Mislim da se toga nećeš lako riješiti.Odgovor ti neznam dati jer ga i samtražim.Vjerovatno će biti možda je ovo možda ono ali ipak alge će biti tu.Evo kako sam ja radio pa usporedi.Tepam akvariju ko čiru na g...ci.Redovna izmjena vode u 2 tjedna (cca15 -20lit na 75 koliki je akvarij),svaki tjedan kontrola nitriti,nitrati ph,sve u redu.Tjedno dodajem Nutron fero i flora te 1 tabl co2.Rasvjeta original za Cajmana,još joj nije vrijeme za izmjenu.U podlozi jenajprije bio samo šljunak pa sam mislio da biljkama nedostaje humus.I na kraju sve je išlo vani,otkuhavanje šljunka,podloga humus,pranje biljaka u hipermanganu (po propisu)Mehanički sam odstranio i odrezao mjesta gdje god su bile alge.Posadio neke nove biljke.
Mislio sam da je ljeto i visoke temperature najviše pogodovalo širenju algi.Zaklonio sam ga da i najmanje vanjsko svjetlo nedođe na njegai od svega toga ništa ponovno isti problem,sada ih je manje ,ali napreduju:Rješenje sigurno ima,ali ja ga neznam,sve mislim da to nije veći akvarij.