Kolovoz 09, 2025, 19:24:30 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: pomoc oko osvjetljenja  (Posjeta: 6280 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline stomed

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
Odg: pomoc oko osvjetljenja
« Odgovori #25 u: Siječanj 12, 2012, 16:48:52 poslijepodne »
inace samo jos par pitanja kad ste vec tu  ;) guglala sam i guglala, ali nije mi jos jasna razlika izmedju T5, T8 i obicnih neonki (postoje li uopce i te obicne ili sam nesto zbrljala)?
i koja je prednost T5 (vidim da ih svi hvale)?

sorry svima na davezu od pitanja, ali ne poznam nikoga tko ima akvarij i prvi put sam u akvarijskim vodama i vi ste mi jedina nada...  :'(

ako imas priliku stavi T5, imat ces vise svjetla, daju vise po watu a i imaju vise wata na istu duzinu cjevi, i nesto rjede ih moras mjenjati nego T8.

Offline TOMOZUKE

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #26 u: Siječanj 12, 2012, 17:00:28 poslijepodne »
Najlakše češ ih prepoznati po debljini tj. t8 neonka je deblja a t5 tanja, t5 su trajnije daju bolju svjetlost ali samim time su i skuplje ali na duže staze...I za t5 neonke ti treba ELEKTRONSKA prigušnica.

Offline Vele bit

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
  • Tamo gore gdje...proljeće uvijek kasni
« Odgovori #27 u: Siječanj 12, 2012, 17:17:36 poslijepodne »
inace samo jos par pitanja kad ste vec tu  ;) guglala sam i guglala, ali nije mi jos jasna razlika izmedju T5, T8 i obicnih neonki (postoje li uopce i te obicne ili sam nesto zbrljala)?
i koja je prednost T5 (vidim da ih svi hvale)?

sorry svima na davezu od pitanja, ali ne poznam nikoga tko ima akvarij i prvi put sam u akvarijskim vodama i vi ste mi jedina nada...  :'(

Pozdrav Biljana!
Evo za tebe a i za ostale početnike, na portalu ovog foruma imaš seriju i više nego korisnih članaka, među njima i ovi na linku koji se tiću aquascapinga, mislim da će ti biti puno jasnije neke stvari..
http://www.akvarij.net/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=35&Itemid=119
« Zadnja izmjena: Siječanj 12, 2012, 17:21:18 poslijepodne od Vele bit »

Offline biljana

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 50
« Odgovori #28 u: Siječanj 12, 2012, 22:52:15 poslijepodne »

Pozdrav Biljana!
Evo za tebe a i za ostale početnike, na portalu ovog foruma imaš seriju i više nego korisnih članaka, među njima i ovi na linku koji se tiću aquascapinga, mislim da će ti biti puno jasnije neke stvari..
http://www.akvarij.net/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=35&Itemid=119

procitala sam skoro pa sve te clanke (kao i razne druge na drugim portalima), ali nisam nasla jednostavan odgovor za razliku izmedju T5 i T8...
no, bez obzira na to, clanci su za pocetnike izvrsni! ;)

Offline biljana

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Dob: 50
« Odgovori #29 u: Siječanj 12, 2012, 22:57:39 poslijepodne »
Najlakše češ ih prepoznati po debljini tj. t8 neonka je deblja a t5 tanja, t5 su trajnije daju bolju svjetlost ali samim time su i skuplje ali na duže staze...I za t5 neonke ti treba ELEKTRONSKA prigušnica.

thx na kratkom i jasnom infou! ;)

ma ako se odlucim na ugradjivanje T5, dat cu to nekom elektricaru da mi napravi.. ako ne bude pretjerao s cijenom svog rada naravno.. ;)
jer u teoriji mi je sad vec sve jasno sto, kako i gdje treba spojiti, ali nemam nikakvog alata kod kuce osim cekica i kombinirki, a i nemam bas iskustva sa "slaganjem struje", tako da je sigurnije da nekom to prepustim uz moje upute kako, gdje i sto hocu (a sad bar znam sto hocu i sto mi sve treba od materijala za to) ;)

Offline Lemmy

• Novi član
  • *
« Odgovori #30 u: Siječanj 18, 2012, 21:12:08 poslijepodne »
pozdrav, da ne otvaram novi topic pa ću ovdje pitat.
upravo sam razbio ovakvu lampu!   :(  dal ima di za naručit ista takva? il dal se možda može kako zamijenit samo? ne znam kaj da radim.