&feature