Kolovoz 07, 2025, 12:46:38 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Crvena Neonka guta zrak,pomoc  (Posjeta: 1126 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline profish

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 61
  • http://www.youtube.com/watch?v=3xbdF959AS0&feature
Crvena Neonka guta zrak,pomoc
« u: Siječanj 15, 2012, 11:12:48 prijepodne »
Jucer je bilo preseljenje riba iz manjeg u 54 litarski,f materijal,podloga i voda su sacuvani iz tog velikog.U njemu su do tad zivjeli Ciklidi.Izmjerio sam vrijednosti vode a to su:ph 6.4 onda kh3 onda gh 14.Sve se cini u redu,druge se ganjaju a ova je pri vrhu.Ribe su:4 zenke bette,5 plavih neonki 2crvene neonke.2korija,2algojeda i 1kuler.Nesto se promijenilo u vodi a mjerenje kaze da je sve u redu.Nakon preseljnja sam stavio ffm.Jedino mi se cini da je podloga dosta prljava kad malo razbucam po pijesku Jucer posthttps://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=68585.0   Da li joj je mozda naskodila hrana?Pri kupnji akvarija sam dobio i svu popratnu opremu i da ne propadne dao sam im:od tetre pro za sve tropske ribice crisps sreni listici?Rok je u redu,akvarij je bio aktivan sa ribama unutra?
« Zadnja izmjena: Siječanj 15, 2012, 11:23:45 prijepodne od profish »

Offline Denis M

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
Odg: Crvena Neonka guta zrak,pomoc
« Odgovori #1 u: Siječanj 15, 2012, 20:07:10 poslijepodne »
tako ti je to sa ribicama jedno preseljenje i možeš očekivati da se koja izvrne.Sve ribice su vrlo podložne stresu svako uznemiravanje može biti pogubno za ribice.

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Siječanj 16, 2012, 17:01:10 poslijepodne »
tako ti je to sa ribicama jedno preseljenje i možeš očekivati da se koja izvrne.Sve ribice su vrlo podložne stresu svako uznemiravanje može biti pogubno za ribice.
Steta mogao sam je spasiti da sam odmah imao pravu dijagnozu,naime jutros je uginula.Doslo je do zagadjenja od podloge i sto je najgore nisam prao niti puno gledao filter materijal.Bio je zastropan,posto ne poznajem pumpu i njenu snagu,zakljucio sam da je to to.Eto,velika glupost sa moje strane(propust)Zamijenio sam pola filter materijala,komad spuzve,dodao vatu iz staroga koja je jos bila u vodi,oprao malo ono sto je ostalo,maknuo spuzvu crnu (ugljenu) i dodao keramiku.Protok odlican,radi baloncice(konacno)Voda postaju full bistra.Sve sto je bilo sporko na biljkama sad je otislo u usis.Podlogu opet usisao,dodao cetvrtinu nove vode,malo FFMa za tu kolicinu i malo vitamina na hranu.Pojacao komunalce sa jos tri koridorasa i jos bilja i bog te veselio......Zao mi neonke,bila je od prvog dana(crvena)...Za koji dan cu pojacati Neonke na 10 komada i to je to.......Evo najnovija
« Zadnja izmjena: Siječanj 16, 2012, 17:08:38 poslijepodne od profish »

Offline Denis M

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
« Odgovori #3 u: Siječanj 17, 2012, 15:49:37 poslijepodne »
Šta da kažem i meni je žao svake koja završi  :dead:  ali koji put nemožeš utjecati na to.

Offline profish

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Siječanj 17, 2012, 16:25:20 poslijepodne »
Šta da kažem i meni je žao svake koja završi  :dead:  ali koji put nemožeš utjecati na to.
Znam,eto malo je falilo da ga spasim,ma moglo je biti gore,sad drzim na oku filter i pumpu.Najvjerojatnije cu morati staviti malo jacu,samo da vidim koje su mjere,imam dvije druge,samo da stanu u skatulu koja je unutra u akvariju....