Makar mi je dugo trebalo da realiziram projekt ugradbenog akvarija i ovaj postav je u funkciji tek 4 mjeseca, životni putovi te odvedu u drugom smjeru i moram se oprostit od ovog akvarija (bez brige niko ne umire, selim se

). Mislim da je ovo i moj oproštaj od večih biljnih akvarija. Vidjet će za par godina kad se smjestim kojim ću smjerom dalje.
Ovaj postav je nadogradnja i nastavak mojeg "Kompromis akvarija", 200l eff, dimenzija 88*56*55cm. Unutra su 2 skalara, 9 glowlight tetri, mužjak apistograma cacatuides, 2 sijamca, 2 ancija i 3 korija (bilo je još i 8 neonki). Bilje nezahtjevno, DIY CO2, rasvjeta 2x28W, nekom bilju dosta, neko se malo muči s rastom.
Iako taj akvarij super izgleda u ormaru i ovaj pogled sa strane je ljep jer se ne vide rubovi akvarija nego samo voda i organizmi, malo je kompliciranije održavat takav akvarij kad je pristup ograničen. Pogotova kad imate unutarnji filter ko ja.
Enivejz, dio meni dragih riba već je poklonjen iskusnim akvaristima (tak da sam siguran da idu u dobre ruke), a za ostalo pratite oglasnik

.
Zbogom akvariju, uljepšavao si mi dom, zadavao slatke brige, živcirao moja ženu dok sam svakodnevno čupkao bilje, al sve u svemu.....

(ne mogu više, oprostite).