0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
U planu je jedan 300l mbuna akvarij,koji bi trebao biti realiziran u mjesec ili dva.Naravno da mi je u cilju proći što jeftinije Imam nekoliko dvojbi,pa vas molim za vaše mišljenje Dimenzije akvarija :120-50-50v ili 130-50-45v?debljina stakla:8mm ili10mm?Filtracija:unutarnji pregradni filter ili sump?Rasvjeta:Led ili T8?Kakva bi stream pumpa bila dovoljna za tu litražu(u sump-u ili pregradnom bi imao atmana 2000l)Hvala unaprijed!
imas kod mene na postu malawi 648L pumpu kakvu imam ja 4000lit/h imam 2 kom. a tebi bude dovoljna jedna a deblijnu stavi minimum 10 mm
Citat: DRC VZ - Siječanj 10, 2012, 17:54:38 poslijepodneimas kod mene na postu malawi 648L pumpu kakvu imam ja 4000lit/h imam 2 kom. a tebi bude dovoljna jedna a deblijnu stavi minimum 10 mmda neće to biti malo previše,4000l +2800l protoka za 300l?
'Daj jos malo pricajte o led rasvjeti!I ja sam u kvartu kod lokalnog elektricara gledal 2X 110 cm kaze da mi je dovoljno da zamjeni 1 neonku ljubicaste spektra. Kaj mislite o tome dal je to dosta? Kaj me je oborilo s nogu je da se mozes zajebavat s bojo koliko zelis, na daljinskom ima cca nekih 20ak boja i mozes birat boju od bijele, crvene pa do crne i intenzitet ledica! Ali to bi doslo oko 450 kn zna neko nes jeftinije?
odlučio sam se ipak na sump,nema sigurnijeg od njega dimenzije aq ce biti 120-50-50(10mm),postolje se radi uskoro ce i slike
stolar mi se kune da one mogu izdrzati 2 tone,skinuo ih je sa nekog stroja..i meni su bile sumljive..