Kolovoz 24, 2025, 21:19:22 poslijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: pomoc  (Posjeta: 1002 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline dadek

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
pomoc
« u: Studeni 02, 2005, 13:58:00 poslijepodne »
evo ovako ide prica imam 3 ancistrusa 2 zenke i muzjaka koji su u zajednickom akvariju imali mlade vec nekoliko puta ali niti jedan nije prezivio dulje od dva tjedna. hranio sam ih spirulina algama i artemijom. prije nekih 2 tjedna odvojio sam muzjaka i zenku u poseban akvarij 23 l sa filter pumpom i grijacem, dajem im raznovrsnu ishranu ali se jos nisu mrijestili po linku sa foruma su trebali nakon 5-6 dana sta da radim?
Kako cemo, lako cemo.(sisak)

Offline Crazy-a3

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
  • Živim da uživam
pomoc
« Odgovori #1 u: Studeni 02, 2005, 15:31:00 poslijepodne »
A da nisi mozda odvojio krivu zenku?
Bolje biti sam, nego sa budalama.
Zagreb/Dubrava

Offline Jasmina

• Punopravni član
pomoc
« Odgovori #2 u: Studeni 02, 2005, 22:19:00 poslijepodne »

Ovak. Stavi ti slobodno i drugu ženku, jer oni se najčešće u toj formaciji pare u harem-stilu

Što se tiče učestalosti parenja, to bih odmah opovrgnula jer itekako mogu biti tvrdoglavi...tj. imati dug periiod apstinencije

Nešto ti krivo radiš...daješ li im možda premalo hrane? Ako se radi o živoj artemiji moraš svakodnevno čistiti ostatke s dna jer jako utječu na kvalitetu vode

E da... što manji akvarij, manja vjerojatnost, tj. učestalost parenja. Iz velikog u mali...hmmmmmmmm...

E da, ako je problem samo u tome da ih drugi pojedu, izvadi pećinu s ikrom i tatom somom, pa njih samo prebaci u 23 l, s naravno, istom vodom. Ma to ti je prfekt kombinejšn!!!!
Okomito plivanje je pola puta do plivanja naopako
Moto

Offline dadek

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
pomoc
« Odgovori #3 u: Studeni 02, 2005, 23:25:00 poslijepodne »
e da vidis to sam i napravio stavio sam i drugu zenku ali pricekat cu jos par dana pa cu ih prebacit u veliki ipak je sigurno u tome kvaka iz 160 u 23L.hvala jasmina sto se tice artemije to kada se malci izlegnu .
Kako cemo, lako cemo.(sisak)

Offline koka

• Punopravni član
pomoc
« Odgovori #4 u: Studeni 03, 2005, 01:03:00 prijepodne »
Ne kužim zašto nebi preživjeli, moji kad su se mrijestili mlade nisam nićim posebnim hranio jedino sam ih morao micati iz velikog akvarija jel su unutra bili ciklidi. Normalno su rasli i sami se hranili ostacima hrane, nešto njih drugo mući a ne hrana.

B\\gajnice

Offline Crazy-a3

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
  • Živim da uživam
pomoc
« Odgovori #5 u: Studeni 03, 2005, 10:03:00 prijepodne »
Moji su bez problema prezivjeli u zajednickom akvariju i skrivali se u jednom dvorcu(nema ga vise) a muzjak je to cijeli vrijeme skupljao hranu i nosio im unutra i tek su izasli van kada su bili oko 1cm
Bolje biti sam, nego sa budalama.
Zagreb/Dubrava