imam colisu laliu? već godinu dana (nije šarena nego sasvim crvena, pa mislim da je red blood varijetet). no dobro, kupljena je u baumaxu, trgovkinja je rekla da nezna prepoznati mužjake od ženki i tako ja kupio jednu najljepšu. u početku sve dobro, super jede, mislim ja bit će sve u redu, počnem tražit na forumu razliku između mužjaka i ženki, ali nigdje nema...
ionda sam počeo tražit po pet shopovima ako netko zna razliku, ali svi kažu da ženke uopće ne dobivaju...
i onda... prije tjedan dana... uđem u amazoniju (u importaneu) i vidim te ribice... kaže trgovkinja (neka nova, sve pohvale!) da se razlikuju u gornjoj peraji, mužjak ima špic na kraju dok je kod ženke obli kraj... kažem ja onda imam mužjaka...i kupim ženku...

25kn
dodjem doma, stavim ju mužjaku (akvarij je 40 lit), i oni happy plivaju skup...
e, sad problem je u tome da mi mužjak uvijek drži gornju peraju spuštenu, a i donju ponekad, pa sad ako netko zna u čemu je problem...
a jučer mi dođe frend i kaže joj kako ti taj mužjak jadno izgleda, a pogledaj si ženku, ona je predivna...
u stvari on je bio puno ljepši, mislim na boju, crveniji, dok je sad nekako smeđe-narančast, pa ako netko zna rješenje i ovog problema...
rasvjeta je obična stolna svjetljka, jer nemam poklopac, samo staklo, ima filter, grijač sve...
hranim ih sera vipagranom (one granule)...
uf, što sam se raspisao, pliz pomagajte
p.s da li se oni mogu tu mrijestit, bez nekih posebnih mrijestnih akvarija?
pozdrav