Srpanj 18, 2025, 12:54:37 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Pomoc oko rjesavanja ovih algi?  (Posjeta: 1565 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline deklok

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Osijek
Pomoc oko rjesavanja ovih algi?
« u: Siječanj 26, 2012, 13:36:23 poslijepodne »
Kako da se rijesim ove dvije alge vise nemogu izdrzat znaci ovo ovako traje jedno 2,5 mjeseca smanjio sam rasvjetu na max. 8 sati 4x4, bila je 10h
Mjenjam vodu jedanput tjedno 1/3 sve fino kako i treba jedino sam izbacio mikro i makro elemente i samo dodajem Easy Carbo i diy CO2 i stalno rucno vadim te alge van koliko se da izvadit...
Jer ima neko rjesenje jer stvarno ruzno izgleda i Sagitaria vise nije kao prije ljepa i zelena nego je svjetlo zelena postala?

-evo slike kako izgledaju te dvije alge...

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Odg: Pomoc oko rjesavanja ovih algi?
« Odgovori #1 u: Siječanj 26, 2012, 15:04:03 poslijepodne »
izbacio si mikro i makro a dodajes EC i CO2  :o 

Offline deklok

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Siječanj 26, 2012, 15:36:47 poslijepodne »
izbacio si mikro i makro a dodajes EC i CO2  :o 

mislim od mikro elemenata dodajem samo EC.. Ako se ne varam rekao mi je jedan forumas da dodajem tako tjedan daana pa ako ne pomogne da nastavim ali vidim da bas nema pomoci... Ne znam sta da dalje pokusam?

Offline kinggo

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #3 u: Siječanj 26, 2012, 15:51:13 poslijepodne »
Pa EC bi po nekim pricama trebao unistiti alge, ili barem pomoci u tome, ako se dodaje direktno na njih. No meni to nikad nije uspjelo. Davnih dana sam i ja nadobudno dodavao EC i imao slicnu situaciju. Na kraju sam zakljucio da ili dodajes sve kaj treba ili ne dodajes nista.

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #4 u: Siječanj 26, 2012, 16:45:10 poslijepodne »
Previše svjetla u odnosu na količinu CO2 ili makro/mikro. Iskopčaj svjetlo na 3 dana potpuno. Onda dok alga ne počne krepavati osvjetljavaj samo par sati dnevo - cca 4-5 sati. Gnoji i makro i mikro iako u takvim uvjetima smanji. Ovisno o razvoju situacije pojačaj svjetlo. CO2 kao i do sada. EC nije mikrognojivo nego zamjena za CO2.

Offline texlip

• Punopravni član
    • 150 L Biljni
« Odgovori #5 u: Siječanj 26, 2012, 16:49:05 poslijepodne »
To je nekakva zelena cupava alga, koja nastaje zbog previse svijetla, a premalo Co2 ili Nitrata.
Ako zelis trajno se rijesiti te alge probaj izbalansirati nutrijenta, smanji svjeto, ali ne sa 12 sati na 10 nego smanji watazu. , izbaci jednu lampu .
Ili pocni dodavati nitrate , najbolje istestiraj koliki su ti nitrati, koliki ti je c02, koliko imas svjetla.
I tek onda ces je se rijesiti.
Otkad sam otkrio Akvaristiku puno sam opusteniji!
http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=67806.new#new

Offline deklok

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Siječanj 26, 2012, 17:27:21 poslijepodne »
Previše svjetla u odnosu na količinu CO2 ili makro/mikro. Iskopčaj svjetlo na 3 dana potpuno. Onda dok alga ne počne krepavati osvjetljavaj samo par sati dnevo - cca 4-5 sati. Gnoji i makro i mikro iako u takvim uvjetima smanji. Ovisno o razvoju situacije pojačaj svjetlo. CO2 kao i do sada. EC nije mikrognojivo nego zamjena za CO2.

Bas cu od sutra pocet tako radit 3 dana potpuno ugasit svjetlo i mozda upalit na 5 min kad hranim ribe... I normalno gnojit ali smanjit na minimum... Pa cu vidjet kako ce se dalje odvijat situacija.

To je nekakva zelena cupava alga, koja nastaje zbog previse svijetla, a premalo Co2 ili Nitrata.
Ako zelis trajno se rijesiti te alge probaj izbalansirati nutrijenta, smanji svjeto, ali ne sa 12 sati na 10 nego smanji watazu. , izbaci jednu lampu .
Ili pocni dodavati nitrate , najbolje istestiraj koliki su ti nitrati, koliki ti je c02, koliko imas svjetla.
I tek onda ces je se rijesiti.

Probat cu ovo sto je Marko rekao, da bezveze sad ne kupujem slabu neonku jer sam i ovu jedva nabavio pa vidjet kako ce se dalje odvijat. Unutra je Sylvania Link-Le 36w  neonka.

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #7 u: Siječanj 26, 2012, 17:37:16 poslijepodne »
I zapamti da se alge javljaju zbog nedostatka nečega - najčešće CO2 ili mako/mikroelemenata. Za bilje jedino svjetla može biti viška ako nedostaje gnojiva ili CO2. Najčešće CO2.

Offline Narayan

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 57
« Odgovori #8 u: Siječanj 26, 2012, 19:24:03 poslijepodne »

Bas cu od sutra pocet tako radit 3 dana potpuno ugasit svjetlo i mozda upalit na 5 min kad hranim ribe... I normalno gnojit ali smanjit na minimum... Pa cu vidjet kako ce se dalje odvijat situacija.

U ta tri dana nemoj hranit ribe. Jednostavno zamrači akvarij i zaboravi na njega. Ribama neće ništa biti ;)