Lipanj 26, 2025, 12:40:09 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Koju zmiju prvo kupiti?  (Posjeta: 2673 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline joh123

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Lokacija: Velika Gorica
Koju zmiju prvo kupiti?
« u: Siječanj 09, 2012, 18:13:48 poslijepodne »
Poštovani,
uskoro bi htio kupiti svoju prvu zmiju, ali neznam koju pa trebam savjet....
ramišljam si između kukuruzne zmije, kraljevskog pitona i boa constrictor. Ali mislim da boa constrictor ne dolazi u obzir jer mi je malo prevelika a i nemam nekog još velikog iskustva... Znam sve o njihovom održavanju i hranjenju i sve to, ali si razmišljam koja bi mi bila bolja za početak da dobim iskustvo i sve to... Uzeo bi si rađe kukuruznu zmiju jer mi nekekak lijepše izgleda... I da, di da ju kupim, dal je bolje u nekom pet shopu di bude malo skuplja (ali bi tamo onda trebala biti 100% zdrava zmija i siguran  biti da nebudu mi  nekaj uvalili) ili da ju kupim ovak od nekog preg oglasnika i sl.... Di, kupovat miševe, u pet shopu ili nekog preg oglasnika ili da sam uzgajam doma?

Svi savjeti i odgovori su uvijek dobro došli.....

Offline birdeater

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
Odg: Koju zmiju prvo kupiti?
« Odgovori #1 u: Siječanj 09, 2012, 20:47:45 poslijepodne »
Poštovani,
ramišljam si između kukuruzne zmije, kraljevskog pitona i boa constrictor. Ali mislim da boa constrictor ne dolazi u obzir jer mi je malo prevelika a i nemam nekog još velikog iskustva... Znam sve o njihovom održavanju i hranjenju i sve to, ali si razmišljam koja bi mi bila bolja za početak da dobim iskustvo i sve to... Uzeo bi si rađe kukuruznu zmiju jer mi nekekak lijepše izgleda... I da, di da ju kupim, dal je bolje u nekom pet shopu di bude malo skuplja (ali bi tamo onda trebala biti 100% zdrava zmija i siguran  biti da nebudu mi  nekaj uvalili) ili da ju kupim ovak od nekog preg oglasnika i sl.... Di, kupovat miševe, u pet shopu ili nekog preg oglasnika ili da sam uzgajam doma?

Po meni kao prvo ako si početnik najbolje ti je uzeti kukuruznu jer baš nemaš iskustva kao što si i sam napisao...
Onda idemo dalje, bolje ti ju je sigurno uzeti od nekoga uzgajivača nego iz pet centra i prije će ti u centru prodat neku zmiju koja nije zdrava nego uzgajivač.
Ako bi za početak imao samo tu jednu zmiju onda ti se ne isplati uzgajat miševe samo za nju, bolje ti je kupiti 10-kom i tako si riješio par mjeseci hranu za tu svoju zmiju

Eto nadam se da sam ti na sve odg, ako te još šta zanima pitaj pa ćemo ti odgovoriti
Glupi ljudi su dobri ljudi.
Djeca vole dobre ljude.
Vole li vaš vaša djeca?

Offline kija88

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
« Odgovori #2 u: Siječanj 09, 2012, 23:07:13 poslijepodne »
ako ti se sviđa kukuruzna, uzmi ju. još ako nađeš neki lijepi morf, bit ćeš prezadovoljan sa zmijom. A što se tiče nabave same zmije pitaj Stricheka Matiju, tu na forumu. https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=68253.0

Offline joh123

• Novi član
  • *
« Odgovori #3 u: Siječanj 09, 2012, 23:31:21 poslijepodne »
Poštovani,

Po meni kao prvo ako si početnik najbolje ti je uzeti kukuruznu jer baš nemaš iskustva kao što si i sam napisao...
Onda idemo dalje, bolje ti ju je sigurno uzeti od nekoga uzgajivača nego iz pet centra i prije će ti u centru prodat neku zmiju koja nije zdrava nego uzgajivač.
Ako bi za početak imao samo tu jednu zmiju onda ti se ne isplati uzgajat miševe samo za nju, bolje ti je kupiti 10-kom i tako si riješio par mjeseci hranu za tu svoju zmiju

Eto nadam se da sam ti na sve odg, ako te još šta zanima pitaj pa ćemo ti odgovoriti

aha, prvo ču si tijekom ove godine kupit i složit terarij, pa ču onda pogledat tu na forumu dal neko prodaje zmiju, pa se bude valjda neka našla i za mene, hvala na odgovoru....  ;)

Offline joh123

• Novi član
  • *
« Odgovori #4 u: Siječanj 09, 2012, 23:33:57 poslijepodne »
ako ti se sviđa kukuruzna, uzmi ju. još ako nađeš neki lijepi morf, bit ćeš prezadovoljan sa zmijom. A što se tiče nabave same zmije pitaj Stricheka Matiju, tu na forumu. https://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=68253.0

lijep mi je i piton ali mi je kukuruzna nekak ljepša i čini mi se jednostavnija za održavanje pa bi si rađe nju uzo, a kaj se tiče izgleda meni su skoro pa sve lijepe, meni je više bitno da je zdrava i da je sve u redu s njom, nego kakve je boje.... a onda jednog dana sigurno si uzimam boa constrictor  :zagrljaj:
hvala na odgovoru....

Offline ifsilon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • U usta ga vista, bejbe!
    • Ifsilon Exotics
« Odgovori #5 u: Siječanj 10, 2012, 01:28:15 prijepodne »
Citat:

Ne mora znaciti. Regiusi su stvarno pocetnicke zmije, spori su,masivni i tesko sa njim mozes nesto zaje...
Meni je regius bio prva zmija i nikada sa njime nisam imao problema za razliku od kuruze koja kad se pocne presvlaciti skace na sve kaj se mice.
Samo puno citanja po forumu i bez brige,mozes odma i B.c.-a uzeti  :up:

Offline joh123

• Novi član
  • *
zmija
« Odgovori #6 u: Siječanj 10, 2012, 02:08:34 prijepodne »
Citat:

Ne mora znaciti. Regiusi su stvarno pocetnicke zmije, spori su,masivni i tesko sa njim mozes nesto zaje...
Meni je regius bio prva zmija i nikada sa njime nisam imao problema za razliku od kuruze koja kad se pocne presvlaciti skace na sve kaj se mice.
Samo puno citanja po forumu i bez brige,mozes odma i B.c.-a uzeti  :up:

da sviđa mi se i kukuruzna i piton ali mi je kukuruzna nekak ljepša pa bi rađe nju, a obadvije su za početnike pa tak da je svejedno....
b.c.-a budem uzo kad budem veči i kad budem zarađival novce da mogu se normalno brinut o njemu(imam 16 god.), ali on mi je stvarno naljepša zmija i siguran sam da ču ga jednom kupit, samo je pitanje vremena kad......  :)