Kolovoz 08, 2025, 06:36:27 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: USB portovi ?  (Posjeta: 3193 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline El Enki

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
Odg: USB portovi ?
« Odgovori #25 u: Siječanj 10, 2012, 15:58:55 poslijepodne »
napravio sve osim kaj nemam taj INFCache.1 i svejedno nedela

Offline Salem

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Travno
« Odgovori #26 u: Siječanj 10, 2012, 18:48:09 poslijepodne »
Ja bi ti preporučio da dobro pogledaš da li postoje neki kratkospojnici konektori "jumperi" ili sl. za te USB portove, ako to nije kompjuter "sa imenom"(HP Dell Fujitsu Lenovo i sl.) nego je nešto slagano ovdjeka zna se dogoditi da takve sitnice zaborave spojiti. Na control panelu će ti device jednako pokazati bio on uštekan ili ne.

Offline Pamook

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Stark Raving Mad
« Odgovori #27 u: Siječanj 10, 2012, 23:25:08 poslijepodne »
Zar nikom nije palo na pamet preporučit reinstalaciju windowsa?  :D Microsoftovi proizvodi većinom dobro reagiraju na reinstalacije i resetiranja  :D

ja bi osobno prije dao parsto kn za dodatni kontroler nego si isao sve ponovo instalirat i podesit i vratit na "uobicajeno"  :D :D ... mislim, radim s tim g@vnima i to mi je struka, al...  :dead:

naravno, ako nema puno za spasavanje i vracanje, udri... al isto mislim da je sprzen....  :up:
O mjeseče, sunčeva guzico.
Što siješ, a ne griješ.....
Pizdo.

Offline stsith

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 55
« Odgovori #28 u: Siječanj 11, 2012, 09:42:20 prijepodne »
ha, izgleda da ti ne gine reinstalacija Windoza ili nabavit kontroler, ako 100kn nije problem i ja bi isao na tu soluciju  -?

Offline birdeater

• Punopravni član
« Odgovori #29 u: Veljača 13, 2012, 10:38:16 prijepodne »
Imam jedan problem. Naime kad uključim prijenosni hard disc u one portove na kućištu najprije mu triba sigurno minuta da ga očita a onda mu triba sat vrimena da uđe u sve datoteke što su an tom hard discu. Doslovno sat vremena. Sad me zanima u čemu bi mogao da bude problem s obzirom na to da taj isti hard disc kod susjeda radi perfektno, otvara sve datoteke za tren oka, a kod mene neće! A opet mislim da nije ni u potovima za usb jer kad uključim mobitel ili usb stick on normalno radi, jedno taj prijenosni hard disc nikako ne šljaka
Glupi ljudi su dobri ljudi.
Djeca vole dobre ljude.
Vole li vaš vaša djeca?

Offline delbi

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Pula
  • vecio mona
    • http://www.posronja.eu
« Odgovori #30 u: Veljača 13, 2012, 10:42:31 prijepodne »
Imam jedan problem. Naime kad uključim prijenosni hard disc u one portove na kućištu najprije mu triba sigurno minuta da ga očita a onda mu triba sat vrimena da uđe u sve datoteke što su an tom hard discu. Doslovno sat vremena. Sad me zanima u čemu bi mogao da bude problem s obzirom na to da taj isti hard disc kod susjeda radi perfektno, otvara sve datoteke za tren oka, a kod mene neće! A opet mislim da nije ni u potovima za usb jer kad uključim mobitel ili usb stick on normalno radi, jedno taj prijenosni hard disc nikako ne šljaka
Disk je prepun podataka..a, USB port je USB1 i, onda je sve to jako sporo....
pula
Too Old to Rock 'n' Roll: Too Young to Die

Offline birdeater

• Punopravni član
« Odgovori #31 u: Veljača 13, 2012, 10:51:08 prijepodne »

Disk je prepun podataka..a, USB port je USB1 i, onda je sve to jako sporo....

Bez obzira na koji disc misliš nijedan nije pun... Ovaj glavni što je u kompu ima na sebi 100 Gb slobodnog mjesta a prijenosni hard disc ima više od njega, nekih 130 Gb
Djeca vole dobre ljude.
Vole li vaš vaša djeca?

Offline delbi

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • vecio mona
« Odgovori #32 u: Veljača 13, 2012, 11:03:49 prijepodne »
ma na taj...prijenosni koji ubodes...USB1 (to je stariji tip usb porta) je jako spor...i, treba mu puno vremena da ucita tih 130 GB
pula

Offline birdeater

• Punopravni član
« Odgovori #33 u: Veljača 13, 2012, 11:10:54 prijepodne »
Ali jesi ti pročitao što sam još napisao?

Kod susjeda mi radi kao sat, učita mi sve podatke za par sekundi, što je i kod mene prije radio, sad ima nekih par mjeseci me tako zeza
Djeca vole dobre ljude.
Vole li vaš vaša djeca?

Offline Pamook

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Stark Raving Mad
« Odgovori #34 u: Veljača 13, 2012, 12:53:05 poslijepodne »

:klap: -?

napisao ti je Delbi tocno ono sto bi se posumnjalo iz tvojeg iznosenja problema... ajd nabaci jos koji podatak onda - da li je taj disk radio prije normalno spojen na tvoj komp ili nije nikada, jesi li isprobao jos neki disk na isti USB port na svom kompu ili samo stick i mobitel (koji su malog kapaciteta i ne treba im dugo za ocitat TOC), da li si probao deinstalirat pa ponovo podignut drivere za usb od tvoje maticne, da li si probao stavit novije drivere za istu, da li ukljucujes disk na prednju stranu kutije od kompa ili direktno na zadnju gdje su usb portovi zalemljeni na maticnu?

Imam dojam da disk ne dobije dovoljno struje i zato zayebava, ukljucuj ga iskljucivo na straznju stranu kompa (ne na dodatne usb portove na prednjoj strani) pa ako nece "prosetaj" ga redom po uticnicama odostrag da vidis da nije jedna ili vise njih neispravna, fizicki...

uglavnom - da li ukljucis disk s prednje strane ili straznje?
Pizdo.

Offline delbi

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • vecio mona
« Odgovori #35 u: Veljača 13, 2012, 12:57:36 poslijepodne »

Kod susjeda mi radi kao sat, učita mi sve podatke za par sekundi, što je i kod mene prije radio, sad ima nekih par mjeseci me tako zeza
a gdje si Ti napisao da je prije kod Tebe radio isto tako brzo???
ajde Ti molim te jos jednom procitaj...jako pazljivo sto si napisao u svom postu!
I...cemu nervoza???
pula

Offline birdeater

• Punopravni član
« Odgovori #36 u: Veljača 13, 2012, 14:35:20 poslijepodne »
Ja sam napisao i u svom prvom postu da mi kod susjeda radi perfektno, eto samo nisam napisao da je i prije kod mene radio normalno, tj. tako brzo kao sto i kod nejga radi. Ali ti mi nisi u svoja prva dva posta uopce ogdovorio zasto bi kod mene i njega radilo drukcije, samo si napisao da mu dugo triba da ucita te sve podatke sa diska. Pa kako onda ih kod susjeda ucita 7 puta brze nego kod mene??

Ali dobro nije ni bitno tolko, necemo se sad oko toga prepucavat  ;)

:klap: -?

napisao ti je Delbi tocno ono sto bi se posumnjalo iz tvojeg iznosenja problema... ajd nabaci jos koji podatak onda - da li je taj disk radio prije normalno spojen na tvoj komp ili nije nikada, jesi li isprobao jos neki disk na isti USB port na svom kompu ili samo stick i mobitel (koji su malog kapaciteta i ne treba im dugo za ocitat TOC), da li si probao deinstalirat pa ponovo podignut drivere za usb od tvoje maticne, da li si probao stavit novije drivere za istu, da li ukljucujes disk na prednju stranu kutije od kompa ili direktno na zadnju gdje su usb portovi zalemljeni na maticnu?

Imam dojam da disk ne dobije dovoljno struje i zato zayebava, ukljucuj ga iskljucivo na straznju stranu kompa (ne na dodatne usb portove na prednjoj strani) pa ako nece "prosetaj" ga redom po uticnicama odostrag da vidis da nije jedna ili vise njih neispravna, fizicki...

uglavnom - da li ukljucis disk s prednje strane ili straznje?

Disc je prije radio normalno kod mene, kaosto mi sada radi i kod susjeda. Takoder sam probao donijeti i susjedov har disc i isto zna zastati, ali ne toliko kao moj ( mislim njemu brze triba da ucita njegove podatke sa diska )

Sto se tice portova, pokusao sma ukljuciti u sve , i na straznjoj strani i na onoj prednjoj, isti vrag bude, sporo ili nikako ne ucitava te podatke.

To sto si spominjao da drivere, to nisam nista pokusavao, niti deinstalirat te stare niti sam pokusavao staviti nove! Sad mogu da to pokusam pa cu vidjeti jel radi
Djeca vole dobre ljude.
Vole li vaš vaša djeca?

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #37 u: Veljača 13, 2012, 15:25:57 poslijepodne »
A kako susjedov radi kod tebe?

Offline birdeater

• Punopravni član
« Odgovori #38 u: Veljača 13, 2012, 17:59:42 poslijepodne »
Neman pojma, jednostavno radi, sad sam gledao i po driverima svi su mi normalno radili, čak sam ih i deinstalirao i ponovno pokrenuo i ista stvar...
Djeca vole dobre ljude.
Vole li vaš vaša djeca?

Offline Pamook

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Stark Raving Mad
« Odgovori #39 u: Veljača 13, 2012, 19:43:51 poslijepodne »
jel imas zivaca i volje rastavit svoj i susjedov vanjski disk, obiljezi koji je koji ako su identicni i zamijeni mjesta diskovima u kucistima - stavi svoj disk u susjedovo kuciste i njegov disk u svoje kuciste pa probaj sto se dogadja... napisao si da i susjedov disk zna zastekat kod tebe, ako nisu identicni (proizvodjac, kapacitet) onda moguce da njegov "cuga" manje struje i pokrene se vise-manje normalno, a to bi bio onda problem tvoje maticne ploce, vjerojatno fizicke prirode... koliko je star komp? Jesi li u medjuvremenu dodavao jos hardware-a u komp pa od onda vanjski disk nece radit kako treba? Moguce da ti je jednostavno napajanje za stroj pre slabo (ako si dodao neki hardware koji je "progutao" dio kapaciteta napajanja pa je vanjski disk jednostavno izvisio)...

Najgori su takvi "duhovi" u kompu, nist nije riknulo za definitivno, a zayebavaaaaaaaaa  :D

imas li jos USB prikljucenih uredjaja na komp? Probaj ih sve odstekat pa prikljucit samo disk - pa ako se pokrene normalno, dobio je dovoljno struje a nesto drugo mu krade istu kad su skupa prikljuceni...

probaj  :up:
Pizdo.

Offline birdeater

• Punopravni član
« Odgovori #40 u: Veljača 14, 2012, 12:34:54 poslijepodne »
Mislim da si mi pomogao i da sma otkrio u čemu je problem! Inače nedavno, ima možda koja dva mjeseca sam dodao 4 Gb Rama u komp i kako se sjećam od tada mi se to i počelo dešavati to sa prijenosnim hard discom. Pa moguće da je to radi toga, ako sam te dobro skužio
Djeca vole dobre ljude.
Vole li vaš vaša djeca?