Postavio upit u svojoj temi novi u slatkovodnoj, ali sad vidim da ljudi ovakava pitanja postavljaju ovdje...
Uglavnom problemi sa filterom!
Šta se desilo:
Ja jučer imao neka čudna događanja sa njime., prekjučer m se činilo kao da cijeli dan škrebeće...
Uglavnom filter izgleda slično ovome
http://www.pet-centar.hr/detalji_proizvoda.de2ca61267424bb6a0aba359a98343a9.aqua-szut-unutrasnji-filter-kameleon-280-280l-h-10-40-l.aspxE sad... Već prilikom postavljanja, nisam bio siguran na koji pipac ide cjevčica za zrak. Ja sam ju stavio na ovaj pipac na kolutu za podešavanje protoka i začepio pipac na ovom odvodu kroz koji ide voda. Do jučer je filtar normalno radio. Pumpao vodu i izbacivao mjehuriće. Jučer je prestao izbacivati mjehuriće i pumpao samo vodu.
Ja sam filtar izvadio, oprao (u akvarijskoj vodi), probao propuhati, plastični dio oprao pod mlazom vode. Mjehurići i dalje nisu išli. Onda sam zamjenio i stavio cjevčicu za zrak na ovaj izlazni dio i mjehurići su počeli izlaziti. E, ali i sad ima kvaka... Filter nesmije biti preduboko u vodi jer mjehurii prestaju. Isto tako, ako smanjim protok na filteru, mjehurići isto prestaju, ali voda ide. Sad mi se čini da je protok prejak jer u skoro cijelom akvariju bilje leluja i mislim da to nebude moglo biti tak kad dođe bettan...
Jel imate ideje, što napraviti , da mogu smanjiti protok, a da idu mjehurići? Mislim oni nisu potrebni bettanu, ali ancistrusu?
Ako će preporuka biti novi filter? Može i preporuke za nešto ne preskupo (Atman?)!
E da, što se akvarija tiče: 25L, relativno zabiljen, sa ancistrusom, 2 nerite i uskoro bettanom.