Kolovoz 07, 2025, 18:37:18 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Pelvicachromis pulcher kribenzis- da ili ne?  (Posjeta: 1090 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline dlonca23

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 54
    • RiO 125 lit.
Pelvicachromis pulcher kribenzis- da ili ne?
« u: Siječanj 22, 2012, 21:10:48 poslijepodne »
Znima me kako bi se u akvarij od 120 l uklopio jedan par Pelvicachromis pulchera...
...u akvariju imam:
jato crvenih neonki
2 skalara
2 trihogastera
10 platy
3 otocinclusa
5 corydorasa
ancistrusi
sijamac

Offline Therion

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
Odg: Pelvicachromis pulcher kribenzis- da ili ne?
« Odgovori #1 u: Siječanj 23, 2012, 09:03:35 prijepodne »
Ja imam 2 para u 180 l, kad je vrijeme parenja postaju jako agresivni, meni su muškim gupijima sve repove počupali! Neonke, apistogramme, korije i ancistruse ne diraju, samo malo potjeraju. Veći mužjak je sa ženkom zauzeo kokos i tu nema prilaza. I primjetio sam da obožavaju čupati mlado lišće, dosta toga unište, iako im svaki dan dajem cca 10mm debeli kolutić tikvice kojeg uredno utamane, skup sa korom!  :)

Sve u svemu, jako lijepi ribeki, interesantni, ima ih po cijelom akvariju (iako najviše kod svog kokosa  :D ) ALI nisu za svaki akvarij...

eto, to je moje iskustvo...

Offline dlonca23

• Punopravni član
  • **
    • RiO 125 lit.
« Odgovori #2 u: Siječanj 23, 2012, 10:00:03 prijepodne »
Ja imam 2 para u 180 l, kad je vrijeme parenja postaju jako agresivni, meni su muškim gupijima sve repove počupali! Neonke, apistogramme, korije i ancistruse ne diraju, samo malo potjeraju. Veći mužjak je sa ženkom zauzeo kokos i tu nema prilaza. I primjetio sam da obožavaju čupati mlado lišće, dosta toga unište, iako im svaki dan dajem cca 10mm debeli kolutić tikvice kojeg uredno utamane, skup sa korom!  :)

Sve u svemu, jako lijepi ribeki, interesantni, ima ih po cijelom akvariju (iako najviše kod svog kokosa  :D ) ALI nisu za svaki akvarij...

eto, to je moje iskustvo...

Kokos imam...
...ako ne diraju neonke valjda nece ni platy-je
...ali neznam kako bi se slagali sa skalarima...

Offline Therion

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 47
« Odgovori #3 u: Siječanj 23, 2012, 10:10:02 prijepodne »
To zbilja ne znam jer nemam skalare. U svakom slučaju možeš probat pa ćeš vidjeti kako će funkcionirati što se agresivnosti tiče (ako ih baš želiš imati i ako ćeš ih moći rješavati u slučaju problema), jedino što sam već rekao, dosta mi čupkaju biljke mekših listova.

Offline HRVOJE

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #4 u: Siječanj 26, 2012, 10:24:04 prijepodne »
Ja ih imam u 200 l,dva para,sa xifo,platy,dosta gupija,i nekoliko manjih skalara(akvarij za matične ribe za uzgoj),ne diraju nikoga,ni sitnolisno bilje,parovi se drže zasebno svaki u svom kutu gdje se i povremeno mrijeste,ako imaju ikru,naganjaju ostale koji se približe ali bez posljedica,jer i ostale vrste ih već poznaju pa ih u to vrijeme i zaobilaze...znači,može

Offline dlonca23

• Punopravni član
  • **
    • RiO 125 lit.
« Odgovori #5 u: Siječanj 26, 2012, 21:23:15 poslijepodne »
Ja ih imam u 200 l,dva para,sa xifo,platy,dosta gupija,i nekoliko manjih skalara(akvarij za matične ribe za uzgoj),ne diraju nikoga,ni sitnolisno bilje,parovi se drže zasebno svaki u svom kutu gdje se i povremeno mrijeste,ako imaju ikru,naganjaju ostale koji se približe ali bez posljedica,jer i ostale vrste ih već poznaju pa ih u to vrijeme i zaobilaze...znači,može

hvala...probat cu ih nabavit